Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun asbestli su boruları değiştirdiğini ve yakın zamanda İnağzı Çamlık ile  Karadon üç yolağzı ayrımına kadar asfalt dökecekleri müjdesini verdi.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Mithatpaşa Tünellerinde ışığın görünmesini değerlendirdi. Başkan Altun, Kilimli' deki Asbest su borularının  değiştirilmesi ve asfalt kazıma çalışmaları hakkında da önemli bilgiler verdi.

KİLİMLİ-FİLYOS YOL BAĞLANTISININ YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ

Mithatpaşa Tünellerinin açılmasının çok önemli olduğunu ve bununla beraber Kilimli ile Filyos arasındaki yol bağlantısının mutlaka yapılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Kamil Altun şunları ifade etti:

"Zonguldak için ilçemiz için gerçekten önemli günlerden bir tanesidir. Mithatpaşa tünellerinde Işık göründü. 2011 yılında bu yolun temelleri atılmıştı. Temellerinin atıldığı ilk günden itibaren bu yolun ne zaman açılacağı, Kilimlimizin yola kavuşacağını özlemle bekliyorduk. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın talimatları ile beraber hızlandırılan çalışmalarla birlikte Işık göründü töreni yapıldı, Gerçekten heyecan vericiydi. Özellikle Zonguldak’ımızın trafik sorununu azaltmak anlamında Kilimli ilçemiz Zonguldak'a yakınlaşması anlamında Zonguldak'ın artık batıya değil doğu tarafına doğru büyümesi anlamında Kilimli'mizin ileride gelişmişlik düzeyinin artması anlamında çok önemli bir proje. Proje İnşallah 2021 yılı sonunda tamamlanarak hizmete girmiş olacak. Zonguldak ile 20 dakika olan mesafemiz 5 dakikanın altına düşecek.Bu gerçekten çok önemli bir zaman tasarrufu. Özellikle ülke ekonomisinin tasarrufu anlamında, hava şartlarının egzoz emisyonlarının havaya zarar vermemesi anlamında çok önemli bir proje. Proje tamamlandığın da Kilimli'mizin önü açık olacak. 

Tabii ki bu yeterli değil. Özellikle bu yolun devamı olan Kilimli Filyos arasında projesinin tamamlanıp ihaleye çıkması Kilimli-Zonguldak açısından gerçekten çok çok önemli. Devamı geldiğinde Kilimli Filyos'a çok daha yakın bir bölge olmuş olacak ve Filyos projesi'nin önemi gerçekten ülkemiz açısından çok yüksek. Bu yol Filyos'a bağlandığında İnşallah hem Zonguldak hem Kilimli'nin ekonomik olarak hem fiziki anlamda gelişmişlik derecesi hızla artacaktır."

ASBESTLİ SU BORULARI DEĞİŞTİRİYORUZ

35 yıllık olan asbestli su borularını değiştirdiklerini ve Kilimli'nin daha sağlıklı suya kavuşacağını belirten Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "35 yıl önce yapımı tamamlanan Metropolitan Belediyeler Birliği'ne ait olan ana su boru hattımızın 3 kilometrelik kısmını değişmeye başladık. Bu kanserojen madde asbestli boruların değişimi ile beraber Kilimli'mize daha sağlıklı hijyenik suları ulaşması sağlanacak. Gerçekten çok zor bir proje, yaklaşık 45 günü aşkındır tüm makine ekipmanlarımız ile tüm araç parkımız ile beraber burada çalışmaktayız, zor bir proje. Ben özellikle burada bu çalışmalarından dolayı rahatsızlık verdiğimiz vatandaşlarımıza da anlayışları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah 10 güne kadar kazıma işlemi tamamlanıp su borularında karşılıklı bağlanması ile beraber Bu proje tamamlanmış olacak. Biz de rahat bir nefes alacağız. Kilimlimiz inşallah  sağlıklı sulardan yararlanmaya başlayacaklar." dedi.

KİLİMLİ ASFALTA KAVUŞUYOR

Asfalt kazıma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın zamanda asfalt dökmeye başlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Altun, "Şu anda asfalt kazıma işlemlerine başladık. yolun dörtte Birlik kısmını kazıdık. yakında makinelerimiz gelecek asfalt serme makinemiz. o gelir gelmez de asfaltlama işlemine başlayıp, doğalgazımız da geçti. Buradan, Kanalisazyon da geçti, şu hattının da belli bir bölümünde tamamlayacağız, elektrik hattı da tamamlanmıştı zaten daha önce. Yani tüm altyapı tamamlandıktan sonra asfaltımızı sereceğiz. bu anlamda asfalt kazıma işlemi de gerçekten biraz toz duman havaya kalktı ama vatandaşlarımıza anlayışları için teşekkürlerimi sunuyorum. Ama az daha sabır ederlerse çok güzel bir asfaltlamaya kavuştuktan sonra rahat bir yolculuk yapacaklar" ifadesini kullandı (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi