KARABÜK’TE ÖĞRETMEN FAZLALIĞI, ZONGULDAK’TA İSE ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Memur-sen İl temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak’ta öğretmen açığı olmasına karşın, Karabük’te öğretmen fazlalığının olduğunu söyledi.
Kanal Z’de Gazeteci yazar Ercan Demir’in hazırlayıp sunduğu Ercanla Objektif’in canlı yayın konuğu olan Memur-sen İl temsilcisi ve Eğitim Bir-sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, önemli açıklamalarda bulundu.
Kongre sürecini değerlendiren Kamuran Aşkar, 4 yıl sonra adap olmayacağını söyledi.
Sendika üyelerini yol arkadaşı olarak gördüklerini belirten Kamuran Aşkar, işçi ve memur sendikaları arasındaki farkı anlatı.
Zonguldak’ta 1500 öğretmen açığı olduğunu ancak Karabük’te ise 150 öğretmen fazlasının olduğunu belirten Kamuran Aşkar  Üniversite ve LYS’de Zonguldak’ın  Türkiye sıralamasında 34. Sırada olmasını bile aslında bir başarısızlık değil bir başarı olduğunu ifade etti.
Memurların 2018’i kayıpla kapattığını belirten Kamuran Aşkar, ayrıca yetkili sendikaların sadece toplu görüşmelerde masada olması gerekirden tüm sendikaları bulunmasını bir hata olduğunu ifade etti.
Diğer yandan memurlarda sendika üyeliği zorunluluğunu bulunmadığını, sendikaların elde etiği kazanımlardan sendikası olmayanlarında yaralandığını belirterek, bunu düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi