KİLİMLİ ANADOLU LİSESİ ERASMUS PROJESİ KAPSAMIDA ESTONYA’YA GİTTİ

Zonguldak’ta Kilimli Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Erasmus Projesi kapsamında Estonya’ya gitti.

3-8 Aralık 2018 tarihleri arasında Estosya’nın Kivioli şehrine gittiklerini belirten Okul Müdür Yardımcısı Özgür Arıcı, şunları söyledi:

“Okulumuz Kilimli Anadolu Lisesi Erasmus+ K229 okullar arası değişim ortaklıkları projeleri kapsamında projemizin birinci öğretme/öğrenme/eğitim faaliyetini Estonya’nın Kivioli şehrinde ki Kivioli 1.Keskkool okulu önderliğinde 03/12/2018 / 08/12/2018 tarihleri arasında gerçekleştirmiştir. Okulumuzdan beş öğrenci (Yasin Dilli, Sena Köksal, Melika Acar, Berrak Sarı, Şevval Öztürk),  okul müdür yardımcımız Özgür Arıcı,  İngilizce öğretmenlerimiz Leyla Kayabaşı ve Selen Avcı bu faaliyete katılmıştır.

Estonya’da geçirdiğimiz bir hafta boyunca öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çeşitli workshoplarda çalıştı. Projemizin adı: ‘FoodLab: TranslaterecipesintoChemistryLanguage’dır. (Yemek tariflerini kimya diline çevirme) Öğrenciler workshoplarda yemekler pişirdi ve daha sonra bu yemeklerin pişerken geçtiği değişimleri gözlemlediler. Kimya laboratuvarında Tartu üniversitesinden TormiKotkas önderliğinde çeşitli deneyler yaptılar. Estonta’nın başkenti Tallin’deMondo  (Estonya’da bir sivil toplum örgütü) binasında öğrenciler FairTrade (adil ticaret) hakkında bilgilendirildiler. Ayrıca bir dondurma fabrikasında dondurmanın nasıl yapıldığını gözlemlediler.

19/05/2019– 25/05/2019 tarihleri arasında projemizin ikinci öğretme/öğrenme/eğitim faaliyeti Romanya’da gerçekleşecektir.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi