Kilimli Spor Lisesi yetenek sınavıyla öğrenci alacak.Kilimli Spor Lisesi Müdürü Recep Alkuş yaptığı açıklamada, yetenek sınavı ile öğrenci alacaklarını belirterek öğrencileri Kilimli Spor Lisesi'ne kayıt olmaya çağırdı.
Spor Lisesi'nden mezun olanların 1.derecede antrenörlük belgesi sahibi olacaklarını, Ayrıca BESYO'ya diğer öğrencilerden daha düşük eğitim puanıyla girebilme avantajına kavuşacaklarını belirten Spor Lisesi müdürü Recep Alkuş, şunları ifade etti:
"2019- 2020 Eğitim öğretim yılında herhangi bir ortaöğretimin 9. ve 10.  Sınıfında  okuyacak öğrencilere yönelik 16-18 Eylül tarihlerinde yetenek sınavıyla öğrenci alacağız. 9. Sınıflar dan 67 öğrenci ve 10. Sınıflardan 74 öğrencinin alımını Yetenek  sınavıyla yapacağız. Okulumuzun yapacağı Yetenek sınavını Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 2019/7 sayılı genelge doğrultusunda yapacağız. Yetenek sınavı için ön başvurular, 26 Ağustos ile 13 Eylül arasında okulumuzda yapılacaktır. Yetenek Sınavına başvuracak adayların okulumuzu bizzat arayarak yada okulumuzun resmi web sitemizdeki duyurular kısmından bilgi alabilirler.Spor Lisesinde okuyan öğrenciler;  Beden Eğitim Öğretmeni, Antranör , Spor Yöneticisi , Polis, Subay veya Astsubay olma imkanına sahip olurlar. Ayrıca bu okullarda okuyan öğrencilerin avantajları oldukça fazladır. Öncelikle Mezun olan öğrencilerimiz 1. Kademe Antrönör belgesine sahip olurlar. Üniversitelerin Beden Eğitim Meslek Yüksek Okullarının Yetenek sınavıyla alınan Beden Eğitim Öğretmenliği, Antrönörlük ve Spor Yöneticiliği alanlarına TYT sınav puanının 150 puan  koşulu istenmektedir. Bu durum diğer liselere göre avantaj sağlamaktadır. Spor Lisesi öğrencileri POMEM ve Askeri okullarda ki yetenek sınavlarında daha başarılıdırlar."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi