Tiyatrocular seyircilerini seyircilerde tiyatroyu özledi

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, pandemi sebebiyle 1 yıldır tiyatro sahne yapamadıklarını ve artık seyircileri özlediklerini söyledi.
Vali Mustafa Tutulmaz'ın manevi desteğiyle birlikte projelerini hayata geçirmek istediklerin belirten Erhal Koltuk, Pandemi sebebiyle amatör tiyatro topluluklarının büyük bir sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Koltuk sıkıntılarını ve taleplerini şu şekilde dile getirdi


BİR AN ÖNCE ŞU SIKINTILAR BİTSİN VE BİZ DE SEYİRCİLERİMİZLE BULUŞALIM
"Tam 1 senedir dünyada ama Mart ayından itibaren de Türkiye'de etkisini gösteren covid-19 virüs salgını bütün sektörleri etkilediği gibi tiyatroyu da çok ciddi boyutlarda etkiledi. Örneğin işte üretim sektörüne etkiledi, işte ticarethaneleri etkiledi, marketleri etkiledi, kafeleri etkiledi, salonlar kapalı ve biz şurada birkaç ay sonra 1 ay sonra bir yıl olacak. Tiyatro sahne diyemiyoruz, oyunlarımız hazır bekliyoruz. Kendi içimizde kendimizi yenilemeye çalışıyoruz fakat bunlardan daha önemlisi yok tiyatro eğitimlerimizi de verememenin ezikliğini ve ızdırabını yaşıyoruz 
Zonguldak Sanat Tiyatrosu olarak haftanın belirli günlerinde eğitimlerimizi ve normal oyun çalışmalarımızı yapıyorduk ama artık bunları da yapamıyoruz. Artık Gönül istiyor ki bir an önce şu sıkıntı bitsin, toplum biraz daha biraz daha duyarlı olsun, bir an önce şu sıkıntılar bitsin ve biz de seyircilerimizle buluşalım. İnsanlar stres altında sıkıntı yaşıyorlar, Toplum sanatı umutla bekliyor. Bizler de tiyatrocular olarak seyircilerimizi özledik, seyircilerimizde bizleri özledi. Ve tabi ki tüm bütün sanat dallarında bu şekilde özlemle insanlarla buluşmayı bekliyor.  Örneğin  müzisyen arkadaşlarımızın hiçbir iş yapamıyorlar sanatlarını icra edemiyorlar profesyonel anlamda yaşamını bununla idame ettirenler büyük sıkıntı yaşıyorlar.  Bunun için ben gene sesleniyorum biraz daha dişimizi sıkalım, biraz daha ciddiye alalım bu işi de bir an önce rahatlayalım. Amatör tiyatrolar toplulukları genel olarak büyük maddi zorluklar içerisinde. Salon kirası var tuttukları tiyatroların binanın kirası var, evlerine götürecekleri ekmek bedeli var yani ciddi sıkıntılar var. İstiyoruz ki bir an önce bitsin bu sıkıntılar. Hükümetten siyasetten sanata destek ve teşvik bekliyoruz. Her zaman yanımızda olmasını istiyoruz.


SAYIN VALİMİZ TUTULMAZ'DAN MANEVİ DESTEK BEKLİYORUZ
Zonguldak Sanat Tiyatrosu olarak bizim bir takım projeleri olduğunu belirten Erhal Koltuk, "Zonguldak Sanat Tiyatrosu üzerine baktığımızda boş durmuyoruz elbette bir takım projelerimiz var çok da kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca halkı ile bütünleşen, bir valimiz var, babacan tavırlı bir valimiz. Sayın valimizin sanata büyük bir önem verdiğini biliyoruz. Sayın Valimizin manevi desteğiyle projelerimizi inşallah yakın zamanda hayata geçireceğiz diye ümit ediyoruz. Ve şu sıkıntılı dönemi bu şekilde atlatmaya çalışacağız." Şeklinde Konuştu.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi