MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Belediyenin su zammı konusunda, "Burada Zonguldak Belediyesi mecburen, ihtiyaçtan ötürü bu zammı yapmıştır. Yani bu keyfi bizden değildir. Biz de isterdik zam yapılmasın, insanlarımız suyu bedava kullansın ama bir ekonomik gerçek var, bir covid-19 gerçeği var, bir kayıp kaçak gerçeği var ve belediyenin de bu süreçte bir mücadelesi var. Bu mücadele yapılan zam artık ihtiyaçtan kaynaklanmıştır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi  İl Başkanı Varol Demirköse yaşanan su zammı tartışmalarını değerlendirdi.

Kayıp kayaç oranı yüzde 65'ler seviyesinde olduğunu ve bu kayıp kaçağında CHP Belediyeler yönetimlerinin mirası olduğunu belirten Demirköse, Zonguldak Belediyesi'nin suya yaptığı yüzde 11 zammı, CHP'nin yüzde 30 olarak yansıttığını belirterek şunları söyledi:

BİZDE İSTERDİK ZAM YAPILMASIN AMA

"Öncelikle Zonguldak Belediyesi bizim Belediyemizdir, öyle bakıyoruz biz. Bir de bir gerçek var ki dünyayı etkisi altına alan bir Covid-19 gerçeği var. Bu Covid-19'unda her tarafa ekonomik yönden psikolojik yönden olumsuz etkileri var. Şimdi Zonguldak Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarımız var, biz onlarla da görüşüyoruz fakat gördüğümüz şu ki; Cumhuriyet Halk Partisi suya yüzde 30 zam yapıldı diyor ancak bizim aldığımız bilgilere göre yüzde 11 zam yapıldı. Bununla beraber yüzde 65 gibi bir kayıp kaçaktan bahsediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyeleri bir eleştiri yaparken bu kayıp kaçak meselesine de şuna bakmaları gerekiyor. Bu kayıp kaçak bugünün bir meselesi yeni bir mesele değildir, en az 30-40 yıllık meseledir ve bununla büyük bir çoğunu Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen belediyelerden kalan bir meseledir. Burada Zonguldak Belediyesi mecburen, ihtiyaçtan ötürü bu zammı yapmıştır, Yani bu keyfi bizden değildir. Biz de isterdik zam yapılmasın, insanlarımız suyu bedava kullansın ama bir ekonomik gerçek var, bir covid-19 gerçeği var, bir kayıp kaçak gerçeği var ve belediyenin de bu süreçte bir mücadelesi var. Bu mücadele yapılan zam, doların yükseldiği bir dönemde yapılan zam oranı artık ihtiyaçtan kaynaklanan bir olaydır Bu da sabır gerekmektedir ve belediyeyi destek olmak gerekmektedir. Dediğim gibi bu kayıp kaçak olayı yeni değildir geçmişten gelen bir olaydır. Yani bunun yansıması da var Bu olayın içerisinde ve eleştiri yapılırken de kaynağa bakmak lazım. Belediye birçok yerde çalışma yapma gayreti içerisinde. İsteyerek yapılmış bir zam değil. Yapılan zam mecburiyetten ve ihtiyaca binaen yapılan zam drama bir isterdi ki Tabii hiç zam yapılmasın. Fakat dünyamızın Türkiye'mizin ve Zonguldak'ımızı yaşadığı bir sıkıntı var covid-19 salgını var, ekonomiye bunlar olumsuz şekilde yansıyor. Haliyle belediyenin gelirine de yansıyan bir azalma söz konusu. Cumhuriyet Halk Partisi Her zamanki gibi hep eleştiri yapma gayreti içerisinde. Bir kere bile destek olmuyor. Belediye yüzde 11 zam yaptık derken onlar yüzde 30 zam yapıldı diye açıklıyorlar. Kendi dönemlerinde, belediyeyi kendi yönettikleri dönemdeki zamlara baksınlar. CHP burada daha farklı bir algı oluşturma peşinde."

PERSONEL ALIMI TARTIŞMASI

Zonguldak Belediyesi'nin Personel alımı tartışmasına da değinen MHP İl Başkanı Varol Demirköse, personel alımların ihtiyaca göre yapılmış alımların olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Mecliste iki konu vardı; biri su zammı, diğeri de personel sayısı. Şimdi personel sayısında açıklanan rakam 110. Fakat bu da 280 olarak anlatılıyor. Geçmiş dönemlerde, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen dönemde seçimlere birkaç gün kala eleman alınıyordu ve bu şekilde birçok personel işçi alımı yapıldı, Buraya bakmıyorlar da, şimdi eleştiriyorlar. Bu adamların birçoğu ihtiyaca göre yapılmış alımlardır. Su zammında olduğu gibi bu konuda da farklı bir algı oluşturmak isteniyor. Bu doğru değildir."dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi