Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal medya adresinde, pazaryerinde kurulması planlanan ve seçim vaatleri arasında da yer alan kapalı çarşı projesinin görsellerini yayımlayarak çalışmalara başlandığının müjdesini verdi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal medya adresinde yeni başladıkları “Kapalı Çarşı” projesinin görsellerini yayımladı. Seçim vaatleri arasında yer alan kapalı çarşının üç boyutlu hale getirmiş videolarını da yayımlayan Kantarcı, paylaşımında, “Sözler tutuluyor, bütün olumsuzluklara rağmen... Kapalıçarşı, pazaryerinde esnaflarını bekliyor. Ahşap sıcaklığı ile hemşerilerimizin pazarda bulamadıkları gereksinimlerini karşılayacak. Üstelik hafta içinde de hizmetinizde olacak... Yaşanacak Çaycuma... Adım adım... Nefes nefese... Detaylar geliyor...” dedi.

11 BÖLÜMDEN OLUŞAN ÇARŞI, AHŞAP MALZEMEDEN YAPILACAK

Pazaryerinin hemen girişindeki kaldırılan halı sahanın yerinde planlanan kapalı çarşı, 1.310 metrekare taban alanına sahip olacak. Market, lokanta, kafe, kuruyemişçi, pastane, kasap, balıkçı, şarküteri, manav, hediyelik eşya dükkânı ve mescit olmak 11 bölümden oluşan çarşı, tümüyle ahşap malzemeden yapılacak. Pazaryerinin tamamlayıcı unsuru olarak planlanan kapalı çarşı, yöresel ürünler pazarıyla yaş meyve sebze bölümlerinde alışverişini yapan vatandaşların pazarda bulunmayan başkaca ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir konsepte sahip olacak. 

VATANDAŞLARIMIZA TEMİZLİK KOŞULLARI VE KONFOR İÇİNDE KOLAY ALIŞVERİŞ YAPMA İMKÂNI SUNACAĞIZ

Konuyu değerlendiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Salgın sürecinin yarattığı tüm olumsuzluklara karşın vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz. Geçtiğimiz haftalarda pazaryerinin hemen girişinde yıktığımız halı sahanın müştemilatının yerine, seçim vaatlerimiz içinde de yeri olan kapalı çarşıyı yapıyoruz. Kapalı çarşı ile pazaryerinde alışverişini tamamlayan vatandaşlarımızın diğer ihtiyaçlarını temizlik koşulları sağlanmış ve yüksek konfor içinde kolay alışveriş imkanı sunacağız” dedi.

İÇİNDE MESCİT DE VAR

Çarşının yapısı ve bölümleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Kantarcı, “İçinde kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin de bulunduğu çarşıda, her biri farklı işleve sahip 11 birim olacak. Ahşaptan yapılarak, bölgemizin, geleneksel yapı kültürünün yaşamasına da katkı sunacak Kapalı Çarşı, hemşerilerimizin tüm alışverişini aynı anda tamamlamasını sağlayarak yaşamlarına büyük kolaylık kazandıracak” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

KALİTELİ YAŞAM ÇAYCUMALILAR İÇİN BİR AYRICALIK DEĞİL KAZANILMIŞ HAKTIR

Kantarcı açıklamasını “Kaliteli yaşam Çaycumalılar için bir ayrıcalık değil kazanılmış haktır. Göreve geldiğimiz günden beri bu hedefle çalışıyoruz. Kamusal alanların niteliğini artırıp daha konforlu hale getirmek, vatandaşlarımıza sağlıklı ortamlarda alışveriş imkânı sunmak için devrim niteliğinde çalışmalara imza attık. Hemşerilerimizin diledikleri dalda spor yapmalarını sağlamak için spor altyapısına çok önemli yatırımlar yaptık.  Trafiğin ortaya çıkardığı her türlü kirliliği önleyip yarattığı kaosun önüne geçmek için yaptığımız düzenlemelerle ulaşımı çeşitlendirerek hızlandırdık. Doğal gaz dönüşümünü tamamlayarak hava kalitesini artırdık. Kent estetiğini geliştirme çalışmaları içinde yeni yeşil alanlar, parklar, bahçeler, her türlü standarda sahip kavşaklar, meydanlar oluşturduk. Atıkları hızlı bir şekilde toplayarak bertaraf ederken geri dönüşüme büyük önem verdik. Salgın nedeniyle zorunlu olarak ara vermek zorunda kalsak da kültür-sanat aktivitelerini çoğaltarak Çaycuma’yı bir kültür kenti yaptık. Sonuçta Çaycuma çok daha yaşanabilir bir kent oldu. 2021 tüm bunların çok daha görünür olduğu bir yıl olacak. Bu hedeflere ulaşmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi