*** İlimizin önde gelen rödövans işletmelerinden AKKURT Madencilik kendi alanında bir ilke daha imza attı.  Esnek yarı mekanize tahkimat sistemine geçen maden işletmesinde kömür üretiminin yüzde 100 arttığı ve iki aylık süre içinde iş kazası meydana gelmediği bildirildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AKKURT Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz şunları söyledi :

" Akkurt Madencilik esnek yarı mekanik tahkimat sistemi proje uygulaması başarıyla üretime geçilmiştir.

Kasım ayının ilk haftasında kurulumuna başladığımız esnek yarı mekanize tahkimat sistemi ile oluşturulan panomuzda planladığımızdan daha kısa sürede üç vardiya kömür üretimine başlamış bulunmaktayız.

İşgüvenliği açısından 2 aylık sürede iş kazası olmamıştır. Ahşap ve maden direği kullanılmamıştır. Kömür üretimimiz %100 artmıştır.

Bu projenin başlangıcından beri işletme müdürümüze, iş güvenliği ve iş sağlığı uzmanlarımıza, mühendislerimize, şefimize, çavuşlarımıza, gayretlerinden dolayı işçi ve emekçi kardeşlerime ve mekanize tahkimat sistemini kazandıran ERA Grp sahibi Faruk Şahin Bey'e, Çinli dostum baş mühendis Zhu Hua'ya, tercüman Furkan İsmail'e, Akkurt Madencilik olarak teşekkür ediyorum."

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi