Zonguldak Bakkallar, Tekel Bayileri ve Kantinciler Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, 2020 yılının küçük esnaf ve sanatkarlar için “ en zor yıl” olduğunu belirterek, 2021 yılı için beklentilerini açıkladı,

Pandemi sürecinde kahvehane, kantin, kafe ve benzeri işletmelerin tamamen kapalı olduğunu vurgulayan Kadir Habiboğlu, “ Hükümetimizden beklentimiz, pandemi nedeniyle çalışamayan, işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflardan, kapalı kaldıkları süre için Bağ-Kur primi tahakkuk ettirilmemesi, ya da bu sürelere ilişkin Bağ-Kur primlerinin devletimiz tarafından karşılanmasıdır.

Bir başka önemli beklentimiz ise, pandemi sürecinde mağdur durumda kalan esnaf ve sanatkarlarımız için “ Korona Fonu” kurulmasıdır.

Bazı işyerlerimiz tamamen kapalı, bazı işyerlerimiz ise siftah etmeden dükkan kapatmaktadır. Bu zorlu süreçte devletimizin imkanları ölçüsünde desteğinin sürmesini bekliyoruz” dedi.

Zonguldak esnaf ve sanatkarlarının yeni yılını kutlayan Kadir Habiboğlu, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, alışverişin yerelden yapılmasını ve esnafa sahip çıkılmasını istedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi