Hayvancılık için Kozlu bölgesinde bomboş alanlar var. Tespiti yapılsın istiyorum.

Zonguldak il Genel Meclisi'nin Kasım ayı 5. birleşimi yapıldı. 

Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, İl Encümeninin 21.05.2018 tarih ve 183 sayılı kararı ile 250 bin TL ödenek, Gökçebey İlçesi Örnek Köy Projesi yapımı için ilgili ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmış olup; ilgili ödenek ile İdaremiz programında bulunan ve bitirilmesi aciliyet gerektiren Hacımusa köyü içme suyu yapımına 100 bin TL, alt yapısı tamamlanan Aktarla Köyü Oluklar yolu yapımına 80 bin TL ve geri kalan 70 bin TL’ nin ise Köy alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere tahsis değişikliğinin yapılması hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

Gündem dışı konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, “ilimiz hayvancılık ile ilgili güzel şeyler söylendi. Özellikle Kozlu bölgesinde bomboş  alanlar var. Tespiti yapılsın istiyorum Tapu müdürlüğü bünyesinde

ve araştırma yapacağız. Değişime ve dönüşüme ihtiyaç var. Turizm noktasını da tartıştık. Her ne kadar istediğimiz şekilde olmasa da dernek ( projeleri yazacaksın) Gökgöl Mağarası, Alaplı yaylası turizmi katkı sağlayacağız.”

CHP’li Meclis üyesi Cihat Öztürk’de, Çatalağzı da turizm adına önemli yerler olduğunu ancak değerlendirilemediğini“proje üretiyoruz uygulayamıyoruz. Göbü sahili turizm alanında yok. Filyos kalesini 10 bin TL gibi komik bir rakam ayırıyoruz. Paramız mı yok. Samimi değiliz. Cumayanı mağarası 11 km uzunluğunda Türkiye'nin 3. uzun mağarası ama bu güne kadar turizme kazandırılması için adım atılmalı. Turizm ve tarım bu kent için bacasız sanayidir. Ama biz bu bacasız sanayi termik santral kuruyoruz.proje üretiliyor uygulama aşamasında siyasi Erke takılıyor. Kestane bin kilosu bugün 15 lira ve yok satıyor. Şayet samimiysek üretime yönelik proje üretelim” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi