Esnaf: Önümüzü göremiyoruz çok tedirginiz

Zonguldaklılar yeni kısıtlama kararlarını değerlendirdi


Kısıtlama kararları nedeniyle esnaflar tedirgin olduklarını belirtirken vatandaşlar ise kararları doğru bulduklarını ifade ettiler.

Olağanüstü şekilde artan koronavirüs vakaları sebebiyle kabine toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kısıtlama kararları kamuoyuna açıklanmıştı.
Buna göre: Hafta içi sokak yasağı 19 olurken Şehirler arası seyahat yasaklandı. 65 yaş üstü ve 18 yaş otobüs kullanamayacak ve ayrıca kafe lokal spor salonları kahvehaneler bayram sonrasına kadar ara verildi. lokantalar sabah ve akşam 7 arasında gel al, sahur vaktine kadar ise paket servis sistemine geri dönüliürken, Yü yüz yüze eğitim uzaktan eğitime dönüştürme kararı alındı.
Peki bu yeni açıklanan kısıtlama kararları vatandaşlarca nasıl karşıladı. Sizler için vatandaşlara ve esnaflara sorduk.
Esnaflar yeni düzenlemeden dolayı çok tedirgin olduklarını ifade ederek"önümüzü göremiyoruz. zaten zor durumda idik şimdi iş yerlerimizi kapatabiliriz. Bu süreçten olursa olarak etkileniyoruz. Devletten bu konuda destek bekliyoruz. Çalışanlarımız vergi borçlarımız kiralarımız duruyor bunlar nasıl karşılayacağız bilemiyoruz"ifadesini kullandılar.

Diğer yandan vatandaşlar da alma kısıtlama kararlarını destek verdiler.
Vatandaşlar kısıtlama kararlarını doğru olarak bulduklarını, hatta geç bile kalındığını belirterek,'kurallara uymadığımız için vaka sayılarında artış oldu. Bu bize ders olmalı. Artık kurallar hepimiz uymalıyız ve koronavirüs vaka sayılarını düşünmeliyiz. Hepimize burada büyük bir görev düşüyor. Herkes bu kararlara uymalı" şeklinde konuştular.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi