Evet buna topu taça atmak denir

18 Haziran 2019 Salı günü Zonguldak’ta üniversitemiz dev bir organizasyona imza attı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)’nin 2018-2019 eğitim-öğretim akademik yılını sona ermesi sebebiyle Kemal Köksal şehir Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde 3200 öğrenci mezun olurken, şehrimize yurdumuzun dört bir tarafından aileler geldi.

Törende baştan sona kadar oradaydım

Hatta törene yetişmek için Demirpark’tan Fener’deki Stadyuma kadar yürümek zorunda kaldığımı da belirtmek istiyorum.

Tören gerçekten muhteşemdi.

Tören organizasyonu mükemmeldi.

3200 öğrenci okuldan mezun olmanı mutluluğunu yaşadı.

Ailelerde çocukların bu gururuna ortak oldular.

Ama öncesinde yaşana trafik sıkışıklığı, şehrin trafiğinin saatlerce kilitlenmesi kesinlikle BEÜ’nün bir eksikliği veya hatası değil, bu tamamiyle şehri yöneten bürokratların ve seçilmişlerin hatasıdır.

Yaşanılan bu trafik kaosu sonrasında hep denildi ki BEÜ haber vermedi

Haber verilseydi önlem alınır ve bu sıkışıklık yaşanmazdı

Bunun tamamen gerçek dışı olduğu BEÜ’nün yaptığı açıklamadan anlıyoruz.

BEÜ Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü aracılıyla yapılan açıklamada 4 Nisan 2019 tarihi itibariyle tüm resmi kurumlara mezuniyet töreniyle ilgili bilgi verildiği ifade ediliyor.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:   Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2018-2019 Akademik yılı Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan Mezuniyet Töreni sonrasında basında ve sosyal medyada yer alan değerlendirmeler dolaysıyla birkaç hususu kamuoyuyla paylaşmada yarar görüldüğüne dikkat çekilerek;

“2018-2019 akademik yılı mezuniyet törenleri için Nisan ayında Üniversitemiz bünyesinde bir komisyon kurularak çalışmalara başlanmıştır. Üniversite içi ön çalışmalar yapıldıktan sonra, daha önceki yıllarda gerçekleştirilen toplum mezuniyet törenlerinde olduğu gibi 4 Nisan 2019 tarihinden itibaren ilgili kurum ve kuruluşlara ilgi alanlarına göre yazışmalar yapılmış gerekli görüldüğü yerde ilgili muhataplarla yüz yüze yada telefonla görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Birçok üniversitede öğrencilerin aileleri ile birlikte mezuniyet coşkusu ve heyecanı yaşamak için mezuniyet törenleri tek seferde ve şehir stadyumu gibi yerlerde yapılmaktadır. Daha önce de mezuniyet törenlerimiz Kozlu ve merkez stadyumlarda yapılmış, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan törene 2400 öğrenci ve yaklaşık 8000 veli katılmıştı. 3200 öğrenci ve yaklaşık 10000 velinin katılımı ile gerçekleşen bu seneki tören sırasında törenin organizasyonu ve akışı özelinde kayda değer bir olumsuzluk yaşanmamış, coşkulu bir tören gerçekleşmiştir. Tören günü ilimizde yaşanan sorunlar nedeniyle arkasında 35000 öğrenci, binlerce akademisyen ve idari personelin emeğinin bulunduğu üniversitenin en anlamlı günü Mezuniyet Günü’nü eleştirilerin gölgesinde anmak kimseye fayda vermemektedir” denildi.

TOPU TAÇA ATMAK DENİR BUNA..

Evet üniversite için son derece haklı bir durum

Dünde dedim bugünde tekrarlıyorum

Üniversitenin bu organizasyonunda Zonguldak olarak sınıfta kaldık.

Kimse haber vermedi demesin

Haberimiz olsaydı demesin

Hepsini haberi vardı

Ünivcrsite 4 Nisan’da 3200 öğrencini mezun olacağı bir toplu mezuniyet töreni yapılacağını tüm kurumlara iletmiş.

Daha ne yapacaktı ki

Ve 3200 öğrencinin mezun olacağı bir toplu mezuniyet töreni için şehrimize en az 10-15 bin insanın geleceği, binlerce otomobilin geleceğini ve trafiğin sıkışma ihtimalini çok yüksek olacağı ve trafikte önlem alınmadığı takdirde bir kaos yaşanabileceği herkesin aklına gelmeliydi.

Hiç kimse kusura bakmasın haberimiz yoktu açıklamaları topu taca atmaktan öteye geçmez.

Dediğim gibi herkes kendine düşen dersi almalıdır bundan

Zonguldak BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı ve ekibini bu organizasyondan dolayı ayrıca tebrik etmek istiyorum

RTV’DEN YENİ MESLEKTAŞLARIMIZ MEZUN OLACAK

Bugün (Cuma) Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Kilimli’de bulunan Zonguldak Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet töreni gerçekleşecek.

Bilindiği gibi Kilimli’de ki okulda Radyo Televizyon (RTV) Bölümü’de bulunuyor.

Burada öğrenim görmekte olan öğrencilerin bir çoğu Yeni Adım Gazetesi, Kanal Z olmak üzere şehrimizde buluna diğer yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarında staj görüyorlar.

Dolayısıyla bir çoğunu tanıyoruz.

Bu kapsamda bugünkü mezuniyet töreni bizi biraz daha yakından ilgilendiriyor.

Ben RTV’den (Radyo televizyon) mezun olan öğrenci arkadaşlarımı şimdiden kutluyorum

Okullu meslektaşlarımıza bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.

Önlerinde zorlu bir yaşam onları bekliyor