CHP İl Kadın Kolları Kongresi 7 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı kongre büyük coşku ve katılımla gerçekleşti. Kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş da katıldı.

 Kongreye sıfır delege ile başlayan Mukadder Yalçın (MUKO), yaklaşık iki haftalık seçim çalışması sonucunda kongrede oy kullanan delegelerin yüzde 38'inin oyunu almayı başardı. 201 delegenin oy kullandığı kongrede, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı'nın destekleği ve delege avantajına sahip Merve Kır 126 oy alırken, Mukadder Yalçın tek başına 75 delegenin oyunu alarak büyük başarı sağladı.

Kongreye katılan delege ve partililer CHP İl Kadın Kolları Kongresi'nin ilk kez bu kadar yoğun katılım ve coşku içinde geçtiğini, bu tabloyu Mukadder Yalçın'ın sağladığını söyledi. Seçimi kazanarak Merve Kır'da kongre sonunda yaptığı konuşmada, Mukadder Yalçın'a teşekkür ederek, kongrenin yüksek katılım ve coşku içinde geçmesini Mukadder Yalçın sayesinde olduğunu ifade etti.

Kongreye katılan CHP'li üyeler de, " Mukadder Yalçın, tüm CHP'lileri aynı çatı altında topladı. Kendisi tek başına mücadele edip büyük başarı sağladı. Ancak asıl başarısı partimizi aynı çatı altında toplaması oldu" şeklinde konuştular.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi