Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kdz. Ereğli ilçesini ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan miting alanına gelmeden önce kürsiye davet edilen ,TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan konuşma yaptı.

Köksal Toptan konuşmasında :  ''Bir kere daha Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Kdz.Ereğli'deyiz.Ereğli şimdiye kadar olduğu gibi dahada büyüyecek olan belkide yeni bir üniversite kazanacak olan büyük bir İlçedir. Diliyoruz ki Ereğli dahada büyüsün. 31 Mart'ta vereceğiniz her oy ülkenin geleceğine katkıdır.Ereğli geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de gücünü ispat edecek. Sevgili hemşerilerim bir kardeşiniz ,abiniz olarak siyaseti bırakmış olsamda , Türkiyenin geleceği için gayret sarf ediyorum aynı şeyi sizden bekliyorum. Türkiye'nin geleceği için sizlerde çaba gösterin diyorum.Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum''dedi.

Kdz. Ereğli halkına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, konuşmasında :

''Karadeniz'in incisi Ereğli! Defalarca işgale uğramasına rağmen her seferinde özgürlüğünü kazanan Ereğli!

Sizleri gönülden selamlıyorum, 24 Haziran seçimlerinden önce geldiğimde sözlerini tutarak %56 oy ile bana layık gördünüz ,bizde hem teşekkürlerimizi hemde desteklerini istemek için tekrar geldik sözümüzü tuttuk . İnşallah 31 Mart akşamı Ereğli'den güzel haberler bekliyorum. Ereğli geçmişte bu şehri bu ülke'yi boş sözlerle oyaladığını iyi bilir.Ereğli yatırımın ve hizmetin nerden geleceğini iyi bilir.Erol Şahin'i size emanet ediyorum.

"Beka mücadelesi verirken diğer yandan şehirlerimizi kalkındırıyoruz" 
Bir yandan beka mücadelesi verirken diğer yandan da yatırımlarla şehirleri kalkındırdıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçeye yapılan yatırımları da şöyle değerlendirdi: 
"Bir yandan ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesini verirken diğer yandan da yatırımlarla şehirlerimizi kalkındırıyoruz. Eğitimde 47 okul inşa ettik. Derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 19'a, ortaöğretimde 21'e düşürdük. Fatih projesiyle öğrencilerimize 3 bin 357 tablet bilgisayar dağıttık. Okullarımıza bin 51 adet akıllı tahtayı kurduk. Çocuklarımıza en güzel eğitimi vermek için 941 öğretmen ataması yaptık Kdz. Ereğli'ye. Eski hastane binasının yerine yapılacak fakülte binasıyla ilgili askeri güvenlik bölgesi sınırlamasını kısmen de olsa çözüyoruz. İlçemize gençlik merkezi ve bin kişilik spor salonu inşa ettik. Sağlıkta 550 yataklı Ereğli devlet hastanemizi ilçemize kazandırdık. 30 ünitlik bir ağız diş salığı merkezi ve sağlıklı yaşam merkezi yapmak için çalışmalara başladık. 4 adet aile sağlığı merkezi için de arsa tahsisi yapılıyor. Ulaşımda Alaplı Ereğli bölünmüş yolunu tamamladık. Maliyeti 1.5 katrilyon olan Zonguldak-Ereğli yolunun 757 milyon lira olan Ereğli-Devrek yolunun kalan kesimlerini 2 yıla kadar tamamlıyoruz. Ülkemizin 150 yıllık kaderini değiştirecek Filyos Limanı inşaatının alt yapısında yarıya geldik. Kuzey, güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verecek liman hayata geçecek. Zonguldak, Karabük ve Bartın başta olmak üzere tüm Karadeniz'in ana ihracat merkezi haline gelecektir. Filyos Limanı Marmara limanları ve boğazların yükünü de hafifletecektir. Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demir yolu ağımız üzerinden güneye ve Orta Doğu'ya ulaşacaktır. Filyos Limanı alt yapı inşaatını seneye tamamlıyoruz. Üst yapı inşaatına 2021 yılında yapıp 2023 yılına yetiştirerek hizmete sunacağız. Adapazarı Karasu Akçakoca Ereğli Bartın limanı demiryolu projesidir. Yapımı devam eden Adapazarı karasu hattının devamı olacak çalışma sürüyor. Tersaneler bölgesinde mendirek ve limanı inşa ettik. Tersaneleri yeniden ülkemizin ve bölgemizin en önemli merkezlerinden biri haline getirmek için çalışacağız." '' dedi.

(Haber Merkezi)



Editör: Haber Merkezi