Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın hazırlayıp sunduğu programa  Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu katıldı.

Çolakoğlu 2020 yılının zorlu geçtiğini virüsün tüm dünya ve Türkiye’yi etkilediğini açıklayarak şunları söyledi:

2020 yılı çok zor geçti.Çinde çıkan virüs her anlamda insanları etkiledi.Bütçe görüşmeleri hareketli geçti,muhalefet partililer yine bir çok konuda olumsuzluklarını kürside gündeme getirmeye çalıştılar.Bizlerde bir çok alanda bütçenin adaletli şekilde olduğunu gündeme getirdik.2021 yılı bütçesi 1.3 trilyon TL genel kuruldan geçti.

Sosyal medyada SMA hastalarını öne sürerek Sağlık Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar bakanlığı yetersiz olduğunu gösterilmeye çalıştığını ifade eden Milletvekili Çolakoğlu şunları söyledi:

Sosyal medya üzerinden ve basın üzerinden kulaktan duymaları basına taşıdılar.Ülke gündeme getirerek sağlık sektöründe yetersizlik olduğunu göstermeye çalıştırlar.SMA hastalarının tedavisinin Sağlık Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından tüm ihtiyaçlar gideriliyor.

TRİBÜNLERE KONUŞAN MUHALEFET YAPILIYOR

Muhalefetin aslı olmayan haberleri bizleri üzüyor.

Tribünlere konuşan muhalefet yapıyorlar.18 yıldır Ak Parti iktidarda vatandaşımız bizi görüyor.

CHP zaman zaman bir yerlerden emir almış gibi çıkışları oluyor.Ülke artık bunlarla uğraşacak vakitleri yok.Bu ülkede bir çok mahkemede siyasi kararlar alındı.Biz hiç bir zaman bu kararı alan şahsın kılık kıyafetine bakmadık.Kadın hakları,insan haklarını gündeme getirenler,şimdi neden savunmuyorlar.Bir bayanın kılık kıyafetiyle yargılıyorlar.

Selehattin Demirtaş’ın serbest bırakılması açıklamaları üzerine APO’nun heykelini dikeceğiciz sözlerine karşı AK Parti olarak duruşlarının belli olduğunu söyleyen Çolakoğlu şunları açıkladı:

Avrupa insan haklarını mahkemesi Demirtaş’ın serbest bırakılması hakkında dile getirdi.Bizim duruşumuz belli.Türk yargısının verecek karara saygılıyızdır.Ama biz APO’nun heykelini dikeceğiz şahıs,PKK’yı savunan şahsın 

Avrupa insan haklarını mahkemesinden çıkan karara göre Türkiye’de dolaylı yönden arka çıkıyorlar kararı desteklediklerini ima ediyorlar.

AK PARTİ 19 YILDIR HALKIN GÖNLÜNDE

AK Parti gitti bitti laflarını söyleyenler sandıklardan sonra sesleri hiç çıkmadı.Ak Parti 19 yıldır halkın gönlünde.

Halil Posbıyık açıklamalarının etkili olmadığını açıklayan Çolakoğlu,Zonguldak’ın hizmeti için 5 milletvekilinin bir araya geleceğini açıklayan Çolakoğlu şunları söyledi:

Alemdar Gemisi gündemdeydi. Halil Posbıyık’ın açıklamaları hiç etkili olmadı.Bizler doğru gördüğümüz her konuda Zonguldak’ın hizmetineyse 5 Milletvekili her zaman bir araya gelinir.Geçmiş zamanda Alemdar Gemisi için bir kalkınmada olunmuş ama sonuçlanamamış.Biz Gazi unvanını alması için hedeflerimiz arasında var.Zonguldak için 3 Ak Partili Milletvekili olarak her zaman biz altına imza atarız.Biz mecliste öyle önergeler görüyoruzki bu biraz daha politik oluyor.

TRİBÜNE OYNARKEN ZONGULDAK’I KARALAMAYIN

Filyos Projesine peşkeş çekildiği iddaları var.Tosyalı Holding’in kaç yıllık şirket olduklarına baksınlar.Fakat en son kararı verecek yinede bakanlıktır.Tribüne oynarken Zonguldak’ı karalamamak lazım.

Slogan sözler söyleniyor muhalefet ama icraat yok.100 yıldır beklenen Filyos’ta proje var hiç bir hükümet yapmamış bu zamana kadar 2021 yılında işleme girecek olan liman hakkında konuşmasınlar.

Bölgemizde çok güzel çalışmalar var doğalgazın Filyos bölgesinden karaya çıkacağı duyuruldu buda bizi heycanlandırdı.Filyos’ta hızlı bir çalışma var.

Çaycuma Belediye Başkanı Filyos Liman Projesine karşı değil.Yapılan yatırımların Çaycuma Köprüsüne yakın olması hakkında mahkemeye verdi.Biz bunu geçmişte anlattık genişlemek ve gelişmesini defalarca söyledik ve ikna olmadık.Hukuki hakkını kullandı ve biz o dönemde yorulduk.O bölgede çok büyük gelişmeler olacak.Bölgemize yakın yerde doğalgazın bulunmasıda dört dörtlük oldu.

Doğalgazın o bölgede çıkması ve karaya oradan çıkılması üzerine çelik talepleri ve teknolojik anlamda talepler var.Ama bunların son kararını bakanlığımız karar verecek.

Şuanki yapılan havaalanın 15 20 yıl bize yeteceğinin müjdesini veren Çolakoğlu şunları da açıklamalarına ekledi:

57.Hükümet zamanında havaalanı olarak 1900 metre uzunluğu 30 metre genişliği şartlara göre yapılmış.O günkü hükümetin ön görüsü yeterli gibi görülmüş olabilir.Bugünkü şartlarla durum yetersiz kaldı.Uçak seferlerin daha sonra büyük uçakların bölgeye gelmesini istedik.Bizde pistin uzamasına ve genişlemesini karar verdik.Havaalanımız 2300 metre uzatıldı 54 metre pist genişliği yapıldı.Bölgemize hizmet verecek.Havaalanı demiryolu liman Zonguldak için çok kıymetli.Geçmişte bir valimiz bu halide yetmez demişti.Bende gelecekte bu pist bize çok büyük gelecek dedim.Şuanki şartlar 15-20 yıl yeterli olacak.

Zonguldak hizmet alamıyor diye bir algı oluşmasın.Zonguldak’ta hastane okul üniversitemiz tamam.Coğrafi sıkıntılarımıza rağmen hizmetler gelmeye devam ediyor.

TREN SEFERLERİ EN KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK

Devlet Demiryollarını aradık Tren seferleri için bölgesel olarak durdurulma kararını verdiklerini açıkladı.Demiryolları tekrar Bilim Kuruluna bu ay tekrar gündeme getirecekler ve inşallah hizmete girecek.

Üniversite Hastanesinin en kısa zamanda biteceğini söyleyen Çolakoğlu şunları söyledi:

Biz Üniversite yolu için ödenek çıkarmak için uğraştık.Halkımız ne zaman bitecek diye soruyor.En kısa zamanda halkımızın hizmetine sokmaktır.Şehrin coğrafi konumundan dolayı heyelanlar nedeniyle süre uzuyor.

Yıllardır yapılamayan çalışmalar  Ak Parti olarak biz çalışmaları yapmaya başladıklarını ifade eden Çolakoğlu,

Zonguldak Belediyesi AK Parti Belediyeciliği olduktan sonra çalışmalar hızlıca başladı.Yıllardır yapılamayan çalışmalar yapılmaya başladı.Biz Ak Parti olarak Zonguldak için kafa yoruyoruz.2023 yılına kadar Zonguldak’ta çok büyük değişikler olacak.Projelerimiz bittikten sonra yaşanabilir şehir haline getireceğiz.

PROJELER BELEDİYE MECLİSİNDE AÇIKLANIYOR

CHP Belediye Meclis Üyeleri Belediye Meclisin toplantılarda projeler açıklanıyor ve fikirleri soruluyor.Biz toplantı yapıp projeleri kendileriyle paylaştık.Muhalefet Partilileri iktidarı eleştiriyorlar.İl Başkanımızın 2009 yılında bugünkü AK Partili Milletvekillerimiz ve Meclis Üyelerimizin bizimle köy köy gezdiği günleri bilirim şimdi çıkıyorlar Belediye Başkanımıza ‘’E.Vali’’adıyla  yazı gönderiyorlar.Yavuz Erkmen artık İyi Parti İl Başkanıdır başka birşey değildir.Şuanki kimliğiyle çatışma yaşıyor.Zonguldak’ı siyasi merdiven olarak görüyor.

Herkes ünvanını başka ünvanda tamamlasın.

Zonguldak’ta siyaset yapan insanlar Zonguldak geçmişiyle ve geleceğiyle dertlenmesi gerekir.

Belediye Başkanından Haksız ve uygun olmayan talepler yerine gelmediği zaman konuşulmaya başlıyor biz parti olarak uyumlu çalıştıkları söyleyen Çolakoğlu şunları söyledi:

Belediye Başkanımızla beraberiz İl Başkanımızlada beraberiz.Biz caddede beraber geziyoruz.Haksız ve uygun olmayan talepler yerine gelmediği zaman konuşulur.

Belediye Başkanımızın halktan uzaklaştırdığını ve uyumsuz olduğunu söylemlerinin arka planında belediyeden  uygunsuz bir talebin yerine gelmediği zaman bu söylemler çıkıyor. 

10 yıl boyunca belediyede yapamadıkları çalışmaları biz şuan gerçekleştiriyoruz.Zonguldak Büyük köyden yaşanılabilir şehir merkezi halini alacak.

Kozlu Kavşağının trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmaların yaptığını açıklayan Milletvekili şunları ifade etti:

Kozlu Kavşak’ı trafiğe açılınca halkımızda ve basında farklı bir konu gündeme geldi.Biz dere yatağının su baskını önlemek amacıyla çalışma yapıldı.Bizlerde o günkü şartlarda ne denildi birşey söylemek istemiyorum.Konu üzerinde çalıştık projelerimiz var.Bu kavşak kademeli geçit olabilirdi.Burada hızlı bir trafik akışı olmasını planlıyorduk.Trafik yoğunluğu azaltmak için çalışmalarımız var halkımızın içi rahat olsun.

Çaycuma OSB bölgesinde tesislerin boş durması yerine yatırımcılara verilmesini gerektiğini 

söyleyen Çolakoğlu:

Çaycuma’da arazi almak isteyen İş insanları oldu.Fakat şuan Çaycuma OSB’de arazi yok.%100 doluluk oranına ulaştı.Tıskaoğluna 6 dönüm yer tahsisi yapıldı.Yatırımcımız haklı olarak kendi tesisimi kurmadan üretime başlıyım diyor.OSB içinde boş olan yerde kiralama işemiyle başlamak istiyor.Dialog eksikliğinden dolayı orada anlaşmazlık çıkıyor.OSB’ler kira ile gelir noktasında olan yerler değildir.1991-92 yıllarında Güpgüpoğlu o bölgede binaları yaptı şuanda OSB’de bir çok firma kiracısı oldu.Tesisler boş durması yerine yatırımcılara verilmesini gerektiğini düşünüyorum.

2021 yılında beklenen hastanenin halka sunacağını açıklayan Çolakoğlu şunları söyledi:

Hastanemizin ne zaman ihalesi yapıldığını ne zaman başladığını biliyoruz.Firmanın yerine getiremediğinden dolayı yeniden ihalesi yapıldı.Ödenek konusunda hiç bir engel olmadı hastanemiz %85 olarak bitti.2021 yılından halkımızın hizmetine girecek.Bakanlığımızdan 27 milyon TL cihazlar için ödenek ayrıldı.

ZONGULDAK’A MÜJDE!

Zonguldak şehir stadı anlamında sıkıntısı var.Önümüzdeki aylar içinde yeni ve güzel müjdeler vermeye hedefliyoruz.Bazı engeller ve konular var çözme aşamasındayız.

Zonguldakspora destek olma çalışmalarını yaptık.

Biz Ereğli’nin talep geldiğinde ilgilenmediğimiz zaman konuşsunlar konuşmak için konuşmasınlar.

Bizler devlet yatırımları için ne yapılması gerekiyorsa yaparız.Ereğli Diş hastanesi,üniversitemiz,OYAK çalışmalarımız devam ediyor.

KÜÇÜK POLİTİKALARLA ERDEMİR’İ YIPRATMAYALIM

Ayrılıktan ne büyümişki,Bartın Ve Karabük şuan bir il.İl olma fikri çok iyi olacağını düşünmüyorum.

Erdemir ve Posbıyık tartışması Ereğli’ye mal etmeyelim.ERDEMİR çok değerlidir.Küçük politikalar yaparak ülkemizin önemli değerini yıpratmayalım.

RÖDÖVANS İŞLETMECİLERİ İÇİN BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK

Rödövans ücretleri ve MAPEK’le olan durumları bakanımıza aktardık.Bakanımızla 1 saat bu konu yönünde bunları konuştuk bakanımız gerekli talimatları verdi.Rödövans bedelleri görüşleri var Bakanımızda kanunen olamsı gerektiği görüşünü açıkladı.Çözüme nasıl ulaşılması için belli bir noktada yol aldık.Amacımız SOMA faciasından öncesi gibi hedefimiz istihdamı ve üretimi arttırmak.

*Belediye Başkanımızda maliyetler çerçevesinde su zammını yapmak zorunda kaldı.

*Halk otobüsleri için gerekli çalışmalar yapılıp ihale yapıldı beklenen süre haricinde ek süre verildi eğer olmazsa tekrar bir ihale yapılacaktır.

*Üzülmez Toki Konutlarındaki sorunlar için elimizden gelen çalışmaları yapacağız.1 şahsa 9 daire verildiği açıklamaları somut şekilde bize getirilerse kanuna aykırı durum varsa biz çalışma yaparız.

*Kız Meslek Lisesinde rant elde edilecekse Allah belasını versin. Ak Parti o bölgede daha iyi eğitim alabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz.Okul çıkış saatlerinde trafik kitleniyor.Biz alternatifleri bakanlığımıza veriyoruz.Kız Meslek Lisesi binası deprem riski taşıyor.Doğal afette her hangi bir şey olduğunda bunun hesabını kim verecek.Kız Mesleğin üst tarafında yeni bir eğitim binamız var.

ÜNİVERSİTEMİZ BAŞARILARA İMZA ATMASI GEREKİYOR

Üniversitelerin tekrar masaya yatırılması gerekiyor.Bölümler açıldıktan sonra kontejyanı dolduramıyoruz.Üniversitemiz başarılara imza atması gerekiyor.

Bizden yardım isteyen vatandaşa biz elimizden gelen çalışmayı yapacağını açıklayan Çolakoğlu,

İŞKUR konusunda spekülasyonlar var.Noter huzurunda kura çekiliyor.Bizler iktidar partisiyiz bizim parti binamız her zaman açık bir vatandaşımız ben kuradan çıkamadım bana yardım edin diyorsa eğer yardımcı olun denilebilir.

Asgari ücretle açıklama yapan Çolakoğlu şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımız ve bakanımız açıkladı.Asgari ücreti bizde daha fazla vermek isteriz.Ama iki kesim var asgari ücreti veren ve alan kesim var.Ülke ekonomisiyle alakalı durum ekonomi el verdiği sürece yüksek ücret belirlemeyi bizde isteriz.Bu yılki asgari ücret fiyatı enflasyonun üstündedir.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi