Covid-19 sebebiyle tekrar  kısıtlamalar gidilmesine Zonguldaklılar tam destek verirken, su zammı konusunda ise belediyeye tepki gösterdiler.

Kanal Z sokağın nabzını tutmaya devam ediyor.

Kanal Z Spikeri Miraç Adıyaman, Zonguldaklılara son günlerde artan Covid-19 vakaları sebebiyle  ülke genelinde yeniden kısıtlama uygulamasını ve ayrıca Zonguldak Belediyesi'nin 2021 yılında geçerli olmak üzere suya yüzde 12 zam yapması hakkında ki görüşlerini sordu.

KISITLAMALARA VATANDAŞ DESTEK VERİRKEN, ESNAF TEPKİLİ

Kısıtlamalar ile ilgili çoğunlukla vatandaşlar, "Geç bile kalındı. Daha sert tedbirler bile alınmalıydı. Covid-19 hayatımızı tehdit ediyor. Bunun şakası yok. devletimiz gerekli tedbirleri alıyor. almalıda" şeklinde görüş belirttiler.

Bazı vatandaşlar da özellikle esnaflar kısıtlamalar nedeniyle zor durumda olduklarını ifade ettiler.

PANDEMİ DÖNMEMİDE SU ZAMMININ SIRASIMIYDI

Diğer yandan Zonguldak Belediyesi'ni yüzde 12 su zammına ise vatandaşlar ve esnaflar, "Pandemi döneminde su zammı hiçte iyi olmadı. Zaten zor durumdayız. Kiralardı, vergilerdi. Bu zamda neyin nesi. Zam bir an önce geri alınmalıdır" şeklinde tepki gösterdiler.

Yine bazı vatandaşlar da yüzde 12 zammın artan maliyetler karşısında makul düzeyde olduğunu ve normal karşılanması gerektiğini ifade ettiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi