Kilimli Anadolu Lisesi’nde 2017-2018 eğitim öğretim yılını sona ermesi kapsamında mezuniyet töreni düzenlendi. İsmail Hakkı Güngör Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet Töreninde 53 öğrenci mezun olmanı sevincini yaşadı.

Tören saygı ve istila marşımızın okunası ile başladı

Ardından okul müdür Ferdi söker konuşma yaparak öğrencileri kutladı. Söker konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili 2018 mezunları. Bugünün kıymetini bilin. Bugün, sizin o bir an önce çıkarmak için can attığınız giymesek dediğiniz okul üniformasıyla son günleriniz. Ne aynı sıralar, ne aynı sınıflar, ne aynı koridorlar paylaşılmayacak bundan sonra. Bu gün, bitse de gidelim dediğiniz okulun son günleri. Ergenlikten gençliğe adım attığınız yılların bitişi haykırıyor bugün size. O yüzden tadını çıkarın bugünlerin. Unutun bugün sınavı, bırakın gözünüzde büyütmeyi. Hayat o kadar çok sınavlarla dolu ki?. Kilimli Anadolu Lisesi, herkesin hayatında bir parça. Burada ki herkes geçici. Bir tek sizler, hayatınızın sonuna kadar, birer Kilimli Anadolu Lisesi mezunu olarak kalacaksınız. Ve bu gerçek hiç değişmeyecek. Mezunların hayattaki başarıları, kaliteli duruşlarıdır. Ve onların okullarına geri dönüp kattıklarıdır. Mezun okuluna sahip çıktıkça, okulunun değeri artar. Okulun değeri arttıkça, mezunun kalitesi artar. Bizler, okulumuza bu düşünceyle sahip çıktık ve çıkıyoruz. Siz de, bizimle birlikte okulumuza sahip çıkmaya söz veriyor musunuz? iyi birer öğrenci olma sınavınız bitiyor artık. İyi birer insan olmak için gerekenleri öğrenmenin zamanı geldi. Ama hayatın sınavdan ibaret olmadığını, bir toplum için herkese görevler düştüğünü bilin ve sakın unutmayın” şeklinde konuştu. 

VELİLERE SESLENDİ

Konuşmasının devamında velilere seslenen Okul müdür Ferdi söker, “Siz değerli velilerimize de buruk bir hatırlatma yapacak olursak. Gençlerimizle iyi geçinin. Bugün sizin için de vedanın başlangıcı. O çok istediğiniz üniversiteyi kazanırlarsa sadece dört ay sonra artık sabahları aynı evde uyanmıyor olacaksınız. Aynı sofrada yapılan sabah kahvaltıları yenen akşam yemekleri yerini ayda bir iki günlük ziyaretlerde hasret gidermeye bırakacaksınız. Yıllarca yanı başınızda büyüyen gurur kaynağınız, artık bir telefon kadar yakın mesafece çok uzak olacak. Odalarındaki eşyaları, üniversite hayatları için toplamaya az kaldı. ‘Ders çalış’ dedikten sonra, kavga edip küsmeyi bile özleyeceğiniz günlere az kaldı. Artık büyüdüklerini hissedeceksiniz. Peki siz, bunca yıllık hayat tecrübenizle, tadını çıkardınız mı tüm bunların? En son ne zaman sarıldınız onlara? Buyurun işte bunun için en güzel gün. Hem hüznün, hem mutluluğun yaşandığı bugün. Sevgili öğrencilerim; Hayatta daima dürüst, ahlaklı, ilkeli, vatansever  ve pozitif bilimlerin yanında dini ilimlerin ışığında yürüyün. Yolunuz açık olsun Allah yardımcınız olsun” dedi.

53 ÖĞRENCİYE MEZUNİYET BELGESİ 

Törende okul biricisi, ikinci ve üçüncüsüne plaket verildi.  

Son olarak ise mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Duygusal anların yaşandığı törende öğrenci aileleri de çocukları yalnız bırakmadılar.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi