16.KARADENİZ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI ZONGULDAK'TA YAPILDI

Karadeniz Baro başkanları Zonguldak’ta toplandı,
16.Karadeniz Baro başkanları Zonguldak’ta gerçekleştirildi.
Dedeman Otel'de düzenlenen Baro Başkanları toplantısına; Zonguldak, Amasya Artvin, Bartın, Bolu, Çankırı Çorum, Rize, Sinop, Samsun, Tokat Trabzon, Ordu, Kastamonu Karabük, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Düzce Barosu başkan ve yöneticileri katıldı.

TOPLANTI SONRASINDA DEKLARASYON YAYINLANACAK
Toplantının basına açık olan bölümünde konuşma yapan Zonguldak Baro Başkanı Az. Özel Eroğlu,
“Karadeniz baro başkanları toplantısı belirli periyotlarla yapılan ve avukatların genel sorunlarının görüşüldüğü ve sonrasında bir dekorasyonun yayınlandığı bir toplantıdır. Ayrıca bu toplantının dışında Türkiye'deki baro başkanlarının belirli yerde toplanması şeklinde avukatların genel sorunları görülmektedir. Bu genel sorunlar ifade ettiğim gibi Bizim kendimize özgü sorunları mıdır.
Toplantı sonunda yine camlı dekorasyonu kamuoyuna açıklayacağız.” dedi.

ZONGULDAK BAROSU 80 YAŞINDA
Zonguldak Barosu olarak kuruluşlarını 80.yıldönümün kutladıklarını belirten Baro Başkanı Eroğlu, “Aynı zamanda bizim baromuzun 80. Kuruluş yıldönümüdür. Zonguldak barosu türkiye’ni en köklü barolarından birisidir” dedi.

SSK YOKKEN AMELEBİRLİĞİ VARDI
Sosyal Güvenlik kurumunu 1946 yılında, Amelebirliğini ise 1921 yılında kurulduğunu belirten Zonguldak Barosu Başkanı Av. Özel Eroğlu, “Zonguldak Emeğin başkentidir. İş hukukunun ilmek ilmek dokunduğu, 1867 Dilave paşa nizamnamesi ilk iş mevzuatı, Türkiye'nin ilk iş mevzuatıdır. Zonguldak'ta avukatların emekli üzerine düşünceleri çok yoğun olmuştur. Kendi varlıkları da bu emeklilerine bağlıdır. Şöyle ki birçok meslektaşımız bu maden emekçilerin çocuklarından oluşmaktadır. Bunun için bu iş mevzuatı Sosyal güvenlik mevzuatı biliyorsunuz Amelebirliği 1921 yılında kuruldu. Sosyal sigortalar Kurumu 1946 yılında kuruldu. Bu arada Sosyal güvenliğin olmadığı dönemde Amelebirliği sosyal güvenlik açığını kapatan bir kurumdu. Türkiye'nin hiçbir yerinde bunlar bilinmezken Zonguldak’ta bilinen konulardı. O yıllar Zonguldak çok parlak dönemlerini Türkiye taşkömürü Kurumu nda havzada 60 bin kişinin çalışıyordu ve emeğin ne kadar yoğun olduğunu bu çalışan sayısından da çıkarılabilir. Ben iş mevzuatına Sosyal güvenlik mevzuatına emek veren kafa yoran emeği yaşamının bir parçası varlığı sayan ebediyete intikal etmiş büyüklerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
Toplantı daha sonradan basına kapalı olarak devam etti.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi