Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.Kilimli Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun yapılan çalışmaları anlattılar gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdılar.Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan Kilimli'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verirken Belediye Başkanı Kamil Altun'da Kilimli'nin bölgenin yıldızı haline getireceklerini ifade etti.

KAYMAKAM NEVZAT TAŞDAN: KİLİMLİ'DE YURT İHALESİ YAPILDI

450 kişilik yurt ihalesinin tamamlandığını ifade eden Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, "Güzel bir toplantı gerçekleştiriyoruz.Kilimlinin en önemli sorunlarından biri 450 kişilik yurt inşaatı ile ilgili ihale bitti. Başkanımızın desteğiyle Kilimli Başkanımızın güzel projeleri var. Valimizle birlikte destek veriyoruz" dedi.

AŞEVİ KURDUK

Kilimli aşevi kurduklarını ifade eden Kaymakam Taştan, "Fakirlerimizin evine yemekler topluyoruz, mağdur etmiyoruz" şeklinde konuştu.

ŞİRİNKÖYE HALI SAHA YAPIYORUZ

Kilimli ilçesine bağlı Şirinköy'de halı saha yaptıklarını ve bu hafta 4 gün yararlanacağını ifade eden Kaymakam Nevzat Taşdan, " İnsanları, Şirinöy'de ekonomik destekle halısaha faaliyetine başladık" diye konuştu. 

GÖBÜ DE KAÇAK BİNAYI YIKTIK AİLE BAHÇESİ YAPACAĞIZ

Göbü'de kaçak gazinoyu yıkıp yerine aile çay bahçesi kuracaklarını ifade eden Kaymakam Nevzat Taşdan, "Göbü sahili çok önemli bir sahil halkın çok ziyaretçisi olduğu bir sahil. Orada kamu arazisi üzerinde kaçak bir gazino vardı, orayı yıktık, Göbü'de seneye çok güzel bir aile bahçesi olacak" dedi.

ÇATES LİMANI HALKA AÇILACAK

Çates termik santraline ait olan limanın plaj olarak değerlendireceklerini müjdesini veren Kaymakam Nevzat Taşdan, " Çates limanından soğutma suyunu alıyor ve başka yere döküyor, Valimizin desteğiyle orayı plaj haline getirelim istedik, yolu çözdük, deniz dibinde taşlar var çok derin ama yüzme bilenler için iskele kurup güzel bir hal alacak" dedi. 

ÇATALAĞZI'NDA ŞLAM DEPOLAMA KURULDU

Çevreye son derece duyarlı olduklarını ifade eden Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, "Valimizin desteğiyle Çatalağzı lavuar alanı var. Orada doğaya zarar veren şlam atıkları var, Valimiz çevre konusunda hassas, şlam  tesisi kuruldu ve şlam %90 oranında azaldı,  dereye verme aşamasından ayıracağız"dedi.

ÇATALAĞZI'NDA DEMİR CEVHERİ TOZLARI ARTIK YOLA DÖKÜLMEYECEK

Kardemir'e demir cevheri çeken kamyonların tekerleklerinden yola demir cevheri tozunun döküldüğünü belirten Kaymakam Nevzat Taşdan, "Çatalağzı halkının şikayetçi olduğu kamyonların tekerlerinden caddeye dökülen tozlar asfaltı kırmızı hale getiriyor, Kardemir yönetim kurulu onayını bekliyoruz.Oraya havuz yapılacak ve kamyonlar tekerleklerini temizleyip yola devam edecek. '' dedi.

GEMİ SÖKÜM KONUSUNDA ORTADA FOL YOK YUMURTA YOK

Gemi söküm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Kaymakam Nevzat Taşdan,"Bu sabah ki gelişmede Kilimli'deki gemi söküm merkeziyle alakalı basın açıklaması yapmak için izin istediler biz izin vereceğiz, olay şu bizim halkımızın değişik şeyleri var. Zonguldak’ta morale ihtiyacı var. Gerçeğe aykırı şeyler varken moral bozmamak lazım. Gemi söküm merkezi olarak ilan edilen bir alan var.  1988 yılında zamanın hükümeti çok ciddi bir tabiz kopartmış, Karadeniz ülkelerinde gemi söküm alanı yok. Tek ülke Türkiye ve Kilimli.Bu konu devlet meselesidir. Gemi söküm alanımızın ne Başkanımızın ne Valimizin bu gemi söküm alanı açalım yapalım gibi bir niyeti yok, bu iş yapılacaksa üst mercii karar verecektir."dedi 

HARFİYAT DÖKMEK YASAK

Kilimli Sahil Yolu'na harfiyat  dökmenin yasak olduğunu ifade eden Kaymakam Nevzat Taşdan "Affetmiyoruz o kamyon suç işlemiş sabah 5 te yapmış. O kamyon bulundu ve  cezası verildi. Oraya harfiyat dökümüne kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ekiplerin 7/24 takiptedir." dedi.

TÜNELLER MART AYINDA BİTECEK

Mithatpaşa Tünellerin bitirileceğini belirten Kaymakam Nevzat Taşdan, "Tüneller Mart ayında bitecek Kilimli'de sonra ki hat Filyos hakkındaki gelişme bildiğim kadarıyle 2 buçuk milyar TL'lik bir iş gelen yol Kilimli'nin içini geçtikten sonra son olsun dedi. Bu sene çok daha farklı bir yapı olustu, Kilimli açısından da Zonguldak açısından da herşey daha iyi olacak, 3 Belediye Başkanımız'da uyumlu çalışacağına inanıyorum" dedi.

KAMİL ALTUN:TERK EDİLEN DEĞİL TERCİH EDİLEN BİR KİLİMLİ OLACAK

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'da da terk edilen değil tercih edilen bir Kilimli olacaklarını söyledi.

Hedeflerinin Kilimli'yi bölgenin  yıldızı haline getireceklerini belirten Belediye Başkanı Kamil Altun şunları ifade etti:

HİZMET İÇİN HİÇ BİR BAHANEMİZ OLMAYACAK

"31 Mart seçimlerinden itibaren çalışmalarımıza başladık, belediyemiz maalesef maddi anlamda kötü durumdaydı. Hiç bir bahanemiz olmayacak birşeyler katabilmek için , Kilimli'ye değer katmak için hedeflerimize ulaşacağız. Alt yapı problemimiz var, temizliği hallettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldi.'dedi.

BİR DÖNEM İÇİN GELMEDİM

Başkan Kamil Altun, "Kozlu Zonguldak ve Kilimli olarak 3 güzel belediye oldu, Sayın Valimizin ve kaymakamımızın güzel özverileri var, Kilimli bölgenin yıldızı olacak inanıyorum, en genç Başkan olarak hedeflerimiz çok yüksek. ben buraya 1 dönem için gelmedim." Şeklinde konuştu.

SAHİL YOLUNU BİTİRECEĞİZ

Sahil yolunu tamamlayacaklarını belirten Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Yol medeniyettir, sahil yolunun bitireceğiz. Sadece Zonguldak Kilimli arası değil Kilimli Filyos arası bittiğinde Kilimli rahatlatacak." dedi.

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi