Murat Altay’ın moderatörlüğünü yaptığı Zonguldak’ın Nabzı programına Eski Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy konuk oldu.

Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın seçim öncesi,Niyazi Kıransoy’u arayarak nazikçe aday olmaması için uyardığını belirten Kıransoy şunları ifade etti:

“MHP erki içerisinde bir görevi yoktur Haberal’ın.Ankara Milletvekilidir.Genel Merkez’den görevlendirilmişmidir bizim bilgimiz yoktur.52 yıllık geçmişi olan ciddi bir kurumdur partimiz. Parti’de talimatlar gönderiliyorsa eğer genelge gönderilir ve ilgili kişilerin önüne koyulur.Genel Başkan’dan bizim adayımız bu diye bir bilgi gelmedi.Sayın Haberal beni arayarak kibarca uyararak,aday olmamam gerektiğini ve adaylığını kabul etmeyecem demiştir.Parti’mize 3 ayda bir gelen sporcularla ilgilenen bir portveyi vardı Demirköse’nin.Hamdi Bey kimseye söz hakkı vermeyen biriydi.Hamdi Ayan döneminde böyle tartışmalar olmamıştır.2015 yılı seçimlerine kadar.Hamdi Ayan istifa edip milletvekili adayı olmasıdır.O güne kadar bizi kimse başarısız bulmamıştır.Parti içerisinde bizimle ilgili sorunlar başladı bu dönemden sonra.Varol Demirköse’nin bu partiyle uğraşmak istemeyip partiden ayrılmak istedi 3 gün sonra il başkanı olarak atandı,çok tuhaf olaylar oldu.30 yıla aşkın sürede kimseyi Genel Merkez’e şikayet etmiş değiliz,böyle hareketlere gerek yok.

Bu karar beklediğimiz bir karar, disipline veriliş sürecimiz ile başlayan herhangi bir delile dayanmaksızın, kongrede aday olmamızın hesabını sormak üzere yapılmış bir manevradır. Düşünceleri bize kongrede divana önerge vermemizin hesabını sormaktır. Bu hareket birilerine yaranmak için yapıldı. Şahsımıza ve arkadaşlarımızın suçu ile ilgili disipline verilişi ile ilgili hiçbir belge tevdi edilmedi. Soyut bir şekilde savunmamız istendi, biz de haklarımızın yanmaması adına göstermelik bir savunma yaptık. Neye hangi suça hangi delile karşı geldiğimizi, savunmamız gerektiğini bilmediğimiz için aynı onların yaptığı gibi bu suçlamaları kabul etmediğimizi söyledik.

Netice itibariyle bizim söylediklerimizi doğrulayan arkadaşlarımızın bir kısmının hiç ceza almaması, arkadaşlar da bizim gibi ihraç istemiyle disipline verildi. Diğer 9 arkadaşımız kınama cezası aldı, bizimle birlikte disipline sevk edilen 3 kişi ihraç edildi. Dolayısıyla hiç ceza almayan bu arkadaşlar neden disiplin kuruluna kesin ihraç istemiyle sevk edildi, bir kere bunun cevabını vermek zorundalar. Kınama cezası alan 9 arkadaşımız neden kesin ihraç istemiyle ifade istenmiş, hangi nedenle kınama cezası almışlar. Bu da bizden başından beri intikam alma olduğunu gösteriyor. 'Biz seçildik size bu işin hesabını sorarız' diyerek rövanşist bir anlayışla yapılan bir eylemdir. Biz başından beri buradan ihraç çıkacağını biliyorduk, sürpriz olmadı. Bu konuda hazırlıklıyız. Bu işlerin tamamı İ.Varol Demirköse'nin başının altından çıkıyor. Sanırım Sayın Haberal'a yaranma güdüsüyle böyle bir yola başvurdu. Kararları da kendisi dikte ettirmiştir. Arkadaşların da bunu imzaladığını düşünüyorum. Bu benim şahsi görüşümdür. Çünkü bu konuda karar verebilecek donanımlı bir arkadaşımız yok. Arkadaşlarımızın hepsi yeni arkadaşlar, particilik konusunda bilgi ve deneyimleri yok. Milliyetçi Hareket Partisi ve şahsımı hiç tanımazlar. Ortalama üyelikleri 6 aylıktır. MHP' de ne olduğunu, tüzüğün ne olduğunu bu konularda nasıl karar verildiğini bilebilecek donanıma sahip arkadaşlar değil.’

Varol Demirköse’nin İl Başkanı olmasaydı muhtar olurdu ifadelerini kullanan Kıransoy:

‘MHP Varol Demirköse’nin bir hedefi var mı soruna cevaplayamam.Bizim görev yapığımız sürece Parti’ye çay içmeye gelen bir yöneticiydi.5 yıl önce bana deseler Varol Demirköse sizin İl Başkanınız olacak aklınızdan şüpheniz mi var derdim.İl Başkanı olmasaydı tekrar yerel seçimlerde muhtar adayı olacaktı.’

Disiplin süreci ile ilgili yasal yollara başvuracaklarını belirten Kıransoy şunları söyledi: "'Disiplin sürecinde savunma hakkı vazgeçilmez bir haktır. Savunma hakkı şahsıma ve arkadaşlarıma verilmedi. Hiç ceza almayan arkadaşlara da savunma hakkı verilmedi. Kınama cezası alan arkadaşlara da savunma hakkı verilmedi. Savunma yapabilmemiz için ne ile suçlandığımızı bilmemiz gerekir. Ben daha önce İl Disiplin Kurulu Başkanlığı yapmış biri olarak biliyorum; bu savsaklama yöntemdir. Biz bu ara burada şu an yetkiliyiz. Her halükârda oldu bitti ile 'Arkadaşları ihraç ederiz, ifadeyle zaten otomatikman ihraç olur. Bir üst makam Genel Merkez Disiplin Kurulu' dur. Merkez Disiplin Kurulu'na da başvurulduğunda onlar da mevcut yönetimin aldığı kararları bozmaz diye düşünüyorlar. Ancak ben böyle düşünmüyorum, böyle gayri ciddi bir disiplin işlemi ile Merkez Disiplin Kurulu eli ile bozulacağını düşünüyorum.

Bize belge gelmedi sözlü geldi bu da bize çok inandırıcı gelmedi. Erkan Haberal ile geçmişe dönük hiçbir ilişkimiz yok. Kendisi partimizin değerli bir üyesi ve Ankara Milletvekilidir. Kendisi ile bir sıkıntımızın olması mümkün değil. Ben böyle düşünüyorum ancak kendileri ne düşünüyor bilmiyorum. Bu işin altında Erkan Haberal var, adres gösterilmiştir. Biz kendisine ne hakaret ettik ne de küfür ettik. Böyle bir şey asla olmadı, kabul etmiyoruz. Kongrenin durumu ortadaydı, böyle bir şey olsa bile belgeleri ile tarafımıza tebliğ edilmesi gerekirdi. Bir iddia ile ortaya çıkıyorsanız iddianın altını doldurmak iddia edenin görevidir. Savunma hakkımız elimizden alındı, biz bunun üzerinden itirazlarımızı yapacağız."

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi