Kızılay'dan 153. kuruluş yıldönümü etkinliği. Kızılay'ın kuruluşun 153 yıl dönümü nedeniyle Zonguldak Kızılay şubesi taraından Uzun Mehmet Camii'nde cuma namazı çıkışında vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı.

Kızılay Kan Merkezi'nde 14 yıl müdürlük görevini yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da, şube başkanı Aydın Ergenç ile birlikte kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.


AYDIN ERGENÇ' 153 KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ..

Kızılay olarak kuruluşların 153 yıldönümünü kutladıklarını ifade eden Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Tüm Türkiye 
Genelinde çalışanlarımızla birlikte 1500 tane hastanemizin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Kızılay olarak ilimizde Zonguldak ilimizde Ayrıca 13 tane hastanenin %90'nına yakın Jan ihtiyacını karşılıyoruz .11 Haziran 1808 yılından beri kurucular kurucuları hizmet eden hepsine rahmetli olanlara hayatta olanlara rahmetle olanları Allah'tan rahmet diliyorum. kızlarımızın 153 yıl dönümü kutlu olsun diyorum vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum"dedi.


SELİM ALAN: KIZILAY DÜNYANIN EN BÜYÜK İNSANİ YARDIM KURULUŞUDUR

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Kızılay'ın dünyanın en büyük yardım kuruluşu olduğuna dikkat çekerek kız renk kuruluşunun 150. yıldönümünü kutladığını ifade etti.
Belediye Başkanı öncesinde Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü'nün yaptığını ve kızılayı kendisi için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,"Kızılaycılık gömleğini arkadaşlarımıza devrettik Ama ölene kadar İnşallah Kızılaycıyız. 
 Bugün de hem Uzun Mehmet Camii'nde cuma namazı sonrası kuruluşumuzun 153 yıl dönümünde Sayın başkanım gönüllü gençlerimizle beraber bir etkinlik yapmışlar. Bizlerde genç kardeşlerimizi her zaman yanındayız Tabii ki.

Nerede bir sıkıntı varsa bin bir ayrım gözetmeksizin elimden geldiği kadar dünyanın dört bir yanına ulaşan medarı iftiharımızdır." Dedi.


VATANDAŞLARDAN "KEŞKE HER KURUM KIZILAY GİBİ OLSA "ÖVGÜSÜ..

Vatandaşlar Kızılay'ın kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, "Keşke her kurum Kızılay gibi olsa şeklinde kızılay'dan övgüyle söz ettiler.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi