Kdz. Ereğli Belediyesi Ağustos – Eylül aylarında pek çok önemli faaliyete imza attı. Barış Plajı’na Aqua Park açıldı. Yollara 12 bin ton sıcak asfalt, 120 bin metreküp emisyon asfalt döküldü. Sünnet şöleni düzenlendi, 200 çocuk mutlu oldu. 600 öğrencinin kırtasiye ihtiyacı karşılandı. 

İnönü Parkı, yeniden ismine ve büstüne kavuştu. Tarihi çeşmeler tek tek gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeni çocuk parkları yapıldı, alternatif yolların açılmasına devam edildi.

 Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ağustos ve Eylül ayı faaliyetleri şu şekilde:

AQUA PARK EREĞLİ HALKININ HİZMETİNDE

Kdz. Ereğli Belediyesi Barış Plajı içindeki yüzme havuzu ile aqua park halkın hizmetine açıldı. İlk günden itibaren özellikle gençler ve çocuklar su kaydıraklarının, büyükler havuzun keyfini çıkardı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’ye bu tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Burası Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi oldu. Ereğli halkı lüks bir otelin havuzunda gibi bu imkandan yararlanacak” dedi.

12 BİN TON SICAK ASFALT, 120 BİN METREKÜP EMİSYON ASFALT DÖKÜLDÜ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ihtiyaç duyulan yollara dökülen sıcak asfalt çalışmalarını yerinde takip etti. Posbıyık, “Bu yıl 12 bin ton sıcak asfalt, 120 bin metreküp emisyon asfalt çalışması yaptık” dedi.

İNÖNÜ PARKI, İSMİNE VE BÜSTÜNE KAVUŞTU

Kdz. Ereğli’deki İnönü Parkı, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün doğum gününde yeniden ismine kavuştu ve İnönü’nün büstü törenle açıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İnönü’nün isminin kaldırıldığı parka doğum gününde yeniden ismini vermekten ve büstünü açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

EREĞLİ TANITIM TURUNA BÖLGE BASINI KATILDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Düzce, Akçakoca, Karabük, Bartın, Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Kozlu, Ereğli ve Alaplı’dan çok sayıda gazeteciyi kentte ağırladı. Tanıtım turunun ardından açıklamalarda bulunan Başkan Posbıyık, Ereğli’nin hem sanayi hem de turizm kenti olduğunu söyledi.

200 ÇOCUĞUN SÜNNET ŞÖLENİ CIVIL CIVILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi 26’ncı Geleneksel Sünnet Şöleni yapıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şölende Belediye Başkanı Halil Posbıyık sünnet ettirilen 200 çocuğa bisiklet, top ve saat hediye etti. 

600 ÖĞRENCİ SEVİNDİ

Pandemi sonrası yüz yüze eğitimin başlamasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan destek geldi. 600 öğrencinin kırtasiye ihtiyaçları belediye tarafından karşılandı. Kırtasiye malzemeleri Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce velilere dağıtıldı.

EĞİTİME DESTEK

Kdz. Ereğli Belediyesi, 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi öncesi ilçedeki okullarda yıkama, tırpan ve çevre düzenleme çalışması yaptı. İhtiyaç duyulan okullarda dezenfekte ve tamirat işleri tamamlanarak okullar öğrenci ve öğretmenlere hazır hale getirildi.

OKUL ÖNÜ TRAFİĞİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okul bölgelerinde araç ve yaya trafiğini daha güvenli hale getirmek için çalışma başlattı.

Okul bölgelerine yaya geçitleri yapılırken, uyarı levhaları dikildi.

CUMARTESİ PAZARI’NDA SU TAŞKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları sahada denetledi. Sakindere’de trafik ve dere sorunu çözülüyor. Cumartesi Pazarı bölgesinde su taşkınlarının önüne geçmek için yağmur suyu hattı genişletiliyor. Ereğli sahilinde muhteşem manzarası bulunan Balık Restoranı çalışmasında kaba inşaat bitti. Başkan Posbıyık’ın 20 yıldır açmak için büyük çaba gösterdiği Kepez – Mavişehir hattı yol çalışması devam ediyor.

YENİ KAVŞAK DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

Uzunmehmet Mahallesi ve Şehit Rıdvan Caddesi üzerinden gelen trafiğin kesiştiği Pazar yeri Millet Bahçesi kavşağında kavşak genişletme ve asfalt çalışması ile çevre düzenlemesi yapıldı.

DÖRT TARİHİ ÇEŞME ORTAYA ÇIKARILARAK RESTORE EDİLİYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi, tarihi çeşmelere yeniden hayat veriyor. Dört çeşme için projeler hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinler alındı. İlk çalışma Orhanlar Mahallesi’nde başladı. Çeşmeler için Ereğli Müzesi yetkililerinin gözetiminde, Bülent Ecevit Üniversitesi’nden arkeologların desteğiyle harekete geçildi ve çeşmeler ortaya çıkarıldı. İkinci aşamada restorasyon yapılarak çeşmelerin uygun olanlarına su verilecek. Belediye Başkanı Halil Posbıyık çalışmaları yerinde inceledi ve “Çocukluğumuzda buralardan su içerdik. Bunları yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Ereğli halkına hayırlı olsun” dedi.  

ANIT AĞAÇLAR BAKIMA ALINDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde kentin simgesi olan tarihi çınar ağaçlarında bakım çalışması başlattı. Anıtlar Üst Kurulu’nun izni doğrultusunda Pazar yerindeki 563 yıllık 2 Anıt Ağaç rehabilitasyona tabi tutuluyor. 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, YENİ ÇOCUK PARKLARI KURUYOR

5 ayrı noktaya daha çocuk oyun parkı kuruldu. Kent genelindeki park sayısı 280’e çıktı. Yıl içinde 40 parkın da tadilatı yapıldı.

RİTİM TUTTULAR, TORNA KULLANDILAR, CAMI, TAHTAYI, BAMBUYU İŞLEDİLER

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi, her hafta sonu başka bir atölye çalışmasıyla çocuklara kapılarını açıyor. Farklı yaş grubundan çocuklar ve gençler, Ağustos ve Eylül ayı atölyelerinde torna kullandılar, camı, tahtayı, bambuyu işlediler, şekil verdiler, boyadılar. Atölyeler arasında animasyon da vardı, drama da origami de dans da müzik de…

ACHERON KAZILARI TARİHE VE GELECEĞE IŞIK TUTACAK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Acheron Vadisi’nde devam eden bilimsel kazı çalışmalarını yerinde ziyaret etti. Arkeologlardan kazı hakkında bilgi alan Başkan Posbıyık, Ereğli olarak Acheron Nekropolündeki kazıları çok önemsediklerini belirtti. Posbıyık, “117 dönüm alanda devam eden kazı sonunda altından tarihi eser çıksa da Ereğli kazanacak, çıkmasa da Ereğli kazanacak. Tarihi eser çıkarsa tarihimiz ortaya çıkacak, çıkmazsa da şu anda SİT alanı olan 117 dönüm arazi okullar bölgesi olabilecek” dedi. 

AĞAÇLARIN RÖNTGENLERİ ÇEKİLDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla asırlık çınarların ve kentteki diğer ağaç türlerin sağlıklı olup olmadıkları kontrol edildi. 

Temizlik İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi, Ereğli’ye davet ettiği ilgili firma ile ağaçlarda Akustik Tomografi yöntemini kullanarak sağlık durumlarını ölçme çalışmalarına başladı. 

ATA TOHUMU ÜRETİM ÇALIŞMALARI 2’NCİ YILINDA

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ata tohumlarını korumak, geliştirmek ve üretimini yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı proje meyvelerini veriyor. Projenin ikinci yılında bölgeye mahsus kara mancar ve pırasa tohumuyla birlikte 14 çeşit ürünün ata tohumu üretildi. Son olarak hasadı yapılan mısırla birlikte depolanan tohumlar mevsiminde halka dağıtılacak.

ÇORUMLUOĞLU, KDZ. EREĞLİ’YE VEDA ETTİ

İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediyesi’ne veda ziyaretinde bulundu. Belediye Başkan Vekili Emrah Karaarslan ve Başkan Yardımcıları Çorumluoğlu’nu bina kapısında karşıladılar. Karaarslan, Ereğli’ye hizmetlerinden dolayı Çorumluoğlu’na teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Çorumluoğlu’na Ereğli hatırası olarak hediyeler takdim edildi. 

KAYMAKAM YAPICI, BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

Kdz. Ereğli’deki görevine başlayan Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a iade-i ziyarette bulundu.

Başkan Posbıyık, belediye girişinde karşıladığı Kaymakam Yapıcı’ya Ereğli’deki görevi nedeniyle tebriklerini tekrar ileterek başarı diledi. Başkan Posbıyık ayrıca belediyenin çalışmaları ve kent gündemiyle ilgili bilgi sundu. 

AMİRAL UĞUR’DAN BAŞKAN POSBIYIK’A İADE-İ ZİYARET

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarından sonra Kdz. Ereğli’de konuşlu Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevine atanan Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kendisine yaptığı ziyaretin ardından iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette kurumlar arası çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Posbıyık Komutan Uğur’a, Kdz. Ereğli ve Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BAŞSAVCI ÇETİN, BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile Temmuz ayında Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Başsavcı Akın Çetin, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Posbıyık, Başsavcı Çetin’e Ereğli’deki görevinin hayırlı olmasını diledi. Görüşmede kurumlar arası yapılacak çalışmalara ilişkin konular ele alındı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN BAŞKAN POSBIYIK’A TEŞEKKÜR BELGESİ

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ülkemizin son dönemde yaşadığı orman yangınları ve sel felaketinde AFAD’a sağladığı destek, İçişleri Bakanlığı tarafından takdirle karşılandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı adına Başkan Halil Posbıyık’a AFAD’a katkıları nedeniyle teşekkür etti. Teşekkür belgesini alan Başkan Posbıyık, “Ülkemiz inşallah bu tür afetler bir daha yaşamaz. Belediye olarak tüm imkanlarımızla devletimizin emrindeyiz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya duyarlılığı için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

POSBIYIK’TAN AKP MİLLETVEKİLLERİNE CEVAP

“TÜRKİYE YANIYOR, POLEMİK YAPMAYIN, ÜRETİN”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKP Milletvekillerinin, parti teşkilatını ziyaretleri sırasında kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. ‘Türkiye yanıyor, yüreklerimiz sızlıyor. Bu şartlarda boş polemiklerle rol kapmayın, Zonguldak için, Ereğli için üretin’ çağrısı yapan Posbıyık, “Ereğli’de Hükümet Konağı var da biz yok mu dedik. Emniyet Binası var da biz yok mu dedik. Bazıları çalışır, üretir, bazıları konuşur rol çalmaya çalışır, güneşi balçıkla sıvayamazsınız” dedi.

KDZ. EREĞLİ İTFAİYE EKİBİ, MANAVGAT’A YARDIMA GİTTİ

Türkiye Ağustos ayında güneyde yangın felaketleriyle sarsıldı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla 2 araç 8 personel Manavgat bölgesine yardıma gitti. Türkiye’yi saran orman yangınlarına karşı alevlerle mücadele ederek insanları, hayvanları, ağaçları korumak için özveriyle çalışan itfaiye ekibini, dönüşlerinde, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çiçeklerle karşıladı. 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, KONTROLÜNDEKİ PİKNİK ALANLARINDA YANGIN ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

Türkiye’yi sarsan orman yangınları nedeniyle Kdz. Ereğli Belediyesi piknik yapılabilecek alanları sınırlayarak “Ağaçlık alanlarda, ormanda ateş yakmayın, piknik yapmayın” çağrısı yaptı. Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Belediyemizin kontrolü altındaki Dostluk Mesire Alanı ile Kestaneci Parkı’nda yangın güvenlik önlemlerini artırdık. Bu iki alan dışında mangal ve ateş yakmayın. Çöplerinizi, cam şişeleri kesinlikle açıkta bırakmayın ” denildi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ KASTAMONU BOZKURT’A DESTEK OLDU

Güneyde yaşanan orman yangınlarının ardından Batı Karadeniz’de sel felaketiyle sarsıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi, selden zarar gören Kastamonu Bozkurt’a destek oldu. 11 kişilik ERİDAK (Ereğli İtfaiyeciler Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği) ekibi ile 5 kişilik itfaiye ekibi, Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden 5 kişilik ekip ile vidanjör ve kamyon desteğinde bulunuldu. Arama-kurtarma faaliyeti sırasında yaşamını yitiren anne kızın ziynet eşyaları çamura gömülmüş halde bulunan çeyiz sandığından çıktı. Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye ekibinin bulduğu kol saati, iki alyans, bir çift küpe ve 2 çeyrek altın, PAK (Polis Arama Kurtarma) yetkililerine teslim edildi.

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ (KSM) İHALESİ YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi eski belediye binası yerine inşa edilecek olan Kültür ve Sanat Merkezi (KSM) ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firma, hızla artan maliyetler gerekçesiyle yer teslimi öncesinde teminat mektubunu yaktı. Yeni yıl ile birlikte süreç yeniden başlayacak.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜNE ERHAN KOÇ GETİRİLDİ

BAL Ligi’nde mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor Teknik Direktörlük görevine Erhan Koç getirildi. Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, ‘Bu yıl iddialıyız, Ereğli’nin özlemini gidermek istiyoruz’ dedi. Teknik Direktör Erhan Koç da “Kazanmaya ve sonuca odaklı bir takım kuracağız. 4’üncü şampiyonluğu Ereğli’de yaşamak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

ÖZEL ÇOCUKLAR İNÖNÜ PARKI’NDA SERGİ AÇTI

Cumhuriyet Halk Evleri’nde 9 ay boyunca resim ve müzik kursu alan özel gereksinimli öğrenciler, yıl sonunda İnönü Parkı’nda sergi açtı. Bazı öğrenciler müzik dinletisi gerçekleştirdi. Kursiyerlerin çalışmaları büyük beğeni topladı.

BATİYAC, BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

Kdz. Ereğli’de kurulan Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti (BATİYAC) Başkanı Sina Çıladır ve Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. 

BAŞKAN POSBIYIK, ALTERNATİF YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kent trafiğini rahatlatacak yeni alternatif yol açma çalışmalarını yakından takip etti. Başkan Posbıyık, Belen – Kepez – Mavişehir hattında devam eden çalışmaları yerinde inceledi, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

HAKAN DENİZ’İ, SEVGİYLE, GÖZYAŞLARIYLA VE DUALARLA UĞURLADIK

Geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren, Kdz. Ereğli Belediyesi Destek Hizmetleri bölümü çalışanı Hakan Deniz’i, belediye binası önünde düzenlenen törenle uğurladık. 

Törene, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye yönetimi, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Bahçede sevgi seli vardı. 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Muharrem Ayının hayırlı uğurlu olmasını ve bereket getirmesini dileyerek, vatandaşlara elleriyle aşure servisi yaptı.

OSB’YE VERİLECEK 6 KM’LİK SU HATTININ YAPIMINA BAŞLANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, imzalanan protokol kapsamında Organize Sanayi Bölgesi’ne verilecek 6 km’lik su hattının yapım çalışmalarına başladı. Ekipler, ayrıca beş bin metrelik isale hattının yapımını tamamlayacak; 1000 metre terfi hattı yapacak. Otomasyonla sistem kontrol edilecek. 100 metreküp kapasiteli su terfi deposunun ihalesi de tamamlandı. Su terfi deposunun yapımını belediyenin kontrolünde Organize Sanayi Bölgesi üstlendi. Çalışmalarda 3,5 kilometrelik alan tamamlandı.

MÜZİK COŞKUSUNUN YENİ ADRESİ SANAT SOKAĞI OLDU

Kdz. Ereğli Belediyesi Müzik Topluluğu’nun 28-29-30 Ağustos akşamları Sanat Sokağı’nda başlattığı canlı müzik etkinliği Ereğli halkının büyük beğenisini topladı. Etkinliğin üçüncü gününe, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu egemen oldu. Türk Bayrakları eşliğinde her bir ağızdan marşlar söylendi. Hafta sonları Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen canlı müzik performansları ilgi görmeye devam ediyor.

30 TON ELEKTRONİK ATIK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, çevre duyarlılığıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bir yandan bu konuda halkın bilinçlendirilmesi ve sürece katılması için eğitim çalışmaları yapılırken, diğer yandan da atık toplama merkezlerinde geri dönüşüm ve bertaraf için çalışmalar devam ediyor. Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bugüne kadar toplam 30 ton atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüşüm tesislerine gönderdi. Ayrıca, 100 ton bitkisel atık yağ toplandı; 9 ton atık pilin de bertaraf edilmesi sağlandı.

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği açık hava film etkinliği büyük ilgi gördü. Aileleriyle birlikte İnönü Parkı’nı dolduran çocuklar, önce canlı müzik dinletisine eşlik ettiler, ardından hep birlikte “Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı” isimli animasyon filmini izlediler. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, film öncesinde çocukları ve izleyicileri selamlayarak bu tür etkinlikleri devam ettirmek istediklerini açıkladı ve iyi seyirler diledi.

KDZ. EREĞLİ PROTOKOLÜ, GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTU

19 Mayıs Gaziler Günü kutlamaları kapsamında kent protokolü ilçedeki gazi ve şehit aileleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazilere minnettar olduklarını belirterek, “Gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” dedi.

TAŞ BASKI SERGİSİ, BELEDİYE KENT MÜZESİ’NDE AÇILDI

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve Kdz. Ereğli Belediyesi’nin destekleriyle Cumhuriyet Halk Evleri ve Halk Eğitim Merkezi 2020-2021 yılı kursiyerlerinin hazırladığı ‘Taş Baskı Sergisi’ Belediye Kent Müzesi’nde açıldı. 

ZABITA 195 YAŞINDA…

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 195’inci yılında Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. Zabıta Müdürü Halit Aydın, “Belediyemizin gülen yüzü, gören gözü, işiten kulağı olan Zabıta Teşkilatımız aynı zamanda Belediyemiz ile esnaf ve vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Zabıta Müdürlüğümüz bütün personeli ile halkımızın yanında ve yakınındadır” dedi.

İTFAİYE 307 YAŞINDA…

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, teşkilatın kuruluşunun 307’nci yılını ve İtfaiye Haftası’nı kutladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi’nin Karadeniz bölgesinde örnek itfaiye, Türkiye’de ise öncü ilçe itfaiyesi olduğunu söyledi. İtfaiye Teşkilatı’na modern bina yapacakları müjdesini veren Posbıyık, “Acı duyabiliyorsan canlısın, başkalarının acılarını duyabiliyorsan insansın. İtfaiye mensupları sadece görevleri gereği değil, aynı zamanda duyarlı birer insan oldukları için görevlerine koşarak gidiyorlar. Kendilerini bir kez daha kutluyorum” dedi. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş de Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün eğitimli personeli, teknik donanımı ve ekipmanı ile kendini sürekli geliştirerek yenilediğini belirtti.

BAŞKAN POSBIYIK, CHP EKONOMİ MASASI HEYETİNİ KDZ. EREĞLİ’DE AĞIRLADI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak ve ilçelerinde halkın ekonomisini masaya yatırmak için çalışma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası heyetini Kdz. Ereğli’de ağırladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Ereğli’ye her geldiğinde yerel yönetimler anlamında kentin daha ileriye gittiğini gözlemlediğini söyledi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ VE KADIN GÜCÜ KOOPERATİFİ, TARIMSAL KALKINMA ZİRVESİ’NE KATILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kadın Gücü Kooperatifi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nce düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. Tarımsal kalkınmada yeni politikaların ve üretici odaklı çözümlerin konu edildiği zirvede Ereğli Belediyesi ‘Ata Tohumu’ projesi, Kadın Gücü Kooperatifi de ürettiği ürünler ile ilgili ziyaretçileri bilgilendirdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kadın Gücü Kooperatifi’nin standını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile diğer belediye başkanları ve CHP’li yöneticiler ziyaret etti. 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, KAN VERDİ!

Kdz. Ereğli Belediyesi, Kent Konseyi, Kadın Gücü Kooperatifi ve Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına belediye çalışanları ve meclis üyeleri ilgi gösterdi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE PLAJI SEZONU ZİRVEDE KAPATTI

Kdz. Ereğli Belediyesi Sevgi ve Barış plajları yaz sezonunun sona ermesi nedeniyle kapandı. Barış Plajı’nda Aqua Park ve yüzme havuzunun da hizmete girmesiyle belediye plajı 2021 yılında Batı Karadeniz bölgesinde en çok rağbet gören plaj oldu. Mesire ve piknik alanlarında hizmetler devam ediyor. 

(Haber Merkezi) 

Editör: Haber Merkezi