Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Fehim Dinç, Vali Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti.
Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Fehim Dinç, Vali Mustafa Tutulmaz ziyaretinde, kendisini engellerin sıkıntını ve taleplerini ilettiklerini söyledi.
Erişim komisyonlarında olsun sürücü belgesi komisyonlarında olsun ve daha birçok kamu kurum ve kuruluşlarının komisyonlarında olsun özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin de olması gerektiği konusunda Vali Mustafa Tutulmaz'a talepte bulunduklarını ifade etti.
Ayrıca Vali Mustafa Tutulmaz'a Anadolu Engelliler Birliği Derneği olarak hadis ve Kur'an dersleri ve ayrıca el beceri kursları vermek için yer tahsisi konusunda talepte bulunduklarını da ifade eden şunları kaydetti:


ENGELLİ KOMİSYONLARDA MUTLAKA TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANAN ENGELLİLER OLMALI..

Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz'ı bugün ziyaret ederek bir çok konuda sıkıntılarımızı ve taleplerimizi ilettik.
Birincisi engelliler ile alakalı olan komisyonlarda gerek Belediye Belediyelerde olsun gerek kurumlarda olsun mutlaka ve mutlaka tekerlekli sandalye ile mobilize olan bir arkadaşımız Bu konularla alakalı bilinçli bir arkadaşımızın komisyonlarda olması ricasında bulunduk. 
Bu ve bunun gibi bir sürü komisyonlarda bir sürü yanlışlarımız oluyor. Özellikle erişebilirliği komisyonlarında eğimlerle alakalı çok büyük problemlerimiz oluyor. Bu komisyonlarda tekerlekli sandalye ile mobileze olan bir arkadaşımızın olmamasından dolayı eğimler bu yüzden yüzde 3'ten daha yüksek tutularak engelli bireyin amacına ulaşması engelleniyor. Eyimlerin yapılma amacı engelli bireyin bu eğimlerden hiç yardımsız geçebilmesidir.Sayın Valimiz de bu konuyu istişare ettik Valimiz tamam dedi, kurumlara bunu bildireceği ni söyledi.

SÜRÜCÜ BELGESİ KOMİSYONLARINDA DA MUTLAKA ENGELLİLER BULUNMALI..

Ayrıca ikinci bir konu olarak bu ehliyetlerle alakalı kurulan komisyonlarda Eğer komisyonda bir engelli bireyemizin koyulması oradaki engelli arkadaşlara komisyonlarla alakalı kod numarası verilirken o engelli arkadaşımızın da bilgisinden ve fikrinden faydalanmasını istedik Sayın valimiz bunada tamam dedi.
 
ANADOLU ENGELLİLER BİRLİĞİ OLARAK ENGELLERE HADİS, KURAN DERSLERİ VE EL BECERİLERİ KURSLARI VERMEK YER TAHSİS EDİLMESİNİ İSTİYORUZ..

Yine biz biz Anadolu Engelliler Birliği Derneği olarak belediyemizden yer istedik. Bu yerle alakalı olarak Zonguldak'ta bir ilki yapmak istedik. Yani ilk defa Zonguldak'ta olacak bir mekan yaptırmak istedik.Bu mekan gerçekten engelli arkadaşlarımızın imalathanesi gibi olacak engelli arkadaşlarımız Burada kendi yaptıkları ürünleri sergileyeceklerve burada haftada iki gün perşembe ve cuma günleri bizim derneğimizin asıl amacı olan şuur hadis ve kur'an-ı Kerim dersleri engelli bireyler için sağır dilsiz ve ama olan engelli bireylerimiz için böyle kurslar yapacak sıradışı bir mekanı Zonguldak'a kavuşturmak istedik. Fakat görmüş olduğumuz kadarıyla Bugüne kadar halen daha bir bilgi alamadım, bize bilgi vermediler yani veremediler. Bu kontçuda  Vali Bey'in yardımını istedik.

ÖZEL İDARE İNŞA ETTİĞİ MEKANLARI ENGELLİLERİN GİRİŞ VE ÇIKIŞINA UYGUN YAPMALI..
 
Üçüncü bir konu olarak yine özel idarenin kandilli'de organik pazardaki yeni restoranda engellilere uygun giriş ve çıkışı olmadığını, özel idarenin yaptığı mekanlarda engellilerin giriş ve çıkışlarına uygun şekilde Yapıyapması çağrısında bulunduklarını ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi