Türk Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç  vatandaşlara Kızılay'a kurban bağışı çağrısında bulundu. 
Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç Ayrıca Kızılay yönelik olarak genel başkan ve şube başkanları maaş aldığı yönündeki iftiralara sert tepki gösterdi.
Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, kurban bağış çağrısında bulundu. Kızılay olarak kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını ve ayrıca 12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine yardıma devam ettiklerini belirten Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç şunları ifade etti:
VATANDAŞLARIMIZI KIZILAY'A DESTEKLERİNDEN DOLAYI ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
"Öncelikle Zonguldak halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum bizlere verdikleri destekten dolayı, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. şu anda kurban bağışı diğer yıla rağmen az olmakla beraber güzel gidiyoruz inşallah. Tekrar Zonguldak halkımıza söylemek istediğim bir şey var kurbanlarını Türk Kızılay'ına getirip vermelerini rica ediyorum. Kurbandan biraz bahsedeyim kurbanın alımlarının nasıl olduğunu, Türk kızılayı'nın kurban alımı nasıl yaptığını, kesiminin nasıl olduğunu bunlardan az bahsetmek istiyorum.  Veteriner Hekimler Birliğinden veteriner arkadaşlarımızla Türk Kızılay personelimizle, diyanet İşleri başkanlığımız dan aldığımız din görevlilerimiz ile birlikte öncelikle kurban alımlarında veteriner hekimler ile birlikte kurban alımlarını yaptıktan sonra kesim sürecine geldiğimizde vekalet veren hayırsever vatandaşlarımızın isimleri yüksek sesle Kızılay görevlisi tarafından okunarak vekaleti kesen arkadaşımıza verilerek din görevlisi arkadaşımızın Kurban duasını okuyarak tekbirleri getirerek hijyenik bir şekilde veteriner gözetiminde ve kontrolünde, noter huzurunda bunların hepsi kayıt altındadır görüntüleri ile birlikte kurban vecibelerini böyle yerine getiriyoruz ve ondan sonra ihtiyaç sahiplerine dağıttıyoruz. Onun haricinde anlaşmamız olduğu et entegrasyonu ile birlikte 18 ay saklanabilir şekilde 1 kiloluk 5 ve 10 kiloluk koliler halinde yapıp 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hayırsever kardeşlerimizin verdiği Kurban etlerini 12 ay boyunca dağıtıyoruz ve bayrama  şurada 3 gün falan kaldı. Kızılay'ımızı unutmayın, kurban vekaletlerini bize vermelerini bekliyoruz."dedi.

35O İHTİYAÇ SAHİBİNE GİYİM YARDIMI..
350  ihtiyaç sahibine giyim yardımı yapacaklarını ve ayrıca onkoloji servisinde yatan çocuklara tekerlekli sandalye hediye ettiklerini belirten Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bu arada biliyorsunuz mübarek Kurban Bayramı geliyor, bayramda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için şu anda depomuzda yaklaşık 350 kişilik hiyim hazırlıkları yapıyoruz, 350 tane vatandaşımızı; bunların içinde mülteci kardeşlerimiz de var, yetim de var onları sevindirmeye hazırlanıyoruz ve dağıtımına başladık, Bunları birebir getirip kendimiz teslim ediyoruz. Akabinde hastanedeki onkolojideki yatan hasta kardeşlerimiz var yavrularımız var onları da sevindirdik onlara da onların da tekerlekli sandalye yardımlarını yaptık, 1-2 projemiz daha olacak inşallah onların hazırlığını yapıyoruz. Bayrama kadar onları da sevindireceğiz İnşallah. bu ara boş durmuyoruz Tabii çalışıyoruz garibanları sevindirmeye ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi sevindirmeye çalışıyoruz, onları bayrama mutlu güler yüzlü sevinçli girmelerini, yüzlerini güldürmek istiyoruz "
VATANDAŞLARA BROŞÜR DAĞITILDI
Diğer yandan Türk Kızılayı Zonguldak şubesi Başkan Aydın Ergenç ve gençlik kolları tarafından Valilik önündeki İsmetpaşa Parkı'nda vatandaşlara kurban bağışı ile ilgili broşür dağıtarak vatandaşlar bilgilendirildi.

TAMAMEN İFTİRA VE ESEFLE KINIYORUZ. GENEL BAŞKANIMIZ DAHİL BİZLER 1 KURUŞ BİLE MAAŞ ALMAYIZ, TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞIRIZ
Gazetecinin Kızılay'a yönelik genel başkan ve şube başkanları maaş aldığı yönünde ithamlar söz konusu bunlar hakkında neler söylemek istersiniz sorusunu Türk Kızılayı Zonguldak şube başkanı Aydın Ergenç; "151 yıllık bir çınara, Kızılay'a maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum bu tür şõylemler duyuyoruz ve bunların duyulması bile insanları incitiyor. 151 yıllık bir çınar'a böyle iftiralar anlatılması biz gerçekten çok üzüyor. Genel Başkanın 120 bin lira maaş aldığını, Şube Başkanlarının maaş aldığı, ve maden suyumuza atılan iftiralar var ve bu tür şeyler bizleri gerçekten üzüyor kesinlikle. Biz şube başkanları ve genel başkanımız olmak üzere hiç birtanemiz bir kuruş maaş almadan hizmet ediyoruz, gönüllü olarak çalışıyoruz, bunu herkesin bilmesini istiyoruz kesinlikle. Şubelerimizde ki başkanlarımızın hepsi seçimle gelir ve maaş olmadığını bile bile, ne temsilcisi arkadaşımız ne şube başkanı arkadaşımız ne genel başkanımız yaptıkları hizmetlerin hepsini gönüllü olarak yapıyor ve bir kuruş almadan yapıyor. Bunu halkımızın bilmesini istiyorum. Bunlar tamamen iftiradır aslı astarı yoktur, böyle bir şey asla yoktur birileri tarafından yapılan iftiralardır."şeklinde cevapladı.
KIZILAY GENEL BAŞKANI KEREM KINIK'IN İFTİRALARA VERDİĞİ CEVAPLAR ŞU ŞEKİLDE:
"Son günlerde 151 yıllık “Merhamet Çınarı” Kızılay’a ve bu güzide Kurumumuzun Genel Başkanı olarak şahsıma ortaya atılan iftiralara yönelik olarak bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Öncelikle hiçbir temele dayanmayan, ipe sapa sığmayan sözkonusu iddialara cevap vermeyi zül kabul ettiğimizden bir süre sessiz kalmayı tercih ettik. Biliyorduk ki; utanmaz iddialarla üzerimize gelmeye çalışanların tam da istediği bizim ile bir polemik başlatmak ve Kurumumuzu ve onu temsil eden şahsımı gündemde tutmak, bu yolla içinde bulunduğumuz Kurban Bayramı yardım iklimini karalayarak, Kızılay vasıtasıyla dünyaya uzattığımız "Merhamet Elimizin” kısa kalmasını sağlamaktı. Bu gerekçelerle arkasında kimlerin olduğunu bildiğimiz bu gruba açıktan cevap vermeyi doğru bulmadık.
Ancak, suskunluğumuzun siz dostlarımızı üzdüğünü de gördüğümüzden, iftiraları boşa çıkarmanın da yerinde olacağını değerlendirdik:
-İftira 1- Kızılay’ın başındaki kayyum 120 Bin TL maaş alıyor
-Cevap: Kızılay Yönetimi 4 Nisan 2019 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’a katılmış delegelerin oy birliği ile seçilmiştir. Kızılay 2004 yılından beri seçilmişler tarafından yönetilmektedir. İftiraların atıfta bulunduğu durum ise şudur; Daha önce bu konuyla ilgili çeşitli mecralarda yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi Kızılay’ı olağanüstü genel kurula götürmek için Ankara’da bir yerel mahkeme 3 kişilik bir heyet oluşturmuş, ancak bu heyet hiçbir şekilde göreve başlamadan yapılan itirazlarımız üzerine kararı veren mahkeme kendi kararını düzelterek bu adımı iptal etmiştir.

KIZILAY’IN BAŞINDA BİR KAYYUM DEĞİL, DELEGELERİN OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLMİŞ BİR YÖNETİM VARDIR

Maaş iddiası ise kuyruklu yalandır.
-İftira 2- Kızılay kendisine vekaleti verilen kurbanları kesmiyor
-Cevap: Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyalarım 2007 yıllında başlatmıştır. O günden beri de kendisine verilen her vekaletin emrettiği kurban kesimini dini vecibeleri harfiyen yerine getirerek gerçekleştirmektedir. 2007 yılından günümüze kadar her yıl nerede kaç kurban kesildiği ve kaç kişiye dağıtıldığına ilişkin resmi raporlarımız kamuoyu ile her yıl paylaşılmıştır.
Kızılay, kendi müfettişleri, içişleri Bakanlığı Müfettişleri, Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri tarafından düzenli denetlenmekte, bu raporlar onların denetim dosyalarına da girmektedir. Kızılay bunların yanı sıra kendi faaliyetlerini bağımsız denetim firmalarına da denetletmektedir. Kurban kesimlerimiz Tarım Bakanlığı Veteriner Hekimleri, Din Görevlileri, Noterler ve Kızılaycılar gözetiminde yapılmakta ve kamera kaydı ile arşivlenmektedir.
Bu iftiranın içinde yer alan “Kendisine verilen vekalet paralaranı bazı derneklere aktardı” şeklindeki iftiranın cevabı ise şudur; Ülkemizde faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu vekaletle kurban kesim kampanyası yapmaktadır. Bağışçılara daha uygun fiyatlarla ibadet imkanı verebilmek için Kurban Bayramından önce bir önceki yılların verilerini dikkate alarak kurbanlık tedarik etmekte, bu kurbanlıkları da dinimizin emrettiği günlerde kesmektedir. Ancak bazı yıllar bu dernek ve vakıflar beklentilerinin üzerinde vekalet almakta, bazıları ise daha az vekaletle kampanyalarını bitirmektedir. Sözkonusu 2016 yılında Kızılay beklentisinin üzerinde bir vekalet almış, bazı dernek ve vakıflar ise planlamalarının altında kalmıştır. O dernek ve vakıflara aktarıldığı iddia edilen paralar, o dernek ve vakıfların ellerindeki kurbanların Kızılay tarafından alınarak kesilmesi karşılığı verilen paralardır. Burada hem o dernek ve vakıfların mağduriyetinin önüne geçilmiş hem Kızılay uygun fiyatla kurbanlık temin etmiştir.

-İftira 3- Kızılay Yönetimi Madensuyundan “Türk” kelimesini çıkardı
-Cevap: Kızılay’ın yeniden yapılanma süreci yaşadığı 2004 yılında yapılan bir çalışma ile Kurumun resmi adı baki kalmakla birlikte marka olarak “Türk Kızılayı” ifadesi benimsenmiş, bu ifade o güne kadar “Kızılay Madensuyu” olan ve Kızılay’ın yaklaşık 100 yıldır işlettiği madensuyu etiketlerine de konulmuştur. 2013 yılında dönemin Kızılay yönetimi “Türk” kelimesinin alınır satılır bir malda olmaması gerektiğini de dikkate alarak “Türk” kelimesini çıkarmış ve eski adı olan Kızılay adını madensuyuna vermiştir. Dönemin Genel Başkanı, hali hazırda kendisini “Milliyetçi” olarak tanımlayan yeni bir siyasi partinin Genel İdare Kurulu üyesidir. Bu iftiraların en çok bu cenahtan gelmesi ise aynca dikkat çekicidir.

Son söz olarak:Kızılay, 151 yıldır milletinden aldığı maddi ve manevi güç ile dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımız ile Kızılay hilalini birlikte dalgalandıran çok müstesna bir kurumdur. Bu kurum milletimizin dişinden tırnağından artırarak yaptığı bağışlarla geçen yıl 23 milyon mazluma kol kanat germiştir. Şahsım ve çalışma arkadaşlarım bu Kızılay’a bağışlanan her bir kuruşu namusu kadar değerli bilir.
Bizler bu saldırıların altında ne tür amaçlar olduğunu, sponsorunun kimler olduğunu biliyoruz. Bunlar sadece Kızılay’a da değil, bu ülkenin parlayan tüm değerlerine saldırıyor. Onlara fırsat vermeyeceğiz, iyilik yolundan dönmeyeceğiz. En derin saygı ve sevgilerimle" dedi. 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi