Zonguldak'ta 371. kısa dönem jandarma erleri törenle yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığı emrine tertip edilen 371'inci kısa dönem erlerin tamamlanan eğitim faaliyeti sonucunda yemin töreni gerçekleştirildi. 

Site Spor Salonu’nda düzenlenen törene; Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan İnan, Garnizon komutanı ve Askerlik şubesi Başkanı Ayhan kafalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Kemal Büyükgüzel, TSO Başkanı Metin Demir, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Gıda tarım vöe Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin çataklı, AFAD Müdürü Ahmet Güngör ile çok sayıda davetli topluluğu, ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, edilecek yeminin vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olmanın yanı sıra dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi anlamına geldiğini söyledi.

Ardından Jandarma erler adına jandarma Er Ömer Ekinci Oğlu konuşma yaptı. Daha sonrasında Jandarma er Ali Altun tarafından bayrak şiirini okundu. Çanakkale Savaşı’nda eli kınalı olarak katılan asker Hasan’ın hikayesi Slayt gösterisi ile anlatıldı. Jandarma ellerin yeni üniformalarıyla yemin etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı. 

Tören, temel eğitimini tamamlayan 77 kısa dönem asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etmelerinin ardından jandarma marşının okunmasıyla son buldu.

Jandarma erlerin aileleri salonda duygu dolu anlar yaşadı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi