Zonguldak İl Genel Meclisi toplandı.Zonguldak İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.Birleşim açılış yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tunanak özetinin okunması ve oylanması ile başladı.

EVEYiKLi KÖYÜ'NÜN iÇME SUYU PROJESi ONAYLANDI
Mecliste Devrek ilçesi Eveyikli Köyü içme suyu projesi yapım işi ile ilgili plan ve birçok hizmetler çevre ve sağlık ile İmar ve bayındırlık komisyonunun ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek karara bağlandı.Buna göre Devrek Eveyikli Köyü'ne İçme Suyu Projesi yapılacak.

KARAVELİ: AÇ GÖZLÜLÜĞE GEREK YOK
Mecliste iki önerge verildi.Ereğli ilçesi Gebe Köyü'ne foseptik çukuru yapılması ile ilgili verilen önerge kabul edildi ve yapılan görüşmede foseptik çukuru açılması için ormandan izin alınması kararlaştırıldı.

İkinci önerge ise Gökçebey Yeşilköy Köyü'nün su sorunu çözülmesi için proje yapılmasaydı. Önerge hakkında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Gökçebey Yeşilköy Köyü'nün su sorunu çözülmesi için gereken çalışmanın yapılacağını ancak Hacı Musa Köyü'nün karşı çıkmasını da anlamsız olduğunu belirterek, "Buna aç gözlülük denir. Böyle şey olmaz. Bir köyde su olacak diğer köyde olmayacak. Bıraksınlar açgözlülüğü"ifadesini kullandı.

GÖKGÖL MAĞARASI 2020 9.AYDA TAMAMLANACAK
Mecliste  ayrıca Gökgöl Mağarası konusunda meclis üyeleri bilgilendirmek amacıyla proje sorumlusu Ferhan Bostancı konuşma yaptı ve meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
Ferhan Bostancı yaptığı açıklamada Gökgöl Mağarası'nın 2020 yılının 9.ayında ziyaretçi Merkezi otoparkı ve tüm tesis ile birlikte tamamlanacağını ifade etti.

İSMAiL TERZi SERT KONUŞTU, BÜROKRATLARA iSYAN ETTi
Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail terzi, Gökgöl Mağarası ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, "5 yıl önce biz bu projeyi yaptırmıştık ama bürokratlar yaptırmadı. Şunu görüyoruz ki siyasetçilerin onay vermediği projeler bugüne kadar hep bürokratların elinde kalkıyor. Bürokratlar gelip geçici ama bizler burada bakiyiz. Bizler burada yaşıyoruz.Bakınız bürokratlar şimdi yoklar ama biz buradayız" dedi.
Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatin belirlenmesi ile sona erdi.
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi