TOP GÖRSELER BOMBA SANACAK KİŞİLERİN FUTBOL ÜZERİNDEN SİYASET YAPTIKLARINI GÖRÜYORUZ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan düzenlediği basın toplantısında Zonguldak Kömürspor’a kiralanan otobüsle ilgili çıkan tartışmaları değerlendirdi.

CHP İl Başkanının kendi grubuna sahip çıkamadığını ifade eden Başkan Alan şunları söyledi;

Gündemde Zonguldak Kömürspor konusu var. Kulüple alakalı bu zamana kadar yaptıklarımı herkes biliyor. CHP İL Başkanı açıklama yapmış, akabinde de AK Parti İl Başkanı cevap vermiş. Ayın 8-10 gün Zonguldak Kömürspor’a da tahsis edilecek şekilde bir yardımımız söz konusu olacak. Zonguldak Kömürspor ile ilgili birlikte olamayacaksak bu şehirde hangi konularda bir bütün olacağız? Yönetimde bu konudaki sıkıntıyı bize talep etti.Zonguldakspor ortak sevdamızdır.Zonguldakspor yönetimi bizi ziyaret ettikten sonra harakete geçtik ve mecliste otobüsü geçirdik.

CHP büyük bir hata yaptı

CHP grup kararına rağmen 3 meclis üyesi arkadaşımız salonu terk etti. CHP büyük bir hata yaptı..Ben bunu iyi niyetle meclise getirdim ki oy birliğiyle geçsin istedim ama iyi niyetimiz suistimal edildi.Zonguldakspor da bile birlik ve beraberlik sağlayamıyorsak yuh olsun. Kimim ne olduğunu bu şehir çok iyi biliyor. ZKS'ye biz bu otobüsü niye istedik. Bir tarafında ZKS logosu, diğer tarafta ise Zonguldak resmi olsun istedik.Kömürspor siyaset dışıdır.

CHP İl Başkanı kendi grubuna sahip çıkamıyor

Salonu terk eden arkadaşlardan bir tanesinin de “ben hukukçuyum” diyerek yaptığı açıklamada CHP içerisindeki sıkıntıları ortaya çıkarmış oldu. Kendi içlerinde almış oldukları karara muhalefet olan 3 CHP meclis üyesinin yapmış olduğu bu durum çok yanlıştır. Kendi içlerinde birlik olmayı başaramamış CHP ekibinin bu tavrı Zonguldak halkının dikkatinden kaçmadı. Ozan Demirtaş arkadaşımızın kendisinin çekimser kaldığını açık bir şekilde belirtmesi gerekirdi. Bunu yapmayıp akşam saatlerinde de katip arkadaşı araması onun sorunudur. Büyük heyezan içinde yapılan açıklamaları herkes gördü. Keşke, oybirliği ile geçseydi de bu konular gereksiz yere konuşulmasaydı.

Hatalarını örtmeye çalışmasınlar

Ona kaldıysa ben şunu da yapabilirdim. İhaleye çıkardım. Takıma otobüs kiralardım. Bunu siyasi bir malzeme olaraktan kullanabilirdim. Bak görüyor musunuz? Takıma sadece bu otobüs sorununu AK Parti yaptı da diyebilirdim. Ama biz ne yaptık konuyu meclise taşıdık. Kültürel anlamda kullanacağımız otobüsü sadece Zonguldak Kömürspor ile ilişkilendirmelerini anlamıyoruz. Eften püften bahanelerle kılıf uydurmaya çalışarak hatalarını örtmeye çalışmasınlar. Kendi grubundakiler bile yapılan hatayı gördü. Bu konunun oy birliği ile geçmesi gerekirdi. Yaptıkları hatayı fark ettiler ve çark ettiler. Hatalarını kapatmak adına açıklamalar yapıyorlar. 

Zonguldak Kömürspor’da siyaset yapmadık, yapmayacağız da!..

Zonguldak Kömürspor’da takım yeni, futbolcular yeni ama güzel futbol oynadılar. Ama, hakem arkadaşların yanlış kararları yüzünden takımımız yenildi. Ben belediye başkanı olarak değil bir vatandaş olarak ben sosyal medyada dile getirdim. Bu bile bir yerlere çekildi. Ben şov için bir şeylerde yapabilirdim ama yapmadım. İyi niyetli düşüdük ama karşımızdakilerin niyeti iyi değil. Zonguldak Kömürspor’da siyaset yapmadık, yapmayacağız da!.. Oy birliği ile karar alınırken arkadaşların salonu terk etmeleri konusunun takdiri Zonguldak halkınındır.  

(HABER ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi