Kongreler Ağustos ayına kadar ertelendi ve bu süre içerisinde kongre yapılamayacak.

Zonguldak İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdür Vekili Ahmet Korkmaz, korona virüsle mücadele kapsamında dernek kongrelerinin Ağustos ayına kadar ertelendiğini söyledi.
Korkmaz yaptığı açıklamada, Mart'ın yarısı ile Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayında, yapamadıkları süre dikkate alınarak Bu 4.5 ayda ki genel kurullarını yapamayan derneklerin Ağustos ayında Kanuni olarak yapmak zorunda olduklarını ifade etti.
Bu 4.5 aylık süre içinde derneklerin kongre yapamayacaklarını belirten Zonguldak İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdür Vekili Ahmet Korkmaz, şunları söyledi:
"Mart 11 de ilk önce ülkemizde Corona virüs vakası tespit edildi ve ondan sonra bu vaka sayısında artış oldu. Devletimiz tedbir amacıyla genel kurulları ilk önce erteledi ancak geçen hafta çıkan kanun maddesine göre derneklerimiz Nisan ayında, Mayıs ayında, Haziran ayında ve Temmuz ayında, hatta Mart ayında da yapamadıkları süre dikkate alınarak Bu 4.5 ayda ki genel kurullarını yapamayan derneklerimiz Ağustos ayında Kanuni olarak yapmak zorundalar. Ortalama her ay ilimizde 40 tane derneğimiz genel kurul yapıyor, bu da yaklaşık 180 tane derneğimizin genel kurulunu Ağustos ayında yapması demektir. Lütfen bu tedbirler uyuyalım, Hiç bir şey için acele etmeyelim. Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanında derneklerimizin yanında. Tabii ki Ağustos ayından sonra da 3 ay daha erteleme imkanı var ama İnşallah temennimiz ve duamız bu sürecin uzamamasıdır. Kısacası kongreler Ağustos ayına kadar ertelendi ve bu süre içerisinde kongre yapılamayacak."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi