Enerji Bir-Sen Şube” Kömür gelecekte de stratejik ürün olma özelliğini koruyacak bir zenginliktir” Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, Paris İklim Anlaşmasıyla ilgili olarak, “Yıllarca İnsanlığın doğal kaynaklarını sömürerek kalkınanlar, şimdi bu kaynaklara sahip ülkelere iyilik meleği olmaya çalışıyorlar. Siz var olan kaynaklarınızı kapatın. Biz size yardım ederiz diyorlar. Neyin karşılığı, borç alan, emir alır. Kömür gelecekte de stratejik ürün olma özelliğini koruyacak bir zenginliktir. Kömürümüze, borumuza, petrolümüze, doğal gazımıza ve ülkemizde çıkaracak olduğumuz diğer yer altı doğal kaynaklarımıza el atılmasına millet olarak Asla izin vermemeliyiz.”

Geleceğine ve milli kaynaklarına sahip çıkılması çağrısında bulunan Sedat Güngör şunları söyledi:

ÜLKEMİZDE Kİ TÜM YERLİ VE MİLLİ STK’LARI SES VERMEYE ÇAĞIRIYORUM

“Paris İklim anlaşmasıyla bizlere kömür, petrol, doğal gaz gibi Fosil yakıtlardan vazgeçme dayatmasını asla ve asla kabul etmiyoruz. Bütün İnsanlığın da, Allah’ın kendisine bahşettiği doğal kaynaklarına sahip çıkması gerekiyor. Gerekli tedbir ve önlemler alınırsa, Bütün doğal kaynaklar İnsanlığın Faydasına sunulmasında hiç bir sakınca yoktur. Yıllarca İnsanlığın doğal kaynaklarını sömürerek kalkınanlar, şimdi bu kaynaklara sahip ülkelere iyilik meleği olmaya çalışıyorlar. Siz var olan kaynaklarınızı kapatın. Biz size yardım ederiz diyorlar. Neyin karşılığı, borç alan, emir alır. Kömür gelecekte de stratejik ürün olma özelliğini koruyacak bir zenginliktir. Kömürümüze, borumuza, petrolümüze, doğal gazımıza ve ülkemizde çıkaracak olduğumuz diğer yer altı doğal kaynaklarımıza el atılmasına millet olarak Asla izin vermemeliyiz. İnsanımızı işsiz, aşsız koyacak, küresel sermayeye köle edecek hiç bir kararı almamalıyız. Küreselciler dünyayı ve insanlığı çok seviyorlarsa öncelikle;
1.Nükleer silahları, nükleer denemeleri durdursunlar.
2.Emperyalist düşüncelerinden vaz geçip, haksız ve yıkıcı savaşları durdursunlar.
3.Her ülkenin, her milletin kendi sınırları içinde huzur içinde yaşaması için sözleşmeler ve uygulamalar yapsınlar.
4.Naylon ve Plastik üretimine ve kullanımına son versinler.
5.Dünyadaki doğal kaynakları ve Bitki örtüsünü koruma altına alıp, herkesin bunlardan adil bir şekilde faydalanması ve fırsat eşitliğini sağlasınlar.
6.İnsanlığı faiz belasıyla köleleleştirip, sömürmekten vazgeçsinler.
7.İnsanlığın ve dünyanın sonunu getirmeye çalıştıkları, dijital, biyolojik ve kimyasal savaşlardan bir an önce vazgeçsinler. O zaman dünya ve İnsanlık doğal seyrinde, herkesin birbirini fark ettiği, birbiriyle insan kardeşi olduğu, karşılıklı ticaretin geliştiği, kimsenin malında, canında, Irzında gözü olmadığı, insanca yaşamın sistem haline geldiği herkesin istediği, herkesin arzu ettiği noktaya gelecektir. Bunun dışında bugünkü küreselci kurum ve kuruluşların sunduğu reçetelerden İnsanlığa ve bizlere dün olduğu gibi, bugün de hiç bir fayda gelmeyecektir. Son olarak tekrar ediyorum ki, doğal kaynaklar İnsanlık için yaratılmış, doğal nimetlerdir. Nimetlerimize sahip çıkalım. Millet olarak kömürümüze, petrolümüze, doğal gazımıza, bor ve diğer bütün madenlerimize sahip çıkalım. En ekonomik ve en verimli bir şekilde Ülkemizin ve İnsanlığın hizmetine sunalım. Bunun dışında hiç bir oldu bittiye fırsat vermeyelim. Ey İnsanlık uyuma. Geleceğine ve milli kaynaklarına sahip çık. Ülkedeki ve dünyadaki bütün yerli ve Milli STK’ları ses vermeye çağırıyorum. Her gücü kadar sorumludur. Bir çivi, bir Nalı. Bir Nal, bir Atı. Bir At, bir komutanı. Bir komutan bir savaşın kaderini değiştirir. Bugün sağlam bir çivi gibi durma zamanıdır. Unutulmasın ki, akıl sonradan ah çekmek için değil, önceden düşünüp Tedbir almak için vardır.” (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi