Uğur Mumcu Kayşağı düzenlenme çalışmaları kapsamında mevcut olan dolmuş durak alanının kendilerine sorulmadan yıkılmasına sert tepki gösteren Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, “Bizim 2 trilyon (milyon) liralık davalık olan yer yıkıldı bize hiçbir şey sorulmadan. Bunun sorumlusu kim olacak, nasıl olacak. Neden esnafı ilgilendiren bir karar ayrılırken esnafı temsil edenlere sorulmuyor. Çok mu zor. Yani ben yaptım oldu, ben yaptım buna uyacaksın demekle olmuyor. Tabi ki esnaf olarak buna tepki göstereceğiz. Bir Allah'ın kulu gelip bir esnafa ne yapıyorsunuz ne durumdasınız, nedir bir sıkıntınız diye sormadı.” şeklinde konuştu.

Yapım çalışmaları arapsaçına dönen Uğur Mumcu kavşağı düzenleme çalışmaları kapsamında, alanı küçültülen ve yıkılan dolmuş durak alanı nedeniyle esnaflar oldukça tepkili.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, TTK ile protokol imzaladıkları ve 2 milyon 700 bin liralık oda olarak üzerlerine borç olan bir alının kendilerine sorulmadan ve danışılmadan bu alanın yıkıldığını belirterek sert tepki gösterdi.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2 MİLYON 700 BİN LİRALIK BORÇ ODAMIZIN ÜZERİNE KALDI. MAHKEMESİ DEVAM EDEN BİR ALNI YIKILIRKEN BİZE BİLE SORULMADI

Orada mevcut 9-10 tane durak var. Türkiye Taşkömürü Kurumu ile ilgili orada olan daha önceden gelen bir sözleşme protokolü var. TTK’nın yerinden belediye bu şehrin esnafından dolmuşçu esnafından haksız para almış, davaya söz konusu olmuş ve bunu tüm Zonguldak biliyor. Dava zaman aşımına gitmiş ve esnafımız ve şoför olarak yaşadık Şoförler Odası'nın üzerine 2 milyon 700 bin liralık bir borç var bu alanla ilgili. Orada karar nasıl alınmış, kim almış bilmiyoruz. Herkes sorsanız topu birbirine atıyor. Bu şehri kim yönetiyor onu da bilmiyoruz. Bize sorulmadan bizim yerimiz yıkıldı. TTK’ya olan 2 milyon 730 bin liralık borç tamamen bizim üzerimize kaldı. mahkemesi devam eden bizim alanımızda Kim yıktı, nasıl yıktı onu da bilmiyoruz. Orada mağdur olan esanfımıza yer gösterimi yapılmadı. İşte geçici olarak lavvuar alanı gösterildi. Lavvura alanı da TOKİ’ye verildi bilindiği gibi. Yarın da TOKİ geldiğinde hadi çıkın oradan diyecek. Hem adamın evini yıkıyorsunuz hemde alternatif bir şey göstermiyorsunuz. Ben tüm yetkililere ve milletvekillerimize konuyu söyledim. Sayın belediye başkanımız zaten bu konuyla ilgili esnafla ilgili bir çalışması bir alternatif yol gösterme durumu yok ve görmedikte. Gidin bakın isim vermek istemiyorum ama ben yapmadım o yaptı deniliyor devamlı. Şehrin düzenleme yetkisi belediyededir ve bunu çok iyi biliyoruz. Belediye bize sahip çıkmıyor, devlet sahip çıksın o zaman. Herkes bu takipçi bir dolmuşçu minibüsçü esnafını yerinden kaldırmaya çalışıyor. Bu esnaf devlete vergi veriyor. Hukuki yola başvuracağız.

BİZİM 2 TRİLYON (MİLYON) LİRALIK DAVALIK OLAN YER YIKILDI BİZE HİÇBİR ŞEY SORULMADAN. BUNUN SORUMLUSU KİM OLACAK

Uğur Mumcu Kvayşağı düzenlenme çalışmaları kapsamında mevcut olan dolmuş durak alanının kendilerine sorulmadan yıkıldığını belirten Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, “Bizim 2 trilyon (milyon) liralık davalık olan yer yıkıldı bize hiçbir şey sorulmadan. Bunun sorumlusu kim olacak, nasıl olacak. Neden esnafı ilgilendiren bir karar ayrılırken esnafı temsil edenlere sorulmuyor. Çok mu zor. Yani ben yaptım oldu, ben yaptım buna uyacaksın demekle olmuyor. Tabi ki esnaf olarak buna tepki göstereceğiz. Bir Allah'ın kulu gelip bir esnafa ne yapıyorsunuz ne durumdasınız diye hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Herkese gittin biri de gelip nedir bir sıkıntınız diye sormadı.” Şeklinde konuştu.

KAVŞAK PLANLAMASI DAHA GÜZEL YAPILABİLİRDİ

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar ayrıca kavşak düzenlemesininde yanlış olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şimdi Uğur Mumcu kavşağında bir düzenleme var, şehrin trafiğini rahatlatmak adına düzenleme yapılıyor. Sayın Türkiye Taşkömürü Kurumu Müdürümüz Kozlu dönüş yolunda 7-8 metrelik bir alan tahsis etmiştir Sayın valimizin istekleri doğrultusunda. Kendisine Ben de buradan teşekkür ediyorum. Şimdi oradaki kavşak sorsanız akıllı bir kavşak, herkes kendine göre orada bir yorum yapıyor, bana göre o kavşak çok daha farklı bir şekilde düzenlenmesi gerekiyordu. O kadar geniş alan Doğru dürüst kullanılamadı bana göre. Türkiye genelinde ben böyle bir kavşak daha görmedim. Bana göre orası çok daha güzel yapılabilirdi. Km yaptı, kim planlarında ben bilmiyorum” 

TTK’NIN YERİNDEN BELEDİYE RÜSUM ALAMAZ. DEVA EDECEĞİZ. ZONGULDAK’TA ÖZEL ARAÇLAR İSTEDİĞİN YERDE DURUYOR AMA TİCARET YAPAN HALKA HİZMET EDEN ARAÇLAR NEREDE DURACAK.

Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar, “Zaten Türkiye'de rüsum bedeli diye bir şey yok. Bunlar hizmet bedeli diyor ama ne ile hizmet ediyorsunuz. Hem madem ya çirkin değilsin taksici ve dolmuşçu esnafının durduğu yer sizin değilse ne ile hizmet bedeli istiyorsunuz ve bir çok esnafımız zor durumda. Belediye sahip çıkmıyor, devlette gelip bizi oradan mı atacak. Zonguldak’ta özel araçlar istediğin yerde duruyor ama ticaret yapan halka hizmet eden araçlar nerede duracak. Bunu kimsenin düşündüğü yok. Bizde bin noktaya kadar bekliyoruz. Ama belli bir noktadan sonra bizi sesimizi çıkartacağız. Esnafımız gerçekten zor durumda” dedi.

İSKELEDEKİ YENİ KAVŞAK UYGUN DEĞİL!!!

Zonguldak’ta İskele mevkiinde yapılan yeni kavşak düzenlemesinin uygun olamadığını belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman bahar, “İskelenin orada yapılan değil kavşak var. Çift yön şimdi yeni yapılan kavşak nedeniyle tek yöne düşmüş durumda. Defalarca söyledik kimse sesini çıkarmıyor” diyerek tepki gösterdi. 

TERMİNALDEKİ YENİ DÜZENLEME ÇOK YANLIŞ!!!

Terminal karşısında buluna ışıklardan daha önce sol şerittekilerin Bahçelievler istikametine giderken şimdi ise sağ şeritten  gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Aynı konu ile ilgili yolcu terminalinin orada daha önceden bir düzenleme vardı, soldan gidenler Balkaya Caddesi ve siteye çıkıyordu Bahçelievler'e, şimdi ise sağdan yol verilmiş. Çok basit bir uygulamadır bana göre. Sayın vali yardımcılarına kadar da bununla ilgili gittim. Bu uygulamanın uykusuz olduğunu söyledim. Orada bir dünya kaza olduğunu söyledik ama bir sonuç alamadık. Sağdan trafik aksın gitsin Kozlu’ya ne olur ki. Kim yapıyor bu düzenlemeleri neye göre uygulanıyor onu da bilmiyoruz. Sıkıntıyı sürücüler ve şoför esnafımız çekiyor” dedi.

ŞEHRİMİZİN ANKARA GİRİŞİNDE OTOBÜS VE MİNİBÜSLERİN YOLCU İNDİRİP BİNDİRECEĞİ BİR DURAK YAPILMASI KESİNLİKLE ŞART...

Şehrin Ankara gidişine otobüs ve dolmuşların yolcu indirmeleri için bir durak yapılması gerektiğini belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman başar, “Eskiden Ankara istikametinde şehre girerken şu anki WestaLife Alışveriş merkezinin olduğu yerde şehirlerarası otobüs ve dolmuşçuların indirme ve bindirme yeri vardı. Şimdi o durak orada yok. Oraya böyle bir düzenleme yapılınca mevcut olan park yeri için biz defalarca söylediğimi de Köyden gelen Beldelerimizden gelen araçlarımızın ve şehirlerarası otobüsler orada durdukları zaman kameradan ceza yiyorlar. Orada bir düzenleme yapılması gerekiyor. Oradan devam eden çevre yolundan Uğur Mumcu Kavşağı'na kadar tek yönlü olarak trafik park edilmiş araçlarla dolu. Yani burada çok görev düşüyor belediyeye. Biz bir takım şeyleri söylememize rağmen ısrarla yapılmaması bizi üzüyor. Bazen basında yazılar yazılıyor, (Şoförler Odası Başkanı neden müdahale olmuyor) diye. Biz de burada söylüyoruz yetki bizde değil, keşke yetki bizde olsa da daha farklı olurdu. Bu çok önemli bir konu biliyorsunuz. Şehrimizin Ankara gidişine otobüs ve dolmuşların yolcu indirip bindirebileceği bir durak yapılması şart. Bundan dolayı yolcular terminale kadar gitmek ve tekrar oradan kent merkezine kadar dönmek zorunda kalıyorlar, yolcular mağdur oluyor” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi