CHP kongre sürecinde kırmızı listenin lideri Ebru Uzun'a atfen " Kendi kalesine gol atıyor" başlıklı yazımızdan birkaç gün sonra kırmızı listeden haber geldi…

Meğer sorun forvette değil, kalecideymiş…

Forvet oyuncusunun karşısındaki futbolcuyu boşa çıkarmak için attığı geri pasları bile tutamayıp, gol yiyen kaleci nedeniyle oluşan tablonun "kalecinin değiştirilmesi" ile düzeltildiği söylendi.

Yoksa "forvet"ten yana hiç sıkıntı yok…

Rakip takımlara attığı gollerin sayısı belli değil…

Kırmızı takım şampiyonluk kupasına doğru hızla ilerliyor galiba…

HEMA ile SENDİKA

Hey gidi Eyüp Alabaş !..

Sendikadaki devr-i iktidarında HEMA’yı göklere çıkarmış, öve öve bitirememişti…

Oysa, TTK ile anlaşmasına göre o tarihlerde hazırlık çalışmalarını çoktan tamamlayıp, yıllara göre kademeli olarak öngörülen miktarda taşkömürü üretmesi gereken HEMA, “bir gram” kömür üretmemiş, sürekli “uzatmalara” gitmişti…

Bu durumu en iyi bilmesi ve en etkili şekilde eleştirmesi gereken bir sendika liderinin, taahhütlerini yerine getirmeyip, üretim ve istihdam konusunda adım atmayan HEMA’ya övgüler düzmesi sendikacılık adına yanlışın da yanlışını oluşturmuştu.

* * *

O günler geride kaldı…

Amasra’dan gelen haberler iç açıcı değil…

Gazetelere yansıyan haberlere göre, HEMA iki aydır çalışanlarına maaş ve toplu sözleşme farklarını ödemiyor.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Yönetim Kurulu Üyeleri, özel sektör maden işçilerine destek vermek üzere Amasra’ya gitti, Amasra Belediye Başkanı ile birlikte haklarını alamayan maden işçilerinin mücadelesine ortak oldu.

* * *

Sendikacılık böyle yapılır…

Sendikacılık tarihinde “ sarı sendikam sarı” türküsünü söyleyenler çok olmuştur ama, GMİS’in bugünkü yönetim kadroları bu konuda başarılı sınav veriyor.

Darısı işçi haklarını rakı sofralarına meze yapan, içtiği rakının parasını bile sendikaya ödeten seminerci başkanların başına !..