Zonguldak Alaplı İlçesi Karşıyaka mevkii D10 karayolunda yaşanan aydınlatma sorunu devam ediyor. 
D10 karayolunun jandarma bölümünde bazı alanlar akşamları adeta karanlığa gömülüyor. Kazalara davetiye çıkartan alanla ilgili vatandaşlar yetkililerin sorunu bir an önce çözmelerini istediler. Alaplı Karşıyaka Garnizon Komutanlığı’nın bulunduğu bölge yakınında, emniyet ve jandarma ekipleri de adeta trafik uygulamalarını karanlıkta gerçekleştiriyor. 
Karşıkaya Mahallesi’ndeki sitede ikamet eden vatandaşlar akşam vakitlerinde yol kenarından ilçeye gelirken sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar ve sürücüler bu sorunun kısa sürede çözülmesini isterken, yolun aydınlanmasının şehir estetiğine de olumlu katkılarda bulunacağını ifade ediyorlar. 
Aradan 15 yıl geçmesine rağmen aydınlatma lambalarının ilçe girişine yerleştirilemediğini söyleyen vatandaşlar, "Alaplı ilçesinin ana yol ile bağlantısı olan bu karanlık ortam ilçeye yakışmamaktadır. Aynı zamanda her an tehlikeye sebep verecek olan, sayısını bilemediğimiz ölümlü kazalara ve maddi kazalara neden olmaktadır. Özellikle Huzur kentinden öğrencilerinin devamlı yaya olarak kullandıkları bir yol olması hem de Jandarma Komutanlığı bölgesi karanlık içerisinde kalıyor" diye konuştular. 
Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ise yaptığı açıklamada, Karayolu Bölge Müdürlüğüne bu konuda bu yolun ışıklandırma konusunu söylediklerini, Karayolları Bölge Müdürlüğü yolların ışıklandırılmasını yapmadığını, bölünmüş yolların mevcut aydınlatma tesislerinin bakım çalışmalarının özel şirketlere verildiği belirttiğini vurguladı. 
Yayaların da zor durumda kaldığını söyleyen bir çok sürücü, şehrin giriş noktasında bulunan yolun özellikle geceleri ‘kabus kavşağı’ olarak nitelendirildiğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Süleyman Yavuz ,"İllaki birilerin canı yanacak, birileri bu yolda kötü bir kazayla hayatını kaybedecek. Ondan sonra mı konacak bu lambalar" şeklinde tepkisini dile getirdi. 

Editör: Haber Merkezi