ŞİRİN BAŞKANDAN KAMU ATAMALARI VE ENGELLİ RAPORLARI İÇİN  ÖNEMLİ AÇIKLAMA :

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi yönetim kurulu olarak Engellileri yakından ilgilendiren Kamuya 2018 yılı 2. EKPSS ve Kura atamaları  ile  Sağlık Kurulu Raporları konusunda ilgili Bakanlarımızın yaptığı açıklamaları Kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
Engellilerin 2018 yılı EKPSS ve Kura yoluyla Kamuya atanmaları konusunda  Çalışma , Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu açıklamada  atamaların Aralık ayında olacağını vede 2500 Engellinin  Kamuya atanacağını söyleyerek Engelliler tarafından merakla beklenen atama tarihi ve sayısı belli olmuş oldu.
Diğer çok önemli konu ise  Engelliler için hayati önem taşıyan vede Engellilerin mağduriyet yaşadığı Sağlık Kurulu Raporları sorunu için Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA  yapmış olduğu açıklamada Engellilerin artık Kamu Kurumlarında her defasında Sağlık Kurulu Raporu istenmesine son verileceğini Engellilerin Sağlık Kurulu Raporlarının Elektronik ortama yüklenerek tüm Kamu Kurumlarının ekranlarına yansıtılacağını  yani Engelliler bir kuruma giderken Rapor İbra etmeyecek Kimliklerini göstererek Engelli işlemlerini yapabilecek. 
Yönetim Kurulu olarak Engellilerin sorunlarının çözümü noktasında güzel çalışmalar yapan 2 Bakanımıza teşekkür ediyoruz ve Engelliler adına güzel haberlerin devam etmesini yürekten diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi