Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, kendisi hakkında dúzenlediği basın toplantısında eleştirilerde bulunan eski Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir jet hızıyla cevap verdi.Akdemir'in görev boyunca 8 İl başkanının sahip çıkmadığı şeklindeki sözlerini değerlendiren Hakkı Güney,  "Kimin ne oldugu belli, Akdemir'i  biz hiç bir zaman yalnız bırakmadık. Akdemir'i biz uyarmıştık. Keşke Akdemir seçimde sokaklara çıksaydı. Akdemir kimle zorluk yaşandıysa onları açıklasın." dedi.

EYLÜL'DE KONGRELER BAŞLIYOR

Eylül ayında kongre sürecinin başlayacağını belirten CHP İl Başkanı Hakkı Güney "Eylül'de kongreler başlıyor. Kongre de herkesin aday olma hakkı vardır" şeklinde konuştu.CHP İl Başkanı Hakkı Güney yaptığı açıklamada şunları ifade etti:"Muharrem Bey 3 ay sonra açıklama yaptı. Gelişmeleri konuşmalarını yaptığı basın açıklamalarını yakından takip ettim. Verdiği söylemleri de keşke açıklasaydı. İlk önce ben Chp'de tabandan gelen bir insanım ben bu siyasaette neyin ne olduğunu biliyorum. Doğrular neyse onu konuşuyorum . 3 tane bahsettiği İl başkanının TV kanalında yaptığı açıklama vardı. Bazılarını ihanetle suçladılar. Biz bu arkadaşlarla özellikle 2 arkadaşımızla 18 yaşından beri siyasetin içindeydik . En üst noktasına kadar siyaset yaptık. Zonguldak'ta herkes herkesi iyi tanır. Kimin ne olduğunu herkes iyi biliyor. İhanet noktasında eski il başkanı arkadaşın yaptığı açıklama Muharrem  Bey ile karşı karşıya gelip ne doğru ortaya çıkarır. Muharrem Bey bu 8 aylık görevim süresince beni o topa koyamaz. Uğur mumcu kavşağında başkan yardımcılarıyla beraber yan yana gelip açıklama yaptım. Ben sayın başkanı hiçbir zaman yalnız bırakmadım . Orada bir ekip boşluğu oluştu. Doğru söylemek gerekirse Muharrem Akdemir yalnız bırakıldı. Biz önceden uyarmıştık.Zonguldak'ta da bugün bunun eksikliğini 3 aylıksüreçte herkes duymaya başladı. Zonguldak'ın menfaatleri doğrusunda karar vermeye çalışıyoruz. Grup kararı ile beraber şuan ki Belediye Başkanına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Keşke Muharrem Akdemir bu seçimde sokağa  çıksaydı. Ben Cumhuriyet Halk partisi Üyesiyim deseydi. Benim şahsım ve yönetime olan bu söylemi kabul etmiyorum. Çıkıp isimleri söylemesi lazım.

Önümüzdeki süreçte kongremizlerin başlama ihtimali var. Eylül gibi başlayacak. Herkesin aday olma hakkı vardır. Biz ilk önce partimizin kurumsal kimliğine zarar vermeyecek herkesin adaletli bir biçimde çalışmaya davet ediyorum."dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi