Kilimil’de düzenlene törende konuşan Kaymakam Ahmet Karakaya, “Polis Teşkilatı kurulmuş olduğu 10 Nisan 1845 yılından beri şehirlerimizin güvenliği için gece gündüz demeden üstün bir gayretle mücadele etmektedir” derken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çerçi’de, “Vatandaşın huzuru için 24 saat görev başındayız” şeklinde konuştu.

 

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’nde 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Kaymakam Ahmet Karakaya ve ilçe protokolü katıldı

Törende, Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasının ardından günün anlam önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.

HALKIMIZIN HUZURU İÇİN 24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ

İlk konuşmayı Kilimli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çerçi yaptı. Çerçi konuşmasında Türk Polis Teşkilatının 173 yıldır hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Sayın Kaymakamım, Sayın konuklar, değerli silah arkadaşlarım ve Kilimli halkı. Bu mutlu günümüzde bizleri onurlandıran ve sevincimizi paylaşan sizleri teşkilatım adına en içten dileklerimle selamlıyorum. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz emniyet teşkilatı yüce Türk milletinin mal ve can ehvenliğini sağlamak, toplumda huzur tesis etmek amacıyla 10 Nisan 1845 yılında (Polis) adını almıştır. Teşkilatımız 173 yıldır, Türk milletinin doğuştan taşımakta olduğu kabiliyet ve kudret ile perçinlenerek hizmet vermektedir. Sayın misafirler. Toplumların her almanda gelişmesi ve kalkınması için gerekli temel unsurların başında güvenlik gelmektedir. Huzurun ve güvenliğin olmadığı yerde toplumların kalkınmasından bahsetmek mümkün değildir. Ayrıca güvenliğin olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından da söz edilmesi mümkün değildir. Türk polis teşkilatı bu bilinç ile gerek bilgi birikimi, gerekse azmi ile teknolojik gelişmelere ayak uydurmakta, suç ve suçlularla mücadele etmektedir. Sizlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeniz için 24 saat görev başındayız. Hukukun çizgisinden ayrılmaksızın suç oluşmadan evvel muhtemel tehlikeleri bertaraf etmek; işlenmekte olan suçun devamına mani olmak, işlenmiş bir suç var ise sanıkları adalete teslim etmek en temel görevimizdir. Göreve başladığım günden itibaren Kilimli halkının teşkilatımıza verdiği desteği görmek bizlere ayrı bir güç katmaktadır Halkımızla aramızda kurulan bu güven duygusunun artarak devam edeceğine inanıyorum. Değerli meslektaşlarım; ilçemizin asayiş ve huzuru vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışarak bugüne kadar her türlü görevin üstesinden fedakarca geldiniz. Ufkunuz, enerjiniz ve inancınızla halkımızın takdirini kazandınız. Üstün bir gayretle görev yapan tüm meslektaşlarımın çalışmalarının artarak süreceğine inanıyorum. Siz görevdeyken çocuklarınıza hem anne, hem baba olan, sizinle birlikte uykusuz kalan saygıdeğer eşlerinize, hanımefendilere sabır ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Çünkü çoğu zaman başkalarına ve onların çocuklarına göstermiş olduğunuz ilgi ve alakayı eşinize ve çocuklarınıza gösterecek fırsat ve zamanı bulamadınız. Suç ve terör belası nedeniyle şehit vermiş olduğumuz meslektaşlarımızı saygıyla yad ediyordum. Ülkesi, milleti, bayrağı, dili, dini uğruna seve seve canlarını feda etmiş bulunan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, saygıdeğer kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Bu tören vesilesiyle teşkilatımızın her kademesinde görev yapmakta olan personelin Polis Günü’nü kutlar, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dilerim”

 

POLİS TEŞKİLATIMIZ 1845 YILINDAN BERİ GÜVENLİĞİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYOR

Kilimli Kaymakamı Ahmet Karakaya’da polis teşkilatının kurulmuş olduğu 10 Nisan 1845 yılından beri şehirlerimizin güvenliği için gece gündüz demeden üstün bir gayretle mücadele etmekte olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hepimizin yakından bildiği üzere polis teşkilatı kurulmuş olduğu 10 Nisan 1845 yılından beri şehirlerimizin güvenliği için gece gündüz demeden üstün bir gayretle mücadele etmektedir. Aslında bu tarih biraz sembolik tarihtir çünkü hepimizin bildiği üzere güvenlik bir devlete olmazsa olmaz bir şartıdır ve dolayısıyla çok daha eski tarihlere giden bir serüvenden bahsediyoruz. İçişleri Bakanlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Türk polisi ülkemizin, milletimizin bölünmez bütünlüğünü ve halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak huzur doğal sayı çiftlerinin etmek suç işlenmesini önlemek ve eğer işlenmiş bir suçu var ise de sanıkları yakalayabilmek adına yargıya teslim etmek üzere gecesini gündüzüne katarak çalışmaya devam etmektedir. İlçemiz asayiş yönünden gerçekten iyi durumda vatandaşımız her zaman polisin askerin jandarmasının yanında yer almıştır ve bu bizim için bir şanstır. Ben tekrar tüm polislerimizi 10 Nisan polis gününü kutluyor kendilerine Ailenle birlikte nice güzel günler yıllar diliyorum”

Tören konuşmalardın ardından sona erdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi