Tüm emekli dul ve yetimleri Derneği Zonguldak şube Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Sekreteri Mustafa Sarıoğlu, genel merkez kongresini  9 Kasım'da gerçekleştirileceğini ifade etti.
Mustafa Sarıoğlu düzenlediği basın toplantısında, prim gün sayısına göre intibak yasasının çıkmasını istediklerini ifade etti.

kombinin tek liste ile gerçekleştirileceğini ve kongre Cumhurbaşkanı Erdoğan da davet ettiklerini ifade eden tümemekder dul ve yetimleri Derneği Genel teşkilat sekreteri ve Zonguldak şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu şunları söyledi:
"Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Merkez Genel kurulu 9 kasım 2019 cumartesi günü Ankara’da Tesiş Konferans salonunda yapılacaktır. Genel kurula Sayın Cumhurbaşkanımız dahil bütün siyasi parti liderleri davet edildi. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı genel kurulda, liderlerin yapacağı açıklamalarda olacak.
Sayın Genel Başkanımın öncülüğünde hazırlanan teklifte; Devlet İstatistik Enstitünün belirlediği açlık sınırı taban olsun. Herkesin ödediği prim gün sayısına göre İntibak Yasamız çıksın istiyoruz. Ayrıca sağlıktan kesilen katkı paylarının kesilmemesi veya askeriyeye indirilmesi , her iki dini bayramda verilen bayram ikramiyelerinin 1,500 tl olmasını her sene askeri ücret arttıkça günün koşullarına göre artırılmasını talep ettik. 
Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanlar kurulu toplantısında Şube Başkanları yapılacak Genel kurulda Sayın Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan başkanlığında tek liste çıkacak diye karar aldılar. Genel kurulumuz şölen havası içinde geçecek, söz isteyen tüm katılımcılara söz verilecek, Emeklimize yakışır şekilde karşılama olacak çünkü ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Bizler milyonlarca emekliler olarak dünyanın ve ülkemizin durumunu takip ediyoruz. Devletimizin yanındayız. Dış güçlere karşı ordumuza milletimize yardımcı ol Allah’ım. Ülkemize göz diken, güçlenmemizi istemeyen, bizi bölüp parçalamak isteyen, bizi vatansız bayraksız bırakmak isteyen tüm kötü niyetlileri yok et Allah’ım. Milyonlarca emekli ülkemizin birlik beraberliği için dua etmektedir. Bunu herkes böyle bilsin diyorum 9 Kasımda yapılacak Genel Kurulumuzun Emeklimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi