ZONGULDAK TSO’DA KOSGEB YURT DIŞI PAZAR DESTEK PROGRAMI ANLATILACAK. YURT DIŞI PAZAR DESTEK PROGRAMI İLE 210 BİN TLSİ HİBE OLMAK ÜZERE KOBİLERE 300 BİN TL’YE KADAR DESTEK VERİLECEK

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Zonguldak İl Müdürlüğü işbirliği ile “Yurtdışı Pazar Hibe ve Destek Programı” bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Programa ilişkin açıklamada bulunan Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliği ile Yurtdışı Pazar Hibe ve Destek Programı başlatılmış bulunuyor. Hibe ve Destek Programı yurt dışına açılmak isteyen üyelerimiz için önemli bir fırsat olup ihracat yapmak ve yurtdışı pazarını büyütmek isteyen firmalara 300 Bin TL’ye kadar destek verilecektir. Destek oranı, personel gideri hariç olmak üzere yüzde 70’i geri ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olarak uygulanacaktır. Programdan ilk kez yurt dışına açılacak KOBİ’lerimizin yanı sıra, yurt dışı pazar payını artırmak isteyen KOBİ’ler de faydalanabilecektir. 

Amacı, Kobilerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek, yurt dışı pazar paylarını artırmak, uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek, ihracata ve e-ticarete başlayan Kobi sayısını artırmak olan  'Yurt Dışı Pazar Destek Programı'',  9 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 10.30’da odamız toplantı salonunda KOSGEB İl Müdürümüz Güven Aktaş tarafından üyelerimize anlatılacaktır. Bu programdan faydalanmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen üyelerimizin düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısına katılımlarını bekliyoruz. Tüm üyelerimiz davetlidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi