Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve yönetimini kutlama ziyareti gerçekleştirdi.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve yönetimini ziyaret etti.

Zeki Tosun yönetimini kutladığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, “Sayın Zeki Tosun ve yönetimini kutluyoruz. Şu anda ülkemiz Afrin operasyonu yürütüyor, teröristlere karşı bir taarruz gerçekleştiriyoruz. Biz bu konuda devletimizin ve hükümetin yanındayız. Devletimizin yapmış olduğu ülkemiz için çok önem taşıyan terör temizleme harekatının top yekun destekliyoruz. Çünkü ülkenin bekası ve geleceği bu terör olaylarından kurtulması için bu bölgelerin kesinlikle temizlenmesi gerekiyor ve bu adımın atılması da gerçekten önemlidir” dedi.

 

AK PARTİ HÜKÜMETLERİ ENGELLİLERE YÖNELİK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTI

AK Parti’nin engellilere yönelik önemli yasa ve uygulamaları hayat geçirdiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, “Ülkemizde son 15 yılda engellilere yönelik birçok kanun uygulamalar ve yasalar çıktı. 2005 yılında çıkarılan engelliler yasası ki yıllardır ülkemizde çıkarılması için daha önceki dönemlerdeki hükümetler zamanında çıkarılmayan yasa, 2005 yılında çıkarılmasıyla gerçekten ülkemizde Avrupa'da uygulanmakta olan engellilere yönelik uygulamalar işleme girdi. Bunların özellikle en önemlisi olarak evde bakım hizmetini söyleyebiliriz ağır engelliler için, diğer yönden engellilerin Ayrıca tedavi yönünden hastaneye gidemeyen engellilere yönelik evde bakım ve sağlık hizmeti verilmesi gibi bu yönde çok büyük hizmetler veriliyor. Tabii ki eksik olanlar da var. Biz de her zaman eksik olanları gündeme getiriyoruz ki bunların çözümü için de gerekenin yapılması her zaman söylüyoruz. Şu anda ülkemizde başkanımıza da daha önce tekrar görüştük. Kendisine de ilettik. Sayın vekillerimize de konuyu ilettik, 2022 sayılı engelli maaşı ile ilgili bir sıkıntı var. Bir de engelli raporları ile ilgili bir sıkıntı var. İnşallah bunlar içinde hükümet bazında çalışmaları olduğunu biliyoruz. En kısa zamanda bunlarda çözülürse inanıyoruz ki engellilere yönelik büyük sıkıntılar da halledilmiş olacak. Sayın başkanımıza tekrar görevinde hayırlı olsun diliyor ve kutluyoruz. Her türlü destek ve de yanında olduğunu belirtiyoruz ve kendisinden de bize her türlü taleplerinize destek olacağını biliyor ve inanıyoruz” dedi.

ZEKİ TOSUN: ENGELLİLERİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA HASSASIZ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’ da engellilerin sorunlarını çözümü konusunda hassas olduklarını belirterek şunları söyledi: " Tabii çok kıymetli başkanımız ile bir çok defa yan yana geldik geliyoruz da. Hükümetimiz sizin de söylediği gibi AK Parti kurulduğu tarihten itibaren engellilere yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Eksiklik olabilir Mesela en son başkanımın da bahsettiği raporlarla ilgili geçtiğimiz günlerde bizim genel başkan yardımcımız Öznur Çalık gelmişti ve biz kendisine hem engelli raporları konusunda bilgi verdik.  Raporlarla ilgili bir talepte bulunmuştuk. Sağ olsun kendisi bakanımızı aradı bizim yanımızda aradı. İnanın bazı illerde hastaneye gitmeden bile engellilerin sorunlarını çözüldüğü yerler varmış. İnşallah Zonguldak'ta da bu fiziki yapı müsait olursa da bunun da biz takipçisi olacağız her zaman. Yani kısacası sizlerden Bize gelen talepleri gerekli yerlere iletip çözümü konusunda sizin kadar en az hassasız. Ben tekrar başkanıma bir yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bu nazik ziyaretlerinden dolayı. Birinde 6'ncı olağan genel kuruldan Sonra bizi ziyaret eden ilk Dernek siz oldunuz. Onun için de sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz”

TERÖRÜ KAZIYACAĞIZ

Afrin operasyonunu da değerlendiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, “Sayın Başkan da bahsettiği sınırımızda bir terör belası var bugün 12.gün. Orada terörle mücadelede Mehmetçiklerimiz var. Biz onlara rabbim kolaylıklar versin diliyoruz. Kazasız belasız burunları kanamadan inşallah terör belasını da kurtaracağız. İnşallah yine sizlerin oraya vermiş olduğu destek içinde tekrar teşekkür ediyoruz. Bu ülkemizin bir sorunudur. Terör kökünü inşallah oradan Mehmetçiğimiz kalacaktır. En son terörist oradan kazınana kadar, yok olana kadar bu mücadelemiz sürecektir. Kim ne söylerse söylesin biz orada teröristlerin sonunu getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Orada hepiniz takip ediyorsunuz biliyorsunuz yerli silahlarımız da bu terörle mücadele biz yapıyoruz. Türkiye'nin AK Parti döneminde nereden nereye geldiğini de şimdi tüm dünya gördü elhamdülillah. İnşallah oradan zaferle çıkacağız, ülkemiz ve milletimiz daha güzel günler bekliyor. Günümüz ve gönlerimiz daha güzel olacak inşallah” dedi.

SAKATLAR YERİNE ENGELLİLER CÜMLESİNİ KULLANIYORUZ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ayrıca derneğin imside bulunan Sakatlar kelimesin engelliler olarak değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Ayrıca biz sakatlar demiyoruz engelliler diyoruz. Siz de hala dernek olarak sakatlar geçiyor onu da hala anlayabilmiş değiliz. Sakatlar cümlesinin pek kullanmıyoruz, engellilere hükümetimizin vermiş olduğu destekler devam edecek. Sizlere ne kadar hizmet yapılırsa yapılsın azdır. Hükümetimiz Başbakanımız başta Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu konuda çok hassasız. Engellilere verdiğimiz önemden dolayı partimiz bünyemizde engelli  komisyonu görev yapmaktadır” dedi

(HABER: ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi