Karadeniz'de kıyısı olan 8 ülkeden 70'in üzerinde bilim insanı bu sempozyumda buluşacak.

5.Uluslararası Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Bilimsel Araştırmalar sempozyumu 28-29 kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.
Pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştirilecek sempozyuma, Türkiye, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Hindistan, Nijerya ve İspanya'dan 70'in üzerinde bilim insanı katılacak.
Sempozyumu düzenleyen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Mungan,Karadeniz'de 405 metreküp doğalgaz rezervinin bulunmasıyla birlikte sempozyumun dahada önem kazandığını belirterek şunları söyledi:

"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Mungan. 18-20 Eylül 2019 tarihlerinde 3. Uluslararası Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülker Sempozyumunu Zonguldak Dedeman Otel'de düzenlemiştik. Bu sene 5. Uluslararası Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Sempozyumunu, 27-28 Kasım 2020 tarihlerinde, tekrar Zonguldak’ ta düzenleyeceğiz. 
Maalesef pandemi nedeniyle, bu seneki sempozyumumuzu online olarak yapacağız. Türkiye, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Hindistan, Nijerya ve İspanya olmak üzere, çeşitli ülkelerden yaklaşık olarak 70 bildiri ile, Karadeniz sorunlarını sempozyumumuzda tartışacağız. 
Zonguldak açıklarında 405 milyar metreküp doğalgaz rezervinin keşfedilmesiyle, Zonguldak enerji alanında tekrar önem kazanmıştır. Buda, sempozyumumuzu ayrıca zenginleştirip, önem kazanmasını sağlamıştır. 
Sempozyuma katkılarından dolayı, başta Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık ve  Dr.Öğr.Üyesi Bülent Haner, Dr.Öğr.Üyesi Veli Akarsu ve Öğr.Gör.Serkan Bozkurt'a şükranlarımı  sunuyorum.
Herkesi sempozyumumuzda buluşmaya davet ederim."
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi