Çaydeğirmeni ülke genelinde kırsaldan şehire dönüşen, bir başka deyişle hızlı kentlenşme sağlayan sayılı beldelerimizden birisi…

Hiç kuşkusuz, bu gelişmenin sağlanmasında 4. dönem belediye başkanı seçilen Sayın Satılmış Gebeş'in büyük payı var.

Beldedeki hizmetleri ve üst üste kazandığı seçim başarıları nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirini kazanmış bir belediye başkanı…

Çaydeğirmeni, planlı ve hızlı kentleşmenin örneğini oluşturuyor, bu gidişle ilçe olması işten bile değildir.

Şehirlerin geleceğini planlarken, gelecek 50 yılı, hatta 100 yılı düşünerek planlama yapılması gerektiği aşikar…

Çaydeğirmeni gibi fiziki gelişmeye son derece elverişli kentlerde altyapı ve üstyapı hizmetlerinin bu bakış açısı ile planlanması, büyük düşünülmesi, bu yöndeki talebin yüksek tutulması da gerekiyor.

Ak Parti'nin çok bilinen bir sloganı var…

" Hayaldi gerçek oldu "

Çaydeğirmeni bakımından hayallerin gerçek olabilmesi için, önce hayal edip, sonra gerçeğe dönüştürmek yönünde önemli ve ısrarlı bir çaba gösterilmesi bu yönde olumlu gelişmeler sağlayacaktır.

Çaydeğirmeni gibi hızlı gelişen ve daha fazla büyümeye aday bir beldemizde yükseköğretim kurumu dahil, pek çok yatırımın Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'in çabası ve siyasi iradenin desteği ile gerçekleşmesi çok büyük olasılık olarak görülmelidir.

Satılmış Gebeş, Ankara'da referansı olan bir isim…

Sayın Cumhurbaşkanımıza en kolay ulaşabilecek isimlerden birisi olduğu gibi, konu yüksek öğretim kurumu olduğunda Milli Eğitim Bakan Yardımcısının, BEÜ eski Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer olduğunu unutmayalım.

Sayın Özer'in, Zonguldak adına yapılacak her türlü girişime olumlu bakacağı ve destek sağlayacağı aşikar…

Çaydeğirmeni'nde ZBEÜ'ye bağlı bir yüksek okul açılması, buna bağlı öğrenci yurtları yatırımları beldenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına çok önemli katkılar sağlayabilir.

Sayın Satılmış Gebeş bu konuda istekli ve ısrarlı olmalıdır.

Elbette, şehir imajı sadece yüksek öğretim kurumları ile sınırlı değil…

Mesela özel sektör eliyle inşa edilecek bir AVM…

Mesela uzmanları tarafından planlanacak beldenin konumuna uygun turizm yatırımları…

Daha ileri gidelim…

Mesela bir hava alanı…

Çaycuma'da "dağın dibine" havaalanı inşa ediliyor da, Çaydeğirmeni gibi geniş ve engelsiz arazileri bulunan bir beldemize neden inşa edilmesin.

Şimdi itirazları duyar gibiyim…

Mevcut havaalanı dururken, ikinci havaalanı da neyin nesi diyenler olacakır.

Biz, yer seçimindeki çok büyük hataya rağmen, havaalanımıza sahip çıkıyoruz, Saltukova'da bulunan Zonguldak Havaalanı'nın yeniden hizmete açılması için en çok mücadele eden gazetecilerden birisiyim.

Ancak bu memlekete bazı şeyleri "fazla" olarak görenler varsa, bilinsin ki, geleceği düşünmeden bir adım ileri gitmek mümkün değildir.

Beldelerimiz, şehirlerimiz için büyük düşünmeyi bilmiyorsak eğer, boşuna büyük laflar  da söylemeyelim.

( Erhan ÇAKMAK )

Editör: Haber Merkezi