Zonguldak Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOBDER) Başkanı Arife Dereli, kongre'de güven tazeledi.

Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin  (KOBDER) olağan genel kurulda mevcut Başkan Arife Dereli Güven tazeleyerek Başkanlık görevinin üstlendi.
KOBDER Başkanı Arife Dereli kongrede yaptığı konuşmada, "Şahsımı bu onurlu göreve layık gören başta yönetim kurulumuz ve otizm derneğimizin değerli üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Otizm beynin ve sinir sistemin farklı çalışmasından kaynaklanan bir farklılıktır, hastalık değildir. Tedavinin ilk hedefleri erken tanı, iletişim becerilerini artırma ve eğitimdir.
Otizmli çocuğa sahip annelerin, babaların ve bununla mücadele eden herkim varsa en yakınındakilerden destek ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onlariı eleştirmek, görmezlikten gelmek veya dışarıdan akıl vermek onları sorunların içine daha fazla itmektedir.
Otizm en yoğun tükenimin ve yıpranmanın bir olgusudur. Otizm sadece ailelerin çözümleyeceği bir gücün üstündedir. Bu güç yoğun destek ve eğitim gerektiren bir yaklaşım gerektirmektedir.
Bizlerde Zonguldak'ta Otizm Spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanılanması, tanı alan çocukların ve ailelerin sağlık, eğitim, meslek edinimi, yaşam ve kaynaştırma gereksinimlerinde yardımcı olmak,ayrıca Zonguldak halkımıza Otizmi duyurmak da bir köprü vazifesini siz basın mensuplarının da desteği ile üstlenmiş bulunmaktayız"dedi 

YENİ YÖNETİM KIRULU:
Arife DERELİ (Başkan)
Aytekin KAÇMAK (Başkan Yardımcısı)
Hatice ÇEVİK (Sekreter)
Olcay TOPUZ (Sayman)
Şenol YAYLA( Üye)

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi