Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından yeni tip koronavirüs  ile mücadele kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesi'ne koruyucu tulum, koruyucu gözlük, eldiven, maske ve galoş tan oluşan toplamda 60 bin adet tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

Tıbbi  malzemeler Kızılay Zonguldak şubesi başkanı Aydın Ergenç tarafından, hastane yönetimine bizzat teslim edildi.

Tıp fakültesi hastaneleri baş müdürü İhsan Öztunç ve hastane başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Burak Bahadır teslim töreninde hazır bulundu.

Türk Kızılayı Zonguldak şubesi başkanı Aydınlar genç yaptığı konuşmada, "Türk Kızılayımızın kuruluşunun 152. yıl dönümünü kutluyoruz.1886 dan bu yana hilal-i Ahmer Cemiyeti olarak başlayıp bugünümüze Türk Kızılay olarak 152.yılını kutlayarak vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. 60 bin adet koruyucu malzeme göndermesi bizi çok onurlandırdı ve gururlandırdı. Türk kızılayımızın Genel Başkanı çok değerli Dr Kerem Kınık beyefendiye ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca Zonguldak'ın uzun çok Ender yetiştiğini değerlerinden birisi olan Türk Kızılay Genel müdürümüz Alper bey efendiye burada huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum evet arkadaşlar  Çin'in wuhan da şehrinde başlayıp dünyayı ve ülkemizi de ülkemizi de başına bela olan ve binlerce ölümle neticelenen covid-19 da mücadele veren sağlıkçıları huzurlarınıza tebrik ediyorum  onlar aslında her şeyin en güzeline her şeyi içine layıklar ve  bizim elimizden gelen bu kadar tekrar huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum şükranlarımızı sunuyoruz onlara, Çünkü gecesini gündüzüne katıp bizler için bir tane daha nasıl Can kurtarırım deyip gecesini gündüzüne katıp bizler için mücadele verdiler. hepinize çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum" dedi.

Başhekim yardımcısı Burak Bahadır' da yaptığı konuşmada Kızılay'a teşekkür ederek, "Kızılay Şube Başkanı sayın Aydın Ergenç’e, bu bize yaptıkları ikinci yardımdan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz.Ayrıca Kızılay ımızın 152.kuruluş yıldönümünde tebrik ediyorum kutluyorum" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi