Kilimli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.
Pandemi sebebiyle kutlamalara katılım kısıtlı oldu
Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Bozkurt, ilçe Garnizon komutanı Mehmet Üstün, il genel meclis üyeleri Sabahattin Gülay ve Necati Akyol, Ak Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci, ilçe gençlik spor müdürü Önder Keskin ile sınırlı sayıda öğrenci ve okul müdürleri katıldı.


Cumhuriyet meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı'na gerçekleştirilen törende ilk olarak Kilimli ilçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız anıta Çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mız okundu. Bu esnada izciler gönderi Türk bayrağını çekti.


Ardından Kilimli İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Cengizhan Soysal, günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi.
Cengizhan Soysal yaptığı konuşmada, bugünün, Milli İradenin temsil edildiği meclisimizin, açılışı dolayısıyla ve Büyük Önder M.K.Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de; Türk Milletinin,geleceği yolunda attığı adımlardan biri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının da yıldönümü olduğunu belirterek şunları söyledi.


"Bugün, Milli İradenin temsil edildiği meclisimizin, açılışı dolayısiyle ve Büyük Önder M.K.Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de; Türk Milletinin,geleceği yolunda attığı adımlardan biri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının da yıldönümüdür. Bugün ,Vatan topraklarımıza göz diken ,sömürgeci devletlerin acımasızca saldırıları karşısında, milletimizin tek vücut olduğu gündür. Bugün, Tarih boyunca esaret yaşamamış  Kahraman Milletimizin İradesiyle, M.K Atatürk'ün liderliğinde Türkiye Cumhuriyetini Kurulduğu gündür. Ankara'da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler, yokluk ve yoksulluklar içinde çalışmalarına başladı. Meclis, top sesleri altında, gaz lambası ışığında çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal Kurtuluş Savaşımızı ilgilendiren tüm kararlar bu mecliste alındı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla Kurtuluş meşalesi yakıldı. Milletimiz, Uzun süren savaşların getirdiği yıkım, vatan uğruna can veren şehitlerin acısı, fakirlik ve çaresizlik içindeydi. Ama bir Kurtuluş sesi duyuldu Amasyadan. ‘’Ey Türk Milleti, seni yine senin azim ve kararın kurtaracaktır’’. Diyordu o ses. Önce Erzurum da daha sonra Sivas ta bölgenin milli irade temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Her toplantı sonucunda, Milletimizi, yine milletimizin azim ve kararının kurtaracağı haykırıldı. Vatan topraklarını işgalci düşmanlardan, işbirlikçi hainlerden kurtarmak ve Milli İradeyi etkin kılmak için, Ankara da Meclisimiz açıldı.Amasya, Erzurum ve Sivas'ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerektiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği, millet eliyle gerçekleşmeliydi. 
Atatürk, "Tek egemenlik vardır, o da ulusal egemenlik" diyerek Cumhuriyet'i işaret etti. Milli iradenin azim ve kararı Kahraman, fedakar, cesur Milletimizin olağanüstü gayretleriyle yurdun dört bir yanında işgallere öncelikle dur dendi."

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Törende ilk okullar arasında düzenlenen 23 Nisan resim yarışmasında dereceye giren ilk 3 öğrenciye Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun tarafından ödülleri ve plaketleri takdim edildi.

ÖĞRENCİ ŞİİR OKUDU

Törende öğrenci 23 Nisan şiirini okudu ve protokol öğrenciyi alkışladı.


(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi