Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan Gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Dr. Ömer Selim Alan konuşmasında TOKİ’nin Zonguldak’a 341 konut yapacağı müjdesini verdi. 

Başkan Alan, Zonguldak’ta imara aykırı ve kanunsuz şekilde bulunan tüm yapılarla alakalı belediye gelecek olan kanuni tebligatları uygulamakla mükellef olduklarını belirterek özellikle bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakamayacaklarının altını çizerek, “Babamın oğlu bile olsa tanımam, yıkar geçerim” dedi. 

Başkan Alan konuşmasında şöyle devam etti; “Ankara’da temaslarda bulunmaya devam ediyoruz. Malum Fevkani Köprüsü ile ilgili raporu Çevre Bakanlığı’nın sistemine düştü. En az 6 ay içinde yıkılma kararı çıkacak. Merkez Çarşısı’nın yıkımı konusunda da tebligatlar yapıldı. Ama yurt dışı olanlar var. Ölenler var. Herkese ulaşıldıktan sonra işlemler başlayacak. Kentsel dönüşüm alt yapı ile görüşüldü. Yıkım bir an önce gerçekleştirilerek Zonguldak’a yeni modern bir bina kazandıracağız. 

Belediye binaları ile ilgili borcu olan esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı davet ettik. Zonguldak’ta bu çağrımıza olumlu yaklaşımlar geldi. Birkaç esnaf arkadaşımızın borcunu ödememe konusunda alışkanlık halinde olduğunu da gördük. Belediyemizin öz kaynaklarını korumak bizim görevimiz. Düzgün bir şekilde borcunu ödeyen vatandaşlarımızın hakkını korumakla yükümlüyüz. 

HİBE 2 TANE JENEERATÖR SAYESİNDE BU KIŞ KESİNTİ OLMAYACAK!

Geçen yıl kış ayında ağır şartlar yaşadık. Özellikle üç ay yoğun yağışlar aldık. Geçen yıl kış şartları ile mücadele ettik. Kar yağışından keyif almak isterdik. Ama maalesef çile çektik. Durumu Çevre Bakanımıza anlattık. Metropoliten belediyeler olarak jeneratör aldık. Jeneratörümüz iki tane olacak ve 8 saat kesintisiz çalışacak. Montaj yapılması aşaması da tamamlanmak üzere. İki jeneratörde hibe olarak gelecek. Şebeklerde de çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızda tazyikli sular verildikçe suların bulanık olması gayet normaldir. Ama, jeneratör çalışması ile de bu sıkıntı ortadan kalkacak.

ZAM YAPMAMAK İÇİN DİRENİYORUZ!..

Halk otobüslerine zam yapılması ile alakalı da birtakım söylentiler var. Lakin, dünya genelinde bir pandemi süreci devam ediyor. Ülkemizin de sağlık sektöründe ne kadar güçlü olduğunu gördük. Ülkemizde de asgari ücretin de çok güzel bir seviyeye ulaşacağını da düşünüyorum. Yurt dışında yaşayan yakınlarınıza da sorun o ülkelerde nelere ne kadar zam yapmışlar bir sorun isterseniz. Kimse hayat pahalılığı olsun istemez. Küresel salgının olduğu bu zamanlarda zam telaffuzları halkımızı rahatsız ediyor. O nedenle sanki zamlar sadece bizim ülkemizde oluyormuş gibi bir algı yapılmasını da doğru bulmuyorum. Gündemin asgari ücret olduğunu da hep beraber izliyoruz. 3600 ek gösterge ve EYT ile ilgili çalışmalar olduğunu da biliyoruz. 

Sahil projesinin bir an önce bitip bizde orada çay-kahve keyfi yapmak istiyoruz. Yüklenici firmanın 11 Şubat 2022 tarihine kadar ek uzatma talebinde bulundular. Bakanlıktan da firmaya onay çıktı. Ufak tefek noksanlıklar kaldı. Varagele birlikte Fener’e bağlayacağımız projemizin de Ocak ayında ihalesine çıkılacak. Bu projeler birleştiğinde de sahil bandımız çok güzel bir görüntüye sahip olacak. 

ZONGULDAK YATIRIM ANLAMINDA ÇOK GERİ KALDI

Bir dönem Hollanda’ya gitmiştik. Gece yarısı eksi derecelerde asfalt döküldüğünü gördük. Bunu siz bu ülkede yapsanız algı çalışmaları yaparak yıpratmaya çalışırlar. Zonguldak’ta 36 yıl asfalt yüzü görmemiş Dilaver’e asfalt döktük. Zonguldak’ta da asfalt çalışmalarında olsun, asfaltın kalitesi, asfaltın şerbeti yada mazgallar olsun bunları teknik arkadalar bilir. 70 bin tondan fazla asfalt ile Zonguldak’ı tanıştırdık. Hep aynı yerlere değil 19 mahalleye eşit mesafede hizmet götürmeye çalışıyoruz. Yok pandemi varmış diyerek asfalt dökmeyelim demedik. Sırf siyaset yapmak için yalandan eleştiri yapmasınlar. Ufacık bir şeyden belediye çalışmıyor dendiğinde belediye çalışanlarının morali bozuluyor. Emeğe saygı istiyoruz. Bazen gücümüz yetmiyor. Mali anlamda yetişemediğimiz zamanlar oluyor. Hastalık oluyor personel noksanlığı oluyor. Ama vatandaş hemen olsun istiyor. Ama bizim de elimizde sihirli değnek yok. Soğuk havalarda çalışan personel arkadaşlarımızın moralinin bozulmasını istemiyoruz. Teknik anlamda işini bilen arkadaşları eleştiri yapmak için boş boş konuşulmasının da Zonguldak’a bir faydası olmayacağını düşünüyorum. Bakın çevre bakanımız Zonguldak’ın çevre anlamında çok geri kaldığını söyledi. Bu şunun yada bunun suçu değil. Bu ülkenin ilk vilayeti olan bu şehrin bu noktada olması tüm paydaşların hatasıdır. 

SENEYE BU ZAMANLAR LAVUAR ALANI ŞENLENECEK

Biz göreve geldiğimiz andan itibaren belediyede her alanda tasarruf yapmak zorunda olduğumuzu söyledik. Şantiyeleri birleştirdik. Mali kaynaklarımızın tasarruflu şekilde değerlendirilmesi anlamında kendi bütçemizle birçok birimimizin uzak yerlerde olması bizi yavaşlatıyordu. Vatandaşımızın icraat istiyor. Lavuar alanı bu şehirde yaşayan herkesin beklentisidir. Alanın etütleri yapılıyor. Seneye bu zamanlar çok farklı konuşmalar yapacağımızı düşünüyorum.

TOKİ, ZONGULDAK’A 341 KONUT DAHA YAPACAK

TOKİ ile ilgili vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum. 341 konut içeren 2. Etap çalışması için proje teslim edildi. Vatandaşımız ne isterse onu yapmaya devam ediyoruz. İlk etapta çevre düzenlemesi yüklenici tarafından yapılmamış. onu da bakanımıza ilettik. 2. Etap çalışmasının da ihalesinin Ocak yada Şubat ayında yapılması planlanıyor. 

BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL KANUNLAR UYGULANIR!..

Adliye binasının da sahilde olmasından bende rahatsızım. Keşke uygun bir yer olsa da başak yere taşısak. O alanı sosyal alan kullanabilsek. O bölge ile ilgili sürekli beyin fırtınası yapıyoruz. Her hafta şehrimize bakan geliyor. Biz bu durumdan da çok memnunuz. Kanunsuz iş yapan babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmam. Zonguldak’ta yıkılamayacak bir bina yok. Kanunlara aykırı hangi bina varsa yıkılrı. Burası muz cumhuriyeti değil. Kanunlar var nizamlar. Kanunlar bize bunu yapacaksın dediğinde bizi kimse bundan alamaz. Ben Zonguldak’ta her yere giderim. Ben belediye başkanıyım. Nereye gideceğimi de kimseye soracak değilim. Bana gönderilen resmi kanunları da uygularım. Kimseye de hesap vermem.
(Haber-Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi