Zonguldak'ta eşleri madende ölmüş olan kadınların yaşadığı psikolojik, ekonomik ve vinsel şiddeti anlatan tek kişilik Karanlığın Yüreği isimli oyun sahnelendi.
Balıkesir Bandırma'da yaşayan Zonguldaklı Fazilet Küçük tarafından sahnelenen oyun Zonguldak'ta büyük ilgi gördü.
Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunda Fazilet Küçük, madenci ailelerinin yaşadığı gerçek olaylar dile getirildi.

Fazilet Küçük, "Bu zamana kadar biz madenci dilinden bu hikayeleri çok dinledik, madencilerin ailelerine birazcık sözü verelim dedik, hem de orada ailelerin neler yaşadıkları o dönemde  insanların nasıl etkilendikleri gibi başka bir çerçeveden bakıp bunlara insanlara nasıl anlatabiliriz diyerek bu oyunu yazdık ve sahneye koyduk. Çok da güzel bir his Zonguldak'ta oyunu oynamak. Çünkü buradaki insanlar bu duyguları yaşamış insanlardır. Onların önünde oynamak benim işinden heyecanlıydı.
3 Mart'ta Zonguldak'ta bu oyunu tekrar sahneyeceğiz. Ayrıca maden şehirlerine de bu oyunu taşıyacağız. Oyunumuz bir emek oyunu bir kadın oyunu.
Bu aynı oyun Balıkesir Bandırma'da beklentilerimizin çok üzerinde bir ilgi gördü. Bu oyun sadece kurgudan ibaret değil, bu oyunda gerçek olaylar, yaşanmış olaylar var. Bu oyunu asıl Zonguldak'ta oynamak da benim için gerçekten heyecan verici. Tabii ki yeni oyun çalışmamızda var ama karanlığın yüreği için oyunumuzu uzun bir süre daha oynayacağız." dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi