Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Murat Babalık vatandaşları kan bağışına davet etti.

Valilik önünde bulunan Mehmetçik Parkı'nda Kızılay Kan Bağışı kampanyası düzenledi.Hafta içi Salı günleri Kızılay otobüsü düzenli olarak kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyordu. Ancak Gazipaşa Caddesi'nde gerçekleştiren asfalt çalışmaları sebebiyle Kızılay Kan Bağış otobüsü bu sefer Valilik önündeki Mehmetçik Anıtı önüne konumlandırıldı.Kızılay Kan Merkezi doktoru Murat Babalık, Kızılay olarak vatandaşların kan ihtiyacını karşılamak için gece gündüz görev yaptıklarını ifade etti. Hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla Kızılay olarak kan bağış kampanyası düzenlediklerini belirten doktoru Murat Babalık, "Gazipaşa Caddesi'nde her Salı günü otobüsümüzde kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Bugün asfalt çalışması olduğundan dolayı Valilik önüneyiz. Zonguldak Gazipaşa'da haftanın Salı günü düzenli olarak  kan bağış otobüsü mutlaka oluyor.  Zonguldak halkını kan bağışına davet ediyoruz. " şeklinde konuştu.

KIŞ AYINDA KAN BAĞIŞ ORANI AZALIYOR 
Kış ayında kan bağışının düştüğünü ancak kan ihtiyacının azalmadığını belirten Dr. Murat Babalık, vatandaşları  kan bağışına davet ederek sözlerine şu şekilde devam etti:
"Zonguldak halkına buradan sesleniyoruz. Bize yardımcı olun, bize destek olun ki hastalarımızın kan ihtiyacını karşılayabilelim. Zonguldak halkına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Önümüz biliyorsunuz kış soğuk aylarda kan alımı düşüyor. Ama hastane ihtiyaçları devam ediyor. Bu sıkıntılı dönemi atlatabilmek için sıkıntısız bir şekilde atlatabilmek için sizi bekliyoruz" dedi.
KANINI MEHMETÇİĞE BAĞIŞLADI
Otobüste kan bağışı yapan vatandaş kanını Barış Pınar Harekatı nedeniyle mehmetçiğe başladığını söyledi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi