AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, mülkiyet sorunu çözülmesinin kentsel dönüşüm için bir milat olduğunu kaydetti.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, beraberinde İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve yöneticiler ile birlikte Zonguldak Tapu Kadastro İl Müdürü Suat Adil Çevik’i makamında ziyaret etti.
Milletvekili Çaturoğlu İl Müdürü Çevik’ten mülkiyet sorunu hakkında bilgi aldı.
İNCİVEZ VE BAHÇELİEVLER MAHALLESİ BİTME NOKTASINDADIR
Zonguldak Kadastro Müdürü Suat Adil Çevik Milletvekili Çaturoğlu’na mülkiyet sorunu çözüldüğünü belirterek, “Siyasi irade ve meclisimizin verdiği kanun ile çalışmalarımızı bir aydır sürdürüyoruz. Müteahhit firmamız ile yer tespitini yaptık. Müteahhit firmamızın görevi zemindeki işyerlerinin ölçümünü yapıp bize teslim etmektir. Bu ölçüm işlemi altı mahallemizde devam ediyor. İncivez ve Bahçelievler Mahallesi bitme noktasındadır. Bu ölçümlerden sonra bilirkişiler ile beraber büroya çekilip kim nereyi ne zamandan beri kullanıyor ne kadardır kullanıyor gerçekten hak sahibi mi ya da değil midir? Tapuda ne belgeleri var, bu belgeleri toplayıp bir yıl içerisinde peyderpey tamamlayıp kapılarını ilan edip Mali hazinesine devirlerini yapacağız. Kanunda beyan değeri üzerinden tapu tahsis belgelerini de dikkate alarak satışlarını gerçekleştirecektir. Özellikle yerel yöneticiler olarak teşekkür ediyorum. Siyasilerimiz bu konuda gerçekten çok ilgilendiler. Çeşitli kalemlerden takip edilmiştir.  Ben sekiz yıldan beri bu görevdeyim yeğenim halledebileceğim bir iş değildir. Şu anda çok şükür bu konu halledilmiştir. Bundan sonra da böyle bir sıkıntı kalmayacaktır. Ayrıca iki büyük çalışmalarımızın da büyük bir kısmını hallettik. Kuzum da sorunu hallettikten sonra Zonguldak’ta mülkiyet sorunu kalmayacaktır” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN MÜLKİYET SORUNUN ÇÖZÜMÜ BİR MİLATTIR
Milletvekili Faruk Çaturoğlu’da, “2000 yılında bu yasa çıkmıştır. Havza-i Fahmi’ye kanunu adı altında. En son çıkan yasa iktidar ve muhalefetin desteklediği bir yasadır. Bunda kimin emeği varsa emek sahibi olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu sorun Zonguldak’ın kanayan yarasıydı. Türkiye’de ki bütün şehirler dönüşümlerini tamamlamaya başlamışken Zonguldak’ta bir hareket gözükmüyordu. Büyük oranda bu mülkiyetlerin Havza-i Fahmi’ye kanunu olmasından dolayı geri kalmıştık. Ama şimdi en son çıkan yasa ile çalışmaları yapılıp yönetmelik hazırlanıp ihalesi yapılmıştır. En geç bir yıl içerisinde bu çalışmaları tamamlamış olacaktır. Tapu tahsis belgesi 400 metreye kadar bedelsiz olmak üzere geri kalan tespit edilen kanuni hak sahipleri 400 metre kadar tapu tahsis belgeleri almışlarsa geri kalanı emlak belgeler üzerinden maliyeden satın alacaklardır. Bu Zonguldak’ımızın Kentsel dönüşüm için bir milattır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Zonguldak adına bu müjdeyi veriyorum” ifadelerini kullandı.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi