‘3 günlük kampı güzel bir şekilde tamamlayarak Zonguldak’a döndük’

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Kızılcahamam’da kampa girdiklerini söyleyerek, ‘’Salı günü sabah Kozlu Belediye Başkanımızla Zonguldak’ta ayrıldım. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumla görüşme imkanlarımız oldu taleplerimiz oldu. Fahri hemşiremiz Murat Kurum taleplerimizin çoğuna karşılık verdi. Bedaş Genel Müdürlüğü ve birkaç kuruma uğrayarak işleyiş üzerinde ki sıkıntıları görüştük. Ankara’dan sonra Kızılcahamam’a geçtik. Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımız tarafından düzenlenen Belediye Başkanları İstişare toplantısı vardı. 3 gün sürdü. Perşembe günü Cumhurbaşkanımız bizlere hitap etti. Belediye Başkanlarımızla istişare ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Murat Kurum, Gençlik Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun sunumları vardı. Maliye Bakanı Nebati bey sunumları vardı. Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, Tanıtım Medya  Başkanımız Hamza Dağ, Parti Sözcümüz Ömer Çelik’in hitapları oldu. En son başkanımız Binali Yıldırım bey. Başkan vekilimiz Numan Kurtuluş’un hitapları oldu.  Güzel geçti 3 gün kampa tamamlayarak Zonguldak’a döndük.’’


‘Fahiş fiyat artışı konusunda denetimlerimiz sürüyor''

Fahiş fiyat artışları konusunda denetimlerin devam ettiğini ifade eden Başkan Alan, ‘’Biz zaten bütün denetimleri yapıyoruz. Hassas bir süreçten geçiyoruz. Döviz kurumdan alçalmalar yükselmelere bağlı olarak fiyatların anlık indiğini çıktığını görüyoruz. Ne yazık ki dolarda ki Euro’da ki inişten sonra fiyatların çok olarak yansımadığını dile getiriyoruz. Bizde Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Başta gıda ürünleri olarak Ayçiçek yağı, un, şeker ve çayı karşılaştırıyoruz. Esnafın da bu konuda ki hassasiyetini biliyoruz. Buradan kimseyi kötülememiz olamaz. Biz bu konuda art niyetli esnafımız olduğunu inanmıyoruz. Pandemiden önce de takip ediyorduk şimdi de taklip ediyoruz. Bize göre yüksek gördüğümüz fiyatları firmalara bildiriyoruz. Anlık takip ediyoruz vatandaşın gönlü olsun ’’şeklinde konuştu.


‘Şubat ayında Bakan Kurum’un katılımıyla sahil projesini açmak istiyoruz’
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Şubat ayında sahil projesini açmak istediklerini belirterek, ‘’Sahil projesi 11 Şubat 2022 yılı tüm yüklenici firmalara süre tanınmıştı. Biz biran önce sahil projesini bitirip, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da katılımıyla açmak istiyoruz. Yüklenici firmayı da 15 gün önce çağırdık konuştuk. Şubat ayının bitmesi konusunda görüş birliğine vardık. Sıkıştırıyoruz. Bazen evde ki hesap çarşıya uymuyor. Biz daha önce bitmesini isterdik. Ağustos’un sonu Eylül başı. En azından vatandaşımızı sahil bandında da kaliteli zaman geçirsin isterdik. Ama nasip olmadı. Arkadaşlar bitirecekler teslim edecekler bizlerde vatandaşımızın hizmetine açacağız ’’diye konuştu.


‘Kibir ve egonun yanından bile geçmedim’
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, kendisinin kibirli ve egolu olmadığını söyleyerek, ‘’Bizi bizden menfaat isteyen kişiler sevmez. Daha önce ki gibi alışkanlık haline geldiği gibi buralara tebrik mesajları kutlama mesajları faturaları kesilip para alanlar bizim dönemimizden sonra bu tüp olanakları kesen arkadaşların biz sevme ihtimalleri yok. Arkadaşlarımızda okunmak için isimlere yaranıp o isimlerden maddi destek almak için ellerinde tabi ki belediye başkanı Ömer Selim Alan var. Böyle gerçekle alakası olmayan şeyleri yazıp birilerine yansıtmak yaranmak istiyorlar. Hepsini Allah’a havale ediyorum. İlla ki bir hesap günü var. Gün gelince o arkadaşlarımızla hesaplaşacağız. Biz gurur kibir egonun yanından bile geçmedik. Hiçbir zaman da olmayacakta. Biz milletimize hizmetkar olmak için makamlara talip olduk. Biz sadece Zonguldak insanına nasıl güzel hizmetler veririz diye kafa yoruyoruz. Tabi ki arkadaşlar birilerine yaranmak için birilerinin baskısıyla bu haberleri yapacakla. İnanın ne bunu ne biz ciddiye alıyoruz ne de vatandaşımız alıyor. Belli bir siyasi partinin çenesiyle yazanlar murteber değil. Kişilik olarak da şehirde bir ağırlıkları yok ’’şeklinde konuştu. 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi