Ramazan ayında azalan kan stokları nedeniyle Kızılay ekipleri tarafından Zonguldak merkezde kurulan çadırda, kan bağış kampanyası düzenleniyor. 

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından İsmet Paşa parkı önüne kan bağış alanı açıldı.  İsmet Paşa parkı önüne kurulan kan bağış standına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Dr. Kubilay Demir, Ramazan ayında kan bağış stoklarının azaldığını belirterek şunları söyledi;

“Kampanyamız dün itibariyle başlamıştır. Her zaman söylediğimiz gibi kan yapılamayan tek ilaçtır. Hiçbir şekilde hiçbir kaynağı yoktur. Biz düzenli olarak kan bağışında bulunacağız ki kan bekleyen vatandaşlarımızın çaresi olacaktır. Zonguldak halkı her konuda olduğu gibi bu konuda da desteklerini esirgemiyorlar. Geçtiğimiz ramazan ayında düşen kan bağışı oranları tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da düşmüştür. Stok seviyelerimiz azalmıştır. Bu nedenle gece gündüz çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışı kampanyamıza tabii ki diyoruz.”

Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise düzenli bir şekilde kan verdiklerini kana ihtiyaç duyanların tam başı yapanların kanından faydalanabileceklerini ve kanın her zaman ihtiyaç olacağını belirttiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi