"Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor" sloganıyla 101. Genel Kurulunu gerçekleştiren Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Kızılay, Genel Başkanlığa yeniden Dr. Kerem Kınık dedi. Kınık, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 delegenin tamamının oyunu aldı.
Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Üst Kurul delegeleri;  Şube Başkanı Aydın ERGENÇ, İşadamı Mustafa DİNÇ, İşadamı Fatih FURTUN ve İşadamı Murat UZUN katılım sağlayarak oylarını kullandı.Bu yıl 150. yaşını kutlayan Türk Kızılay, Ankara’da 101. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat Oktay başta olmak üzere, Milletvekillerinin, bürokratların ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı Genel Kurulda delegelerin oylarının tamamını alan Dr. Kerem Kınık, yeniden Kızılay Genel Başkanı seçildi.
Açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık,  Bu sene 150. kuruluş yıl dönümünü kutladıkları Türk Kızılay’ın, dünyanın değişik coğrafyalarında mazlumların umudu haline geldiğini söyledi. Kızılay’ın  “Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor” sloganıyla 2030 stratejilerinin de belirlendiğini belirten Kınık “Kızılay yardıma koşar, Kızılay acıları dindirir. İnsanlar Kızılay’ı bilir. Oysa bu büyük iyilik hareketinin ardında gerçekten çok cefakar nice isimsiz kahramanlar vardır. Kızılaycılar, ilhamlarını Çanakkale’de kendi oğluna değil, başka Mehmetçiğe şifa vermeye koşan Hilal-i Ahmer Doktoru Tarık Nusret’ten almıştır. Onlar 6 aylık çocuklarını anneleriyle bırakıp nerede bir acı varsa oraya koşarlar. Kendi çocuklarıyla yaşıt bir Arakanlı çocuğun karnını doyurur, Suriye’de yaralanmış başka bir çocuğun yaralarını sararlar. Allah hepsinden razı olsun”. İfadesinde bulundu.
Zonguldak Şube Başkanı Aydın ERGENÇ Kongre ile ilgili yaptığı açıklamada;
Türk Kızılayının 101. Olağan Genel Kurulunda İlimizi, Türk Kızılayı Zonguldak Üst Kurul Delegelerimiz Mustafa DİNÇ, Fatih FURTUN ve Murat UZUN, Kozlu Temsilcisi İ.Zeki CANDAŞ, Çaycuma Temsilcimiz Raci SÖNMEZ ve Beycuma Temsilcimiz Aytekin ÇAKMAKLI ile birlikte katılım sağlayarak temsil ettik. Şölen havasında geçen Kongremizde Genel Başkanımız Dr. Kerem KINIK yeniden Genel Başkanlığa seçildi Türk Kızılayı ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Genel Merkezimizle birlikte uyumlu çalışmalarımız devam edecektir.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi